Okyanus dalgası ve yalan taşlar masalı!

İki gün önce Osmangazi Altınova Mahallesi 11 Eylül Bulvarı üzerinde hizmet veren Bursa Bölge Adliyesi’ne gitmek üzere yola çıktım.

Haberin Devamı

Okyanus dalgası ve yalan taşlar masalı

Yolculuğumu gerçekleştirdiğim belediye otobüsünden adliye binasına en yakın durakta indim ve yürümeye başladım. Adliye önüne geldiğimde cadde üzerine atılan plansız asfaltın eseri olarak kaldırıma sıçrayan okyanus dalgasını görünce çok üzüldüm.

Çünkü o dalga kim bilir kaç kişiyi zor durumda bıraktı! İki metrekare banyo yapılırken bile su terazisi diye bir şey kullanılırken, böylesi önemli bir hizmet binası önünde oluşacak dev dalgaları nasıl düşünmezsiniz ki? Bu esnada fotoğrafımda da gördüğünüz gibi dalgalara teslim olan kaldırıma döşenen ‘Görme Engelli Özel Yürüme Yolu Taşları’ arasına; ‘Görme engelli kardeşim.

Haberin Devamı

Dikkat et, yolun bitti’ anlamında kullanılan noktalı taşları da döşemişler. Oysaki sözüm ona güvenli yol gördüğünüz gibi devam ediyor! Bir yanda okyanus dalgası, bir yanda yalan taş masalı! Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri vaziyet böyle...

Kaldırımlar otopark gibi kullanılıyor

Okyanus dalgası ve yalan taşlar masalı

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Esnaf Sabri Eskicioğlu, özetimle bakınız ne diyor:

Okyanus dalgası ve yalan taşlar masalı

“Osmangazi ilçesi Eski Gemlik Yolu Caddesi’nin kaldırımları yayalara haram mı edildi? (!) Kaldırımlarımız otopark gibi kullanılıyor. Bu duruma neden müdahale edilmiyor? Yetkililer bu duruma bir dur desin lütfen.”

Endişe saçan araç!

Okyanus dalgası ve yalan taşlar masalı

Hürriyet Bursa okuru İdil İlkgül, şikâyetini şöyle dile getiriyor: “Nilüfer Cumhuriyet Mahallesi Mert Sokak üzerindeki (M. Zahit Kotku Cami yanı) terk edilmiş araç bizi endişelendiriyor. Gece olunca aracın içine girenler oluyor! Endişelerimizi dile getirdik. Şikâyetimizi yetkililere onlarca kez yaptık ama ne gelen var ne de giden…” Geçmiş olsun İdil İlkgül. Haklı endişelerinizi Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Toksoy’un çözeceğine inanıyorum.

Haberin Devamı

Kirişçikızı’ndaki sorunlar çözüm bekliyor

Okyanus dalgası ve yalan taşlar masalı

Hürriyet Bursa okuru Ressam Tuba Albayrak: “Osmangazi Kirişçikızı Sokak, Kayhan City Hotel önündeki kuyu birimizin ayağını içine aldı alacak! Benden söylemesi!” diyor. Konusu geçen yer çok iyi bildiğim tarihi mekânlardan biridir. Diyeceğim şu; sokak tabelasında da Kirişçikız yazmaktadır. Sondaki ‘I’ harfinin başına ne geldi bilemem ama doğrusu Kirişçikızı olacak!

 Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

‘UEDAŞ NE DERSİNİZ BU İŞE’ başlıklı yayımınızda (Nilüfer Ahıska Caddesi) bahsi geçen direk ekiplerimizce alınmıştır. Bilgilerinize. UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü” Teşekkür ediyorum UEDAŞ…

Yazarın Tüm Yazıları