Mudanya ne zamandan beri sahipsiz oldu?

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan Çevre Mühendisi Yeliz Kızmaz’ın e-postasını özetledim. Yayımlıyoruz:

Haberin Devamı

Mudanya ne zamandan beri sahipsiz oldu
Mudanya ne zamandan beri sahipsiz oldu
“Dört yıl önceydi... Mudanya sahil şeridi o vakte kadar yıllarca kapalı kalmıştı. Bu kapalılık öyle bir boyuttaydı ki tek yaya dahi giriş ve geçiş yapamıyordu. Sebebiyse Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kıymetli hemşehrilerimize; daha güvenli, daha sevimli, daha bakımlı, daha geniş, daha konforlu ve daha albenisi olan kıyı şeridi kazandırma gayretinden başka bir şey değildi. Sağ olsunlar…

GÖREN YETKİLİ YOK

Mudanya ne zamandan beri sahipsiz oldu
Derken sahil şeridi hemşehrilerimizin hizmetine açılmıştı. Artık çok geniş ve güven içinde yürüyüşlerimizi yapabileceğimiz sahilimizle gurur duymaya başlarken sahil şeridinin civar esnaflarınca kullanılmasıyla alakalı olan üzüntümüzü ve endişelerimizi dile getirecek yetkili bulamamanın şaşkınlığı içindeyiz. Ayrıca hem bunu belirtmeye de gerek olmasa diye düşünüyorum. Elbette buradan üç beş başkan geçiyordur ve geçmiştir! Bu oluşumu görmezden gelen Mudanya Belediyesi zabıta teşkilatını göreve; Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni de takibe davet ediyorum. Mudanya ne zamandan beri sahipsiz oldu çok merak ediyorum!”

Haberin Devamı

CADDEDE BAZ İSTASYONU...

Mudanya ne zamandan beri sahipsiz oldu
Adının açıklanmasını istemeyen bir tur rehberi: “Bursa denince akla ilk gelenler arasında birinci olacağını düşündüğüm Yeşil Türbe ve Emirsultan Camii’si ile türbesinin mutlak geçiş yolu olan cadde üzerindeki (Türbelere 100 metre) direğe sarılı olan onlarca çirkin duruşlu baz istasyonlarının görüntüsü bizleri çok rahatsız ediyor. ‘Kaldırılsın’ desem mümkün değil! Bari saklayın da “altı kaval üstü şişhane” demesinler!” diyor. Okurumuz haklı bence. T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önemlerine…

KALDIRIM ONARILMAYI BEKLİYOR

Mudanya ne zamandan beri sahipsiz oldu
Okurlarımızdan olan Şükran Bayram, diyor ki: “Yıldırım ilçesi Şükraniye Mahalle Muhtarlığı hizmet binası yanındaki kaldırımın onarılmasını rica edenlerdenim. İlgiliymiş gibi durup da ilgiden bi’haber olan ilgisiz ilgililere şimdiden çok teşekkür ederim!”

Haberin Devamı

DENETİM OLMAZSA OLACAĞI BUDUR

Mudanya ne zamandan beri sahipsiz oldu
Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden olan emekli coğrafya öğretmeni Turgay Akdem, bakınız ne diyor. Özetimle: “Nilüfer ilçesi sakiniyim. Özellikle Altınşehir Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde hizmet verdiği düşünülen ve görme engeli bulunan kardeşlerimizin de kullanım hizmetinde olan yaya kaldırımları, araç otoparkı olmaktan kurtulamadı gitti! Burası için siz de onlarca kez konu yayımladınız. Bizler de otuza yakın ihbarlarda bulunduk. Ancak saha da bir tane vazifeli memur yok. Mademki otopark olacaktı da neden kaldırım dediniz adına? Fotoğrafıma dikkatli bakarsanız araçların tam da özel taşların üzerine (YALAN TAŞLARI) park ettiğini göreceksiniz. Denetim olmazsa olacağı budur…”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

491 BİN LİRA CEZA KESİLDİ AMA...

Osmangazi Belediyesi;
“Sayın Muhammet KÖSLE Hürriyet Bursa’nın 07 Temmuz 2022 tarihli sayısında yer alan köşenizde ‘Yine Mi Çöplükbey?’ başlıklı şikâyete yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan Kutlukbey Caddesi’nde 01.01.2022 - 21.07.2022 tarihlerini kapsayan dönemde, inşaat atıkları ve molozları yasak olan alanlara dökenler hakkında belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ilgili ekiplerince yapılan çalışmalarımızda 253 adet yasal işlem yapılarak muhatapları hakkında 491.490 TL para cezası uygulanmıştır.

MOTORİZE EKİP OLUŞTURULDU

Bölgede, uyarı ve ikaz tabelalarının olmasına rağmen; kabahat fiilinin önlenmesi adına denetimler sıklaştırılmış olup, bölgede kesintisiz denetimler için de motorize ekip oluşturulmuştur. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü” Açıklamanız için çok teşekkür ederim Osmangazi Belediyesi. Ancak yine de bir çözüm bulunamadı.

Yazarın Tüm Yazıları