Yetsin artık

Adının açıklanmasını istemeyen bir şirketin satın alma direktörü okurumuz, özetimle diyor ki:

Haberin Devamı

 

Yetsin artık
“Bir yıl dolmadı. TOGG (yerli otomobilimiz) yoluna, yani Gemlik ilçesinden Kurşunlu’ya giden yola 30 santim civarında çok kaliteli bir asfalt atılmıştı. O asfalt bugün (25 Ağustos) sökülmeye başlandı. Yazıktır, günahtır, haramdır. Yetsin artık kıymetli yetkililer! Özel yaşamınız konusunda bir şey diyemem ve diyemeyiz. Buna hakkımız yok. Ancak yaşamımızı etkileyen ve ilgilendiren konu olan idarecilik komutanıza ‘plan’ denen düzeni almanız hususunu şiddetle tavsiye ederim ve ederiz! Yetsin artık!”

ATAN KADAR SİZLER DE SUÇLUSUNUZ…

Yetsin artık
“İki çocuk annesi deyin bana” diyerek giriş yapan okurumuzun e-postasını aktarıyorum: “Mudanya ilçesi Yenimahalle Batman Çocuk Oyun Parkı içi, ilçe çöplüğünü aratmıyor! Çocuklarımız, mikrop bulaşması anlamında çok büyük risk altındadır. Bu kirliliği oluşturan yaratıklar suçlu mudur? Elbette suçludur. Ancak benzeri yaratıkları görmezden gelen dolayısıyla onları cesaretlendiren belediyemiz ve belediyelerimiz de bu kirliliği oluşturan yaratıklar kadar suçludur…”

Haberin Devamı

 ELİNİ UZATMIŞ VE TUTUYOR…

 Yetsin artık
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Derya Yetkin, bakınız ne diyor: “Fotoğrafımda gördüğünüz kâğıt toplayıcısının triportörüne (pırpır – üç tekerlekli araç) dikkatlice bakmanızı rica ediyorum lütfen. Bu araç kentimizin bir ana caddesinde seyir halinde. Park ve fren lambaları var mı bilemiyorum. Varsa da üzerine çuval rast geldiği için stop lambaları görünmüyor. Triportör öyle bir yüklü ki o yükle nasıl hareket edebiliyor anlamış değilim. Hatta triportörün üst kısmına da bir yorgan atılmış. Bu yorgan da düşmesin diye sürücüsü, triportörün camından uzattığı eliyle yorganı tutarak yolculuğunu yapmaktadır. Bunu gören bir yetkili dahi yok! Ne güzel bir ilde yaşıyoruz değil mi? Neyse, bakalım bu sürücü hangi masum vatandaşımızın canını yakacak? Bekleyip göreceğiz!”

Haberin Devamı

BURASI DA YENİ KENT ÇÖPLÜĞÜMÜZ!

Yetsin artık
Okurlarımızdan Çevre Mühendisi Filiz Aktaş: “Osmangazi ilçesi Armutköy Mahallesi 2. Kanalboyu Caddesi üzerinde az da olsa kalan (ya da yakılıp yıkılması unutulan!) yeşil alanın her santimetresi çöplük gibi kullanılıyor. Yetkililerin burasını görmediğini düşünerek; ihbar ediyorum. Burası da yeni kent çöplüğümüz olmuş sanırım!” diyor. Filiz Aktaş, özellikle son beş yıldır kentimizin her noktasının çöplük gibi kullanılır olması karşısında derin endişelerim var. Allah sonumuzu hayır eylettirsin!

Yazarın Tüm Yazıları