Yeşil Türbe’ye sahip çıkın

Hürriyet Bursa gazetesi okurlarımızdan olan Sevgül Yıldız şikayetini şöyle dile getiriyor:

Haberin Devamı

Yeşil Türbe’ye sahip çıkın

“Bursa denince akla ilk gelen değerlerimizden olan Tarihi Yeşil Türbe’mizin duvarının boyası soyulmuş vaziyette. Özellikle yaz aylarında her gün binlerce yabancı turistin de ziyaret ettiği eserimizin üzücü durumunu görecek ve ‘bu yakışı bir durum değildir’ diyerek eserimizi boyatmayı düşünecek bir yetkili yok mu?”

 

Yıllardır çalışmıyor

 

Yeşil Türbe’ye sahip çıkın

OKURLARIMIZDAN emekli yarbay Mehmet Yılmaz, diyor ki: “Atatürk Müzesi’nin tadilat için bakım ve onarıma alınmış olduğunu görüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu işlemleri yaparken müze giriş duvarlarında asılı olan fotoğrafların aydınlatma sistemini bir gözden geçirseniz diyorum. Hani yıllardır çalışmıyor da.”

 

 

 

Şemsiyeli kız’a nazar mı değdi

 

 

Haberin Devamı

Yeşil Türbe’ye sahip çıkın

İŞ insanı Semra Göltaş, bakınız ne diyor: “Açılışı törenle yapılan Şemsiyeli Kız Heykeli’nin şemsiyesinden akan sulara (Cumhuriyet Caddesi) nazar mı değdi? Değdiyse de bu nazar çok keskin olmalı. Epeyyyy bir zamandır su sistemi çalışmayınca nazar kısmı geldi aklıma. Olur mu olur ve nazar da Şemsiyeli Kız’ı bulur!”

 

 

Kim kaldıracak çok merak ediyorum

 

 

Haberin Devamı

Yeşil Türbe’ye sahip çıkın

ADININ açıklanmasını istemeyen bir ticari taksi sahibi olan okurumuz, şöyle diyor: “Osmangazi ilçesinde bulunan Tarihi Çakır Ağa Hamamı ile Timurtaş Paşa Kabristanı arasındaki refüj üzerinde yatmakta olan (Tahtakale Kazım Baykal Caddesi başlangıcı) trafik işaret levhalarını kim kaldıracak çok merak ediyorum!”

 

 

Dilencilere isyanım var

 

 

Yeşil Türbe’ye sahip çıkın

OKURLARIMIZDAN, esnaf Nazmi Uysal’ın isyan ve endişeye dayalı olan e-postasını özetimle aktarıyorum: “Kentimizi tırtıl gibi saran dilencilere benim de isyanım var. Fotoğrafımda görmüş olduğunuz dilenci aracımın önüne atladı. Az kalsın çarpacaktım. Kucağındaki bebeği kendisine kalkan olarak kullanıyor. Dilenciyi uyardım. O da bana kötü sözle karşılık verdi. Kızgınım, üzgünüm, öfkeliyim, endişeliyim, dertliyim.”

 

 

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

 

Tabela gitti

Yeşil Türbe’ye sahip çıkın

Yeşil Türbe’ye sahip çıkın

‘VATANDAŞ tamam da belediyeye yakışmaz’ başlıklı yayımımızda; ‘Bursa’mızda da Osmangazi Belediyesi’nin talimatı ve kontrolüyle yazılan sokak tabelasındaki bilgiyi görünce de üzülmüştüm. ‘Görenler Allah için söylesin.’ 11 Eylül Bulvar Bulvarı diye bir tanım olur mu? Ne diyelim vatandaş tamam da belediyeye yakışmaz’ demiştik. Yayımımız sonrasında ilgili bulvar tabelasının duvardan sökülmek suretiyle durumun sona erdirilmiş olduğunu gördüm.

SOKAĞI TEMİZLEDİ ‘MÜMKÜN DEĞİL’ DEDİ

NİLÜFER Belediyesi’nce tarafıma yollanmış olan e-postayı olduğu gibi aktarıyorum: “Sayın Muhammet Kösle, köşenizde yayınlanan Ataevler Mahallesi Belde Sokak ile ilgili soruna ilgili ekiplerimiz müdahale etmiştir. Hafta sonu çıkartıldığı belirlenen eşya atıkları ilgili ekiplerimiz tarafından bulunduğu yerden alınarak görüntü kirliliği ortadan kaldırılmıştır. Nilüfer Belediyesi bu tür atıkları talep geldiği takdirde ya da tespiti yapılan noktalardan 5 iş günü içerisinde düzenli olarak toplamaktadır. Atıkların kış aylarından bu yana siteye ait çöp toplama alanının yanında beklemiş olması mümkün değildir. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu”

PEKİ YA SAAT?

Haberin Devamı

Açıklamanız için teşekkür ediyorum kıymetli Nilüfer Belediyesi. Sağ olunuz. Kış ayını bilme imkânım yok elbette. Ancak dört mevsimi dörtle çarparak ortaya çıkan süre zarfı içinde dahi çözümüne kavuşturulmayan şikâyetlerimiz de var. Hem de tam belediyemiz (Nilüfer) başkanlık binası önündeki saatler gibi....

Yazarın Tüm Yazıları