Yazıklar olsun…

Gezi amacıyla gittiğim Kestel ilçesinin Dudaklı Mahallesi’nde gördüğüm acı manzara karşısında keyfim kaçtı.

Haberin Devamı

Yazıklar olsun…

Bursa Kestel Dudaklı İlkokulu önündeki Atatürk kaidesinin üst bölümünü oluşturan Atamızın büstü kırılmıştı! İçi çöplük, yanı rezalet tabanı da atık toplama alanı gibiydi. Üstelik bırakın Türkiye’yi Amerika, Japonya, Hollanda, Belçika, Avustralya, İtalya, İsrail, Küba, Meksika, Şili gibi onlarca yabancı ülkede büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelleri pırıl pırıl duruyor ve saygı duyuyor. (İnanmayan internetten baksın)

Hele Küba gibi adından sıklıkla bahsedilen kurallar ülkesinde Atatürk’ten başka hiçbir yabancı devlet adamının ülkede heykeli yok… 

BURSA GİBİ BİR İLDE...

Sonra orduların harekât planlarını hazırlayıp yöneten, ülkemizi düşmanlardan temizleyen bizzat sahada bulunan ve zaferler üstüne zaferler kazandırıp bizlere cennet vatanımızı tekrar sunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline böyle yapılsın… Sonra da bu kimsenin dikkatini çekmesin! Hem de Bursa gibi bir ilde… Yazıklar olsun diyorum, başka bir şey demiyorum!  

Haberin Devamı

Harikasınız siz harika!Yazıklar olsun…

Okurlarımızdan Ali Demirtaş, diyor ki: “Akçam ve kızılçamın diyarı olan Orhaneli ilçesine bağlı Dağgüney Mahallesi (Köy) yerlisiyiz. 27 kuşaktır Dağgüneyliyiz. Son yıllarda tamamen kaderine terk edilen mahallemizde yaşları oldukça ilerlemiş büyüklerimizden başka yaşayan kalmadı.

Biz de Nilüfer ilçesinde ikamet ediyoruz. Ancak her hafta sonu mutlaka gideriz terk edilmiş can köyümüze. Köyümüzün en güzel hizmetlerinden birisine değinmek istiyorum. Belediyeye ait hiçbir toplu taşıma aracının gelmediği köyümüzde iki tane kapalı belediye otobüs durağı hizmetimiz var.

Hem de yan yana. Köye her geldiğimde bu duraklara bakıyor ve gülüyorum! Şehrin göbeğinde yüzlerce işlek durak var ve bırakın kapalısını oturmaya bile bank yokken binlercesinde… ”

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Haberin Devamı

Yazıklar olsun…

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Düzgün Tuncelili’nin bizlere teşekkürü var. Buyurun hep birlikte okuyalım.  “İki yıldır bir aydınlatma direğinin klemens yuvası kapağını taktırmayı başaramamıştık UEDAŞ’a! Olmayınca nihayetinde ilk olarak 23 Şubat 2021 de konuyu köşenize yazmıştık. Kuştu, karıncaydı, uçacaktı, dondurmaydı derken en nihayetinde o kapağın takıldığını gördük geçtiğimiz hafta. Hela olsun! Bu süre bence geçmiş ve gelecek olan tüm zamanların en hızlı hizmeti olarak Hollywood Walk of Fame’ye (Hollywood Şöhret Yolu) kazınmalı! Yanına da ‘iki yıl boyunca kimse çarpılarak ölmedi burada’ diye yazılmalı! Size ve kıymetli Hürriyet Bursa gazetesi ekibine çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız, sağ olunuz. Bu esnada sahiplenmeniz için asıl biz teşekkür ederiz size Düzgün Tuncelili; ama olan bizim dondurma partisine oldu desenize…

Haberin Devamı

OSMANGAZİ’DEN 2 AÇIKLAMA VAR

Yazıklar olsun…

1.   Osmangazi Belediyesi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü.  iki yazım üzerine açıklama göndermiş Kendiyerine teşekkür ediyorum. 1.HER ŞEYİ DE BELEDİYEDEN BEKLEMEYİN başlıklı yayımınız inceledi. “Bahse konu olan yerde, rögar kapağı bulunması sebebi ile beton yaya yolu yapımı sırasında alan dolgu malzemesi serilmiş ve sıkıştırılmıştır. Ancak zamana bağlı olarak malzemenin aşındığı gözlemlenmiştir. Bahse konu alanda gerekli güvenlik önlemleri belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ilgili birimlerince alınmış olup, yol seviyesinde olacak şekilde ivedilikle yeni bir kapak imalatı yapılacaktır. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. “ Şahit fotoğrafınız içinde ayrıca teşekkür ediyorum Osmangazi Belediyesi...

Haberin Devamı

2. BİR YIL OLDU DA başlıklı yayımınız incelendi.  Bahse konu olan yerde; şikâyet konusu çalışma, belediyemiz dışında başka bir kurum tarafından yapılmış olup, düzenlemesinin de ilgili kurum tarafından yapılması gerekmektedir. Kazı ruhsatı vererek uygulamaları takip etmek Bursa Büyükşehir Belediyesi AYKOME Şube Müdürlüğü’nce yapılmakta olup, gerekli takip işlemleri de belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü’nce yapılacaktır. İyi çalışmalar dileriz.”

Yazarın Tüm Yazıları