Taş kumbarası istiyoruz!

Yaklaşık dört ay önceydi.

Haberin Devamı

Taş kumbarası istiyoruz

Bu kez de; kır, kaz, aç, kapa, yama, sıva, bırak, unut işlerinden birisine ev sahipliği yapma sırası Zübeyde Hanım Caddesi’ne gelmişti!
Derken, cadde üzerinde cereyan eden işlemler sonrasında unutulan bazı işleri bu köşede hatırlatarak tamamlattırabilmiştik. Sağ olsunlar. Ama bir ihtiyaca gereksinimiz olmuş ve onu geç olmakla birlikte hâlihazırda keşfedebilmiş olmanın mutluluğu içindeyim!

İSTİFLENDİ BİR KERE

Takip edebildiğim kadarıyla cadde üzerindeki kaldırım çalışmalarından artan kilitli taşlar, Bursa Anadolu Lisesi önündeki ‘giysi kumbarasının’ önüne bir istiflendi ki istifleniş o istifleniş! Taşların giysi kumbarasına atılmasını mı bekliyorlar acaba? Ya da bunu yapmasak da oraya bir taş kumbarası koysanız diyorum... Daha iyi gider

Haberin Devamı

Uçurmak için hazır bekleyen tabela!

Taş kumbarası istiyoruz

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerinden olan Emekli Emniyet Müdürü Taner Sönmezocak: “Mudanya ilçesi Burgaz Kurşunlu Yolu Altınkum Caddesi başlangıcındaki (Beyaz Kayalar Lokantası karşısı) yön tabelası birilerini uçurmak üzere pusuya yatmış vaziyette beklemektedir! Aman dikkat diyorum... Sevgi saygılarımı arz ederim” diyor.
Mudanya Belediyesi’nin dikkatlerine…

Bu ayıp bize yeter…

Taş kumbarası istiyoruz

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerinden Fatih Harbici, haklı olarak: “Burada da olursa…” diyor ve anlatıyor; “Burası Bursa’nın kalbi olan cadde. Buradan her gün on binlerce yaya geçiyor. İşin ilginç yanı da Bursa’mıza gelen turistlerin tamamı burada geziyor. Düşünün bir kere. Stratejik önemi de olan bir cadde ve bu cadde aylar önce kazılmış olmasına rağmen kazılı alana müdahale edilmedi. Bu ayıp bize yeter. Başka sözüm yok!”

Haberin Devamı

Hakikaten çok üzücü bir durum... Adresi belirtmemişsiniz ama Bursalı olan herkesin bildiği bir adresin fotoğrafı bu. Atatürk Caddesi Ziraat Bankası önü ve Tahtakale girişi… İlgili yetkililerin ilgilerini çekerse!

Bu da güzelmiş!

Taş kumbarası istiyoruz

Okurlarımızdan olan kimyager ve kimya mühendisi Eyüp Yavuz’u mutlu eden (!) olayın e-postasını aktarıyorum: “Nilüfer ilçesi Lefkoşe Caddesi, Orhaneli Kavşağı’ndan İzmir istikametine gidiş yönündeki kavşak girişinde bulunan plastik darbe kesicinin hizmet alanındaki kullanım yerine baktım da… Bir benzerini daha önce gördüğüm ülkelerde dahi görmedim. Bu da güzelmiş!”

Yazarın Tüm Yazıları