Üç yıl doldu yine başa döndük!

Okurlarımızdan Ersin Karaca, Osmangazi’deki asfaltın bozuk olmasından bıktıklarını dile getiriyor. 3 yıl önce aynı sorun üzerine yayımladığımız şikayet sonrası belediye caddeye yama atmıştı; ama durum yine başa dönmüş.

Haberin Devamı

Üç yıl doldu yine başa döndük

“OSMANGAZİ ilçesinin Dikkaldırım Caddesi’ndeki bozuk asfalt zeminlerinden illallah ettik. Hele, oğlumun işaret ederek gösterdiği alandaki bozukluk evlere şenlik! En son olarak buradaki bozuk zeminden haklı olarak kaçmak için aracına manevra yaptıran sürücü karşı yönden gelen araç ile çarpıştı. Belediyemiz bizleri neden düşünmüyor? Neden bizlere değer vermiyor?” diyor.

YAMA ATILDI AMA...

Çok ilginç. Bu şikâyet sonrası bizzat sorunu yerini görmek için gittim. Gerçekten çok noktada ciddi sıkıntıların olduğunu gördüm. Açıkçası hem çok şaşırdım hem çok üzüldüm. En son olarak üç yıl önce civarıydı... Bu caddenin bozuk asfaltıyla alakalı olarak Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Ruhi Göre’nin şikâyetini yayımlamıştık. Yayımımız sonrasında da asfalta onlarca yama atılmasına tanık olmuş ve bunu da yayımlamıştık köşemizde. Gelinen duruma bakınca; tekrar başa dönmek kahrediyor insanı. Bu kadar mı sahipsizsin sen Bursa... Büyükşehir Belediyesi’nin dikkatlerine!

Haberin Devamı

ANİDEN BİTEN BİSİKLET YOLU

Üç yıl doldu yine başa döndük

OKURLARIMIZDAN Serhat Tunç, özetimle bakınız ne diyor: “Muhammet ağabey. Nilüfer ilçesi Uğur Mumcu Bulvarı (File Market önü) önünde bisiklet yolu bitiyor. Dalgın olsaydım buradan düşerdim. Buraya aniden biten kaldırımın hizmet olarak sunulması normal mi?”
Normal Serhat kardeşim, normal! Senin şikâyetin en masumu! Aman dikkat et kendine.

BİR TARİHİ ÇIKMAZ

Üç yıl doldu yine başa döndük

ADININ açıklanmasını istemeyen esnaf okurumuz özetimle bakınız ne diyor: “Osmangazi ilçesi 2. Osmangazi Caddesi üzerindeki (Balibey Han yanı) kaldırımda bulunan kuyuların kapatılmasını istiyoruz. Neymiş ‘tarihiymiş.’ Şikâyet edince böyle diyorlar! Böyle tarihi eser olamaz. İstenilen iddiaya girerim. Kıymetli ecdadımız yapıtlarında esen rüzgârı, çıkan fısıltıyı dahi hesap ederek iş yapmış. Biz bu kuyuyu kabul etmiyoruz! Daha geçen hafta bir çocuk düştü içine.”

Haberin Devamı

BİR AYDIR GÖREN YOK!

Üç yıl doldu yine başa döndük

HÜRRİYET Bursa okuru olan inşaat mühendisi Halil Uçar’ın yüzde yüz haklı olduğu şikâyetini aktarıyorum: “Acemler B39 göğüs numaralı belediye otobüs peronu yanındaki yeşil alanın üzerine bir ay önce fırlatılarak atılan trafik işaret levhalarını görüyorum da... Ben görsem ne olur? Bir ay oldu ilgili levhalar burada iki seksen yatıyor! Böylesi disiplinsiz bir çalışma gelişmiş ülkelerin göreceği bir acı değildir. Bu levhalarda da zerre dahi olsa benim de param var. Şahsım olarak ben hakkımı helal etmiyorum. Saygılarımla!”

DEVRİLECEK

Üç yıl doldu yine başa döndük

BİR apartman görevlisi olan okurumuz Sedat, özetimle şöyle diyor: “Osmangazi ilçesi Geçit Mahallesi 1. Gürbüz Sokak’ı tanımlayan sokak levhası devrilecek gibi duruyor. Bana öyle geliyorsa kusura bakmayın. Bunu belediyemize ihbar etsem değer bulmayacağımı biliyorum. Bu sebepten dolayı şikâyetimi sizlerle paylaşıyorum. Benim şikâyetimi de yayımlar mısınız?” Elbette yayımlarız Sedat kardeşim. İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları