SAND SURFING İÇİN HAZIR MISIN BURSA

Geçtiğimiz hafta ailecek yakın zaman öncesine kadar dünyanın en iyi 2. Çim Kayağı Tesisleri seçilen (Demirtaş ilçesinde Demirtaş Barajı yanında) alana gezmeye gittik.

Haberin Devamı

SAND SURFING İÇİN HAZIR MISIN BURSA

Ama gezmeye fırsat bulamadan geriye döndük. Bize bunun kazancı; sinir üretmek, fuzuli benzin tüketmek ve aracımızı toz deryasına gömdürmek oldu! Geçmiş dönemlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi de yapan Erdem Saker’in DSİ. 1. Bölge Müdürü olduğu dönemde fikri sonucu yapılan ve Japonya’dan sonra ilk olan alanın bu hale düşürülmüş olması ne büyük bir acı…

TOZ DERYASINDA GİBİ…

Kimin umurunda? Ama maden ocakları açıldı ya! İçme suyu olarak kullanılan barajın suyu mermer tozu olmuş, çim kayağı alanı talan edilmiş, uçurtma şenlikleri yapılıyormuş, artık buraya kimseler gelmiyormuş… Çok da tın! Önümüzde giden kamyonların ardından uçuşan toz deryasını anlatmaya bile gerek yok! Sonrasında aracın motor alanını dahi örümcek ağı gibi saran tozu temizlemek için 6 saat uğraştım. Çok iyi spor oldu benim için!

Haberin Devamı

KUM SÖRFÜ MÜ YAPSAK!

Spor dedim de; aklıma geldi. Japonya’dan sonraki değerimizi tamamen kaybettik değil mi? Durun bakın aklıma ne geldi. Mısır’da ortaya çıkan ve araçla yapılan sand surfing (Kum sörfü) yarışları var. İşte burası sand surfing sporları için tam da biçilmiş kaftan! Japon’dan sonraki sıralamamız temelli yok oldu diye üzülmeyelim. Biraz da Mısır’dan sonra ikinci oluverelim. Elbette bunun için gerekli başvuruların yapılması gerekir. Burada da koşuşturma kısmı Büyükşehir Belediyesi ile Demirtaş Belediyesi’ne düşüyor. Şimdiden kolay gelsin diyerek sevgilerimi sunuyorum!

Kimin umurunda

SAND SURFING İÇİN HAZIR MISIN BURSA

OKURLARIMIZDAN olan Hayriye Urgancı, “Kentimizin onlarca noktasında ıskarta edilmiş trafik işaret levhalarına rast geliyorum. Öyle ki bazıları yıllardır yattığı yerde uykusundan uyanmadı ve bu durum sorumlusu olan ilgililerin umurunda değil! Umurlarında değil çünkü tabelanın paraları ceplerinden çıkmıyor.(Çıkıyor aslında da pay hepimize dağıldığı için hissetmiyorlar) Çok üzülüyorum ama üzülsem ne fayda… Kimin umurunda!” diyor.

Haberin Devamı

 ‘İSYAN DEĞİL RİCA EDİYORUM’

SAND SURFING İÇİN HAZIR MISIN BURSA

ADINI “Dürüst vatandaş ve vergisini eksiksiz ödediği yetmezmiş gibi zamanından da önce ödeyen bir esnaf” olarak yazmamı rica eden Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan okurumuz “İsyan etmiyorum(!)” diyor ve özetimle şöyle diyor:

ESNAF KIRMIŞTI

“Çekirge Meydanı, İş Bankası önünde hizmet verme konusunda engellerle boğuşan kaldırıma destek olsun diye belediyemiz gönülsüz de olsa demir delinatörler dikmişti! Yani kaldırım artık hizmetine devam edebilecekti. Yayalar orasını kullanabilecekti. Derken 6 Mayıs’ta bir esnaf demir delinatörleri kırarak kopartmak suretiyle fırlatmıştı. Akabinde bu ziyanı bir esnaf arkadaşımız belediyemize anbean görüntülü olarak ihbar etmişti.”

Haberin Devamı

YİNE GELEN OLMADI

“Belediyemiz çok yoğun çalışıyor olacak ki gelmeye fırsat bulamadılar! Sonrasında bir okurunuzun ilgili şikâyetini 25 Mayıs tarihli köşenizde yayımlamıştınız. Sizin yayımınız sonrasında da gelen olmadı. Sebebini az önce açıkladım. Çünkü belediyemiz çok yoğun çalışıyor! On iki delinatörden bir tane kaldı.”

ONU DA SİZ ALIN

“Şimdi şöyle bir ricam olacak Büyükşehir Belediyesi’ne. Tabi Osmangazi Belediyesi de dikkate alırsa alır artık… Bakınız isyan etmiyorum ve bir ricada bulunmak istiyorum. Numune olarak bir adet kalan delinatör var ya; onu da sizler sökün. Sökünce belediyeye kadar götürmeye zahmet etmeyin. Yolun karşısındaki yeşil alana fırlatın geçin!” diyor.

Haberin Devamı

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

AKSAKLIKLAR GİDERİLDİ

SAND SURFING İÇİN HAZIR MISIN BURSA

“PARKTAKİ tuzak!” başlıklı haberiniz üzerine, Mollaarap Mahallesi Çobanbey Parkı yürüyüş yolunda tamir ve bakım çalışması yapılarak aksaklıklar giderilmiştir. Bilgilerinize sunarız. Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü.” Açıklamanıza istinaden yollamış olduğunuz şahit fotoğraflarınız için teşekkür ediyorum Yıldırım Belediyesi.

Yazarın Tüm Yazıları