Türkiye’de tek yolda bir direk

Bursalı olmama rağmen Bursa’nın merkezi adreslerinden bilmediğim ve bazılarına da ilk kez gittiğim oluyor. Malum kocaman bir şehir… Belediye başkanı dahi olsan bilemediğin ve bilmediğin adresler olur.

Haberin Devamı

 

Türkiye’de tek yolda bir direk
Derken ilk kez gideceğim adreslerden birisine daha gitmek için ilgili belediye otobüsüne bindim. Otobüste etrafıma bakına bakına gidiyordum. Birden yolun ortasında bulunan bodur tahta direği görünce hayal görüyorum sandım; ama hayal değildi.
Hakikaten yolun ortasında bodur kalmış bir ağaç direk vardı! Ama bunu net olarak doğrulamam gerekiyordu. Saatime baktım. Gideceğim yerdeki buluşma randevusu için yeterli zamanım vardı. İlk durakta indim. Dibine su yerine maske, eldiven ve ıslak mendil dökülmüş olan direğin yanına gittim. Dokunarak hissettim. Allah’a şükürler olsun ki halüsinasyon görmüyormuşum!

Haberin Devamı

HAREKETLİ BİR YER

Sonra kendi kendime şunu sordum. Buradan geçen tek kişi ben miyim ki bu direği kimseler görmemiş! Ben ilk kez geçiyor olsam da adrese bakınca burası hiç de hareket görmeyen bir adres değildi. Çok ilginç, Osmangazi ilçesi Gülbahçe Mahallesi Eski Gemlik Yolu Caddesi (Osmangazi Gülbahçe Otoparkı önü) üzerinde böyle bir şaheser!
Türkiye’de tek o da bizim Bursa’da. Fırsatı kaçırmayın. Ama araçları da unutup kazaya kurban olmayın!

PRENSİNİ BEKLEYEN TABELA!

Türkiye’de tek yolda bir direk
Okurlarımızdan Suat Alkan: “Osmangazi ilçesi Veysel Karani Mahallesi 3. Vakıf Sokak Osmangazi Gençlik Merkezi önündeki yön tabelası altı önce öyle bir uykuya daldı ki, dalış o dalış! Tabela kendisini uyandırabilecek prensini bekliyor!” diyor.

MERHEM OLMAYA NİYET VARSA...

Türkiye’de tek yolda bir direk
Türkiye’de tek yolda bir direk
Hürriyet Bursa gazetesi abonelerinden dış ticaret eksperi Erman Becerikli’nin e-postasını özetimle aktarıyorum: “Sanırım Nilüfer Belediyesi Konak Mahallesi için çalışmalara ara verdi veya seçmenleriyle ilgilenmeyi unuttu! Hatta öyle ki, kaldırımlar düzenlenirken bizim binanın garaj girişi bile düşünülmedi. Üstelik; ‘bu yanlış. Böyle olmaz. Doğrusu şöyle olacak…’ uyarım bile etki etmedi… Ekli fotoğrafımda gördüğünüz gibi sitemizin girişindeki isteksiz yapılan kaldırım yüzünden iki kez aracımın lastiği patladı. Faturaları elimde! Nilüfer Belediyesi’ni onlarca kez telefonla aradım. En son olarak 110825 numarayla bana aktarılan çağrı bilgimi sakladım. Saklasam ne olur ki? Henüz bunun için de bir dönüş yapılmadı. Ne olumlu ne de olumsuz.”

KİMİN UMRUNDA

Haberin Devamı

“Bu esnada UEDAŞ’ı alakadar eden Denizyıldızı Sokak’ın aydınlatma meselesine gelince… ‘Şehrin Işıkları’ diye yüz binlerce reklam veren UEDAŞ; o da dikkate almıyor bizi. Sokağımız karanlıkta; kimin umurunda? Derdimize merhem olmaya niyetleri olana telefon numaramı verin lütfen.” E-postamı sevgi ve saygılarımı sunmadan bitiriyorum. Size ve Hürriyet Bursa ekibine kolay gelsin Muhammet Bey.”

 O KADAR DÜŞÜNÜYORSANIZ EVLERİNİZE MİSAFİR EDİNİZ!

Türkiye’de tek yolda bir direk
 Adının açıklanmasını istemeyen zabıta memuru okurumuz, özetimle şöyle diyor: “Dilencilerle alakalı olarak aldığımız her ihbara yetişebilmemiz için şu anki zabıta mevcudumuzun en az yüz kat fazlası gerekir. Bizler hepsine yetemiyoruz ve yetişemiyoruz. Çünkü onları bu yasa dışı eylemlerinde güçlendiren ve büyüten vatandaş kadromuzda maşallah hep işbaşında! Onlara para verildiği müddetçe siz yazarsınız, biz koşarız! Netice itibariyle bir karış yol alamayız. Dilencilere para verenlere bir tavsiyem olacak. Onları o kadar düşünüyorsanız evlerinize misafir ediniz!”
Zabıta kardeşimize hak veriyor ve yazdıklarını destekliyorum…

 

Yazarın Tüm Yazıları