Tam üç yıldır hakkını arıyor

Geçtiğimiz hafta Hürriyet Bursa gazetesi ailesine abonelik kaydını yaptıran, kurumsal bir şirketin üst düzey yöneticisi Ramazan Ünal’a ‘çok büyük geçmiş olsun’ diyerek “delirme noktasına gelmek üzereyim” diye dert yandığı e-postasını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

 

Tam üç yıldır hakkını arıyor
Tam üç yıldır hakkını arıyor
 “Üç yılı aşkın bir süredir devam eden hak arayışımda pes etme noktasına geldim diyebilirim. Çünkü artık delirme noktasına gelmek üzereyim! İlgili fotoğraflarımda görmüş olduğunuz rezaletin adresi, Nilüfer ilçesi Görükle Dumlupınar Mahallesi Gelibolu Caddesi üzerindedir. Tam da nokta atışı adres vermem gerekirse; fabrikalar bölgesiyle konut alanlarını ayıran cadde (Fly Mutfak – Metdoor Kapı Fabrikası karşısı) üzeridir burası. Kaldırımı caddeyle birleşiktir. O da topraklı çukur yoldan ibarettir.”

‘30 KEZ BİLDİRDİM’

“Haklı talebimizi sorunun muhatabı olan Büyükşehir Belediyesi’ne an az 30 kez bildirdim. Ses kayıtlarım saklı. Klişe gelen fiks menü e-postalarıma verilen yalan yanıtlar da cabası! CİMER’e de şikâyet ettim olanları. Ettim de ne oldu? Sinir hastası oldum. Bir de bu topraklı, çamurlu, çukurlu, mukurlu yolda yürürken ayağımı burktum ve ayak bileğim çatladı. Nasıl bir belaya düştük böyle? Şikâyetimi yayımlamanız bizler için çok önemli. Lütfen bize de ses olunuz. Olursunuz değil mi?”
Elbette oluruz Ramazan Ünsal; siz üç yıldır hakkınızı arıyorsunuz madem... Size ses olmak boynumuzun borcu. Tekrar geçmiş olsun diyorum.

Haberin Devamı

 ÇEŞMESİ VAR MUSLUĞU YOK

Tam üç yıldır hakkını arıyor
Adının açıklanmasını istemeyen bir arkeolog esprili ve biraz da kinayeli biçimde Tarihi Timurtaş Paşa Cami Çeşmesi’yle ilgili gözlemini şöyle diye getiriyor: “Yarım asra yakın zamandır gün yüzüne çıkarılmamış tarihi eserleri bulma mücadelesi veren ekibimle birlikte çalışıyorum. İşimiz zor mu, zor. Ama çok keyifli. Onca kazı ve uğraşılarımız sonrasında ortaya çıkan eserleri görünce tüm yorgunluğumuz gidiyor. İlk kez bireysel olarak tarihi bir eser buldum. Hem de bu kez hiç yorulmadım. Üstelik bulduğum tarihi eserde günümüzün saygısız çevre düşmanlarınca oluşturulan kalıntıların aynısına rast geldim! Bu bilgiyi gizli tutmadım. İlk kez sizlerin aracılığıyla paylaşıyorum. Umarım hakkımda yasal işlem başlatılmaz! Elimdeki harita bilgilerine göre burası Osmangazi’deymiş. Tarihi Timurtaş Paşa Cami Çeşmesi diye etiketlenmiş! İşin ilginç yanı çeşmesi var musluğu yok. Demek ki ta eskiden de musluksuz çeşmeler varmış!”

 

Haberin Devamı

BİRAZ SABIR LÜTFEN

Tam üç yıldır hakkını arıyor
Hürriyet Bursa gazetesi okuru İlker Mumcu: “Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde (Gülruh Hatun KYK Kız Öğrenci Yurdu karşısı) bulunan elektrik direğinin de klemens yuva kapağı yok. Böylesine tehlikeli durumlara karşı gözlerini kapatıp, kulaklarını tıkayan UEDAŞ’ın amacını anlamış değilim! Siz ne dersiniz bu işe Muhammet Bey?” diyor.
İlker Mumcu, Biraz daha sabır lütfen; hepsi düzelir diye ümit ediyoruz… Sizler sadece bu kablolardan uzak kalın. Kalın ki çarpılıp öbür dünyayı boylamayın!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

 IZGARA TAKILDI

Tam üç yıldır hakkını arıyorTam üç yıldır hakkını arıyor

ÇANCILAR DURAĞINDA İNİN VE… Başlıklı yayımımızdaki (Osmangazi Metro istasyonu girişi) eksik ızgaranın en nihayetinde yayımımız sonrasında tamamladığını gördüm. Çancılar’a kadar gidenlerin ayaklarına sağlık!

Haberin Devamı


KABLOLAR TOPLANDI

Tam üç yıldır hakkını arıyorTam üç yıldır hakkını arıyor
Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu, ‘TAM DA BELEDİYE ÖNÜNDE’ başlıklı yazımız üzerine inceleme yapmıış ve soırunu gidermiş. Büronun gönderdiği yanıt ise şöyle; “Bahse konu direkteki kabloların ilgili ekipler tarafından toparlanıp, kapak takılarak güvenli hale gelmesi sağlanmıştır. Bölgedeki tüm direkler incelenmiş olup tehlike arz etmediği gözlenmiştir. Duyarlı vatandaşımıza teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.”
Bu esnada; yine belediyeniz önünde bulunan bozuk saatler (23 Kasım 2020 / Dünyanın En Zor İşi) ve tuzak misali olan saplamaların (30 Kasım 2020 / Makam Gücü Olmayınca) akıbeti ne âlemde acaba?

Yazarın Tüm Yazıları