Müjde! Çekirge’ye deniz gelmiş

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden Çekirge Mahalle Muhtarı Coşkun Alıntaş’a ‘rast gelsin muhtarım’ diyor ve e-postasını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

Müjde Çekirge’ye deniz gelmiş

“Benim de dört gözle beklediğim balık mevsimi başladı. Mudanya ve Gemlik oltacılarla buluştu. Bu güzel ilçelerimiz bize biraz uzak olduğu için oralara gitmeye pek fırsat bulamıyorum. Malum, seçim yoluyla göreve getirilmiş birisi olarak seçmenlerime dolayısıyla mahalleme karşı ciddi sorumluluklarım var. Bu yüzdendir ki balık tutmayı çok seviyor olsam bile mesai günlerinde buralara gidemem. Yani menfaatleri şahsileştiremem. Her ne kadar çok ama çok kıymetli(!) belediye başkanlarına sesimi duyurmayı başaramadığım için seçmenlerime karşı cidden mahcup olsam da menfaatlerimize olan her ayrıntıyı mahalle sakinlerine duyurmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Mesela, izniniz olursa bu kez de sizlerin aracılığıyla mahallemizin hatta ilimizin menfaatlerine olan bir hususu kıymetli hemşehrilerime duyurmak isterim. Hani bizim Selvinaz Sokak, (Yıldız Oteli yanı) var ya... İşte burası her yağmurda deniz oluyor. Dolayısıyla acayip büyük bir hizmet var ortada. Sağ olsun başkanlarımız! Diyeceğim o ki ben oltayı aldım ve ya bismillah diyerek salladım. Sizleri de beklerim!”

Haberin Devamı

KEŞKE BİNMEZ OLSAYDIM!

Müjde Çekirge’ye deniz gelmiş

Okurlarımızdan Ataberk M. , bakınız ne diyor: “Bisiklet kullanıcısıyım. Bursa’da bisiklet yolu deyince akla gelen tek ilçe olan Nilüfer’de yaşamaktayım. Bisiklet yollarımız var; ancak en fazla 150 metre engelsiz gidebiliyoruz. Bisiklet yolu ya patlak çatlak, ya yol bitiyor, ya araçlar park etmiş vs. vs... Kız arkadaşıma çektirdiğim fotoğrafımdaki patlaklı ve taş engelli bisiklet yolunun adresi de Altınşehir Mahallesi 220. Sokak başlangıcındadır. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i sahaya davet ediyoruz!”
Ataberk kardeşim. İnanın ben de bir anlam veremiyorum bu ilgisizliğe... Bir yetkili bir gün bir bisiklete binip de ‘Bir gün bir kez bir bisiklete bindim ve bir de ne gördüm? Bir bisiklet yolu böyle mi olmalı? Bir müdürüme diyeyim de bir alakadar olsun...’ demiyor işte!

Haberin Devamı

HANİ TOPLATILMIŞTI?

Müjde Çekirge’ye deniz gelmiş
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi sağlık çalışanı Yeşim Pekan: “Geçtiğimiz haftalarda köşenizde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce tarafınıza yollanan ‘yasaklı ilanlar toplatıldı...’ açıklamasını yayımlamıştınız. Bakınız lütfen. Burası D. 200 İzmir Yolu Caddesi (Nilüfer Metro istasyonu girişi) üzeri. Peşi sıra... Direklere asılan ilanlar iki aydır var. Hele biri, havaalanı rüzgâr torbası gibi! Hani ilanlar toplatılmıştı?” diyor.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na duyurulur; elçiye zeval olmazmış!

ÖNCE HANGİSİNE ATILDI?

Müjde Çekirge’ye deniz gelmiş
 

Okurlarımızdan taksi sahibi, özetimle: “Nilüfer ilçesinde hizmet veren Metro AVM karşısındaki kaldırımı da görmenizi isterim. Hani beş önceki yayımınızda Yıldırım ilçesi İsabey Caddesi üzerindeki kaldırım için “Bomba atsanız” başlıklı haberiniz vardı. Burası da o bombadan etkileniş olsa gerek diyeceğim de... Burası tam iki yıldır böyle. Sakın buradaki etki Yıldırım ilçesine sirayet etmiş olmasın!” diyor...
Merak ettim şimdi; önce hangisine atıldı acaba?

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Müjde Çekirge’ye deniz gelmiş


İş ve sonuç kontrolümde ARILAR DA TAMAM SIRADAKİ GELSİN başlıklı yayımımızda arılara kiralanmış olan elektrik panosunun (Nilüfer, Müzeyyen Senar Caddesi No. 61) oturma kontratının sona ermesi sonucu ikamet sözleşmesinin fesih edilmiş olduğunu gördüm! Önümüz kış, yaşam şartları da kiralar da çok yüksek. Umarım vicdanlı bir ev sahibi bulursunuz arı kardeşlerim! Nilüfer Belediyesine önemli bir not! Cadde tabelanızda “Müzeyyan” yazıyor. Oysaki doğrusu ‘Müzeyyen’ olacak. Büyük Komutan Atatürk’ün: “Gel bakalım hanım kızım otur şöyle yanıma. Bu ne güzel ses” diye değer verdiği Bursalı Cumhuriyet kadını duayen Müzeyyen Senar’ı yad etmenizdeki başarınızdan dolayı candan tebrik ediyorum sizleri!

Yazarın Tüm Yazıları