Yazık olacak yeni otobüslerimize

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan işletmeci Yılmaz Şeker, bakınız ne diyor:

Haberin Devamı

Yazık olacak yeni otobüslerimize

“Şehir merkezindeki billboardlara (Reklam panosu) yapıştırılan devasa afişlere bakıyorum da... Ağlasam mı gülsem mi çözemiyorum! Mesela ilgili fotoğrafımdaki billboard, Şehreküstü Belediye Otobüs Durağı yanındadır. Devasa panoda çok iri puntolarla, “271 yeni otobüs iki milyon dolar yatırımla yenilenen otobüs filosu” yazılmış. Buna Başkan Alinur Aktaş da fotoğrafıyla eşlik etmiş!”

Yazık olacak yeni otobüslerimize

YILLARDIR BÖYLE

“Hizmet güzel tabii ki, bunu eleştirecek değiliz. Ancak ana arterlerimizin bazı noktalarında yollarımız öyle bozuk ki bu yollara kağnıyı sokmak bile yazık günah! Ayrıca tam da bu reklam panolarının önündeki asfalt hele... Zemini deve hörgücünden beter! Otobüs buraya yanaştığında yolcuları deprem oluyormuş gibi sallanıyor. Düşünün artık otobüsün halini... Üstelik burası yıllardır da böyle. Bir tavsiyem var. Başkan ve ekibi sırf meraktan da olsa belediye otobüsleriyle yolculuk yapsın. Yapsınlar ve anlasınlar ne demek istediğimi. Yazık olacak otobüslerimize...”

Haberin Devamı

YAYA GEÇİDİ ÜZERİNE OTOBÜS DURAĞI MI OLUR?

Yazık olacak yeni otobüslerimize

OKURLARIMIZDAN olan Reyhan Eskicioğlu şikayetini şöyle dile getiriyor: “Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Caddesi üzerinde (Mihraplı Camii karşısı) hizmet veren belediye otobüs durağı tam da yaya geçidinin üzerine kuruludur. Bu sebepten dolayı da yayalarla otobüs kaptanlarının çok zaman münakaşa ettiklerine tanık oldum. Acaba haklı olan taraf kim(!) Bunun mücadelesini çok kez verdim.”

CEVAP VEREN OLMADI

“Yaya geçidi üzerine otobüs durağı mı olur?’ diyerek konuyu Büyükşehir Belediyesi’ne ve BURULAŞ’a bildirdim. Ama ilgililerin umurunda olmasa gerek ki cevap dahi veren olmadı!” diyor. Reyhan Eskicioğlu.
Yanıt verirler ya da vermezler. Onu merak etmiyorum, özel işleridir, karışamayız! Ancak şunu çok merak ediyorum. Yaya geçidi üzerine otobüs durağını koymak hangi mühendisin fikridir?

 

Haberin Devamı

YEŞİL DEĞİL TAM DA GERÇEK DALGADIR!

Yazık olacak yeni otobüslerimize

ADININ açıklanmasını istemeyen bir doktor okurumuzun e-postasını özetimle aktarıyoruz: “Osmangazi ilçesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki ‘Yeşil Dalga’ uygulamasıyla bizimle dalga geçilmektedir. Acemler istikametine giderken önünüze çıkacak olan trafik işaret lambalarında (Kükürtlü Mahallesi girişi) kırmızı yandığı için bekliyorsunuz. Ardından yeşil yanıyor ve yolunuza devam ediyorsunuz. Aracınızı birinci vitesten sonra ikinci vitese atacağınız vakit önünüze çıkan ikinci trafik işaret lambalarında yine kırmızı yanıyor. Bu durum yeşil dalga değil, gerçek dalga geçmenin tam da kendisidir.”

 

DARISI TURNİKELERİN BAŞINA!

Haberin Devamı

Yazık olacak yeni otobüslerimize

OKURLARIMIZDAN olan Özge Aksakal, “Büyükşehir Belediyesi hudutlarında hizmet veren metroların (Özellikle metroların) giriş ve çıkışlarını istila eden çok değerli dilencilerin seviye atlamış olmalarını görmüş olmanın sevinci içindeyiz! Basamaklara kadar inen dilencileri turnikelerin başlarında da görmeyi umut ederiz!” diyor. Güzel bir temenni Özge Aksakal. Darısı turnikelerin başlarına diyelim o vakit!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

‘BİR TEHLİKE SÖZ KONUSU DEĞİL’

YILDIRIM Belediyesi “Size de mi nazar değdi? başlıklı yazımızla ilgili açıklama yaptı: “Size de mi nazar değdi’ başlıklı, Yeşil Mahallesi Pilavcı Aralığı Sokak’ta yamaçta bulunan binanın altının boşalmaya başladığını, yolun altında bulunan siteye devasa kayaların yuvarlanarak düştüğünü, taş duvarın sallanmaya başladığını ifade ederek önlem alınması gerektiğini ifade eden okurun şikâyeti incelenmiştir. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünce yapılan inceleme neticesinde, haberde bahsi geçen sokaktaki binaların yamaç önünde olmadığı, binaların kayması veya altının boşalması gibi bir tehlikenin söz konusu olmadığı görülmüştür.”

Haberin Devamı

'SİTE YÖNETİMİ UYARILMIŞTIR'

“Bahsi geçen bahçe taş duvarın tehlike arz etmediği, kısmen parsel dışında, mevcut yol üstünde olmasına rağmen, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün almış olduğu karar gereği yıkılamadığı tespit edilmiştir. Bahçe duvarının bakım ve onarımı, yolu ile birlikte, 2018 yılı içerisinde belediyemizce yapılmıştır. Ayrıca yolun altında bulunan sitenin istinat duvarının parsel hattına yapılmamış olduğu tespit edilmiştir. Site yönetimine istinat duvarlarını yapmaları hususunda gereken uyarı yapılmıştır. Bilgilerinize sunarız. Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü”
Açıklamanız için teşekkür ediyorum Yıldırım Belediyesi. Umarım bir sorun oluşmaz!

Yazarın Tüm Yazıları