Oynatmaya az kaldı doktorum nerde!

Ses sanatçısı üstat Fatih Erkoç’un “Oynatmaya az kaldı doktorum nerde” şarkısına hitap eden hikayemle baş başa bırakıyorum sizleri!

Haberin Devamı

 

Oynatmaya az kaldı doktorum nerde
Oynatmaya az kaldı doktorum nerde
HAYDİ OSMANGAZİ başlığımla, alan olarak çok da müsait olan Osmangazi İlçesi Çekirge Meydanı’na; tarih, saat, adres bilgisi ve hava sıcaklığını gösteren ışıklı led tabelası istemiştim. Üstelik şimdi de gördüğünüz gibi monte edildiğinde her açıdan görülebilecek olan uygun alanı da işaret etmiştim. Derken tam da istemiş olduğum led tabelanın ömrü kısa olacak olan PASLI demir ayağı ile monte edilmiş olduğunu gördüm! Paslı da olsa sağ olunuz yine! Ancak tabeladaki bilgileri görmek isterseniz şöyle çok küçük bir engel var! O engel de led tabelanın belediye otobüs durağının arkasına monte edilmiş olmasıdır! Yani bilgileri görebilmeniz için durağın arkasına geçmeniz lazım! Artık siz de üç beş adımın hesabını yapmayın lütfen (!). Bir hatırlatma bu esnada. Tabelanın yanındaki basamaklara dikkat edin lütfen. Hani basamaklardan yuvarlanma ihtimaliniz var da! Velhasıl, oynatmaya az kaldı…

Haberin Devamı

Dur durağa buyur!

Oynatmaya az kaldı doktorum nerde
Okurumuz Sn. Sevda D. “Köşenizde yayımlanan haberlerden sonra BURULAŞ’a ait olan belediye otobüs duraklarının eksikliklerinin giderilir olmasını memnuniyetle okuyoruz. Fotoğrafımdaki gördüğünüz durakta Ankara Caddesi Yıldırım İş Hanı No 161 önündedir. Ve tabure üzerinde otobüs bekleyen yaşı büyük abla o tabureyi oradaki esnaftan rica ederek aldı. Daha sonra da kendine durak yaptı (!) BURULAŞ, dur bu durağa da buyur’ diyor.

HÜRRİYET BURSA YAZDI SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

DEMEK Kİ VARMIŞ!

Oynatmaya az kaldı doktorum nerde
Oynatmaya az kaldı doktorum nerde
Derdi, sıkıntısı, üzüntüsü, değersizliği ve ilgisizliği tavan yapmış olan Acemler Üst Geçidi için en son olarak da ORADA BİR ÜST GEÇİT VAR MI başlığımla yayımlamıştık. O yazımdan kısa bir alıntı yapacak olursam ‘acaba orada bir üst geçit yok da biz mi var gibi görüyoruz!’ demiştim. Ve en nihayetinde adeta bir zafer diye yorumlayabileceğim beş yıllık eziyettin son bulmuş olduğunu gördüm! Özellikle; o üst geçide komşu olan Zübeyde Hanım Doğumevi ve beraberinde beş ayrı lise… Artık o asansörler yenilendi, çalışıyor da üstelik! Gözümüz aydın olsun Bursa.

Haberin Devamı

ZAHMET OLDU!

Oynatmaya az kaldı doktorum nerde
BU NASIL İŞ konu başlıklı (Nilüfer İlçesi Kültür Mahallesi) trajikomediye sahne olan belediye otobüs durağı için okurumuz Tofaş (Fabrika) Boya Metod Bakım Uzmanı Sn. Üzeyir Uygun: “Şikayetimle değer bulan yayımınız sonrasında ‘Görme Engelli’ yoluna monte edilmiş olan belediye otobüs kabini, uzun plan ve projeler sonrasında (!) (Evimin balkonundan izledim) kaldırım üzerinden sökülerek yol seviyesine taşındı. Bu dahiyane hizmet için minnettarım! Size ve Hürriyet Bursa ekibine bizlere ses olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. Saygılarımla.” Aynı zamanda öncesi ve sonrasında da dublör de oldunuz ve bildirdiniz. Bu sahiplenmeniz için asıl ben teşekkür ediyorum Sn. Uygun.

Haberin Devamı

TEŞEKKÜRLER YILDIRIM BELEDİYESİ

Oynatmaya az kaldı doktorum nerde
 Oynatmaya az kaldı doktorum nerde
“ ‘BİLİYORUZ SİZ DE BIKTINIZ’ başlıklı, Otosansit Metro İstasyonu önündeki yeşil alan, Belediyemiz Temizlik İşleri ekiplerince temizlenmiştir. Bilgilerinize sunarız. Yıldırım Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü” Aşamam aşama şahit fotoğraflarınız da çok hoş. Teşekkürler Yıldırım Belediyesi. Yine kirletecek olanlar; umarım bir gün insanlık sizlere de uğrasın!

 YAKIN ZAMANDA ÇÖZÜME KAVUŞTURULACAK

“ ‘BİZİ DE GÖRÜN BURULAŞ’ başlıklı yazınız incelendi. Kapalı durak talepleri bütünleşik bilet sisteminden alınan verilerin, bölgenin fiziki yapısının ve Teknik inceleme (tretuvar genişliği, trafik durumu, yol yapısı, yolcu güvenliği vb.) yapıldıktan sonra uygun görülmesi halinde karşılanmaktadır. Haberinize konu olan Altıparmak Caddesi’ndeki durak vb talepleri belirli bir program dâhilinde sıraya alıyoruz. İlgili bölgedeki durak talebini yukarıdaki kriterler çerçevesinde değerlendirerek yolcularımızın mağdur olmayacağı bir çerçevede yakın zamanda çözüme kavuşturmaya çalışılacağını kamuoyu ile paylaşmak isteriz. BURULAŞ. Saygılarımızla Kurumsal İletişim Birimi.” Orası Osmangazi İlçesi’ndeki en geniş kaldırıma sahip olan caddelerden birisidir. Hatırlatayım istedim…

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları