Kükürtlü’de anaokulu yok

Kükürtlü Mahallesi Muhtarı Canan Akın Erdem, Hürriyet Bursa’ya mahallesinde yaşanan sorunları anlattı. Yaşlıların sosyal etkinlik yapabilecekleri tesise ihtiyaç duyduklarını belirten Erdem, pazar alanının da kötü olmasından yakındı. Canan Akın Erdem, mahallede anaokulunun olmadığını da vurguladı.

Haberin Devamı

Kükürtlü’de anaokulu yok
“Mahallemizdeki sorunlar arasında beni en çok üzen konu yaşı ilerlemiş olan büyüklerimizin sosyalleşebilecekleri alanlar yok. Yani sosyal etkinlik yapabilecekleri tesislere ihtiyacımız var. Malum mahallemiz olan Kükürtlü yakın zamana kadar Bursa’nın en elit mahallesiydi. 1975’le 1980’li yılların genç ve orta yaşlarında olan halkı bugün yaşları ilerlemiş büyüklerimiz oldu. Mesela; Nilüfer ilçemizde bu sorun yok denecek kadar azdır. Bizde neden olmasın?”

PLAN YAPILDI AMA...

Kükürtlü’de anaokulu yok
“Bir pazar alanımız var ki sormayın gitsin. Osmangazi ilçesinin en kötü pazar alanı bizdedir. Pazar yerinin iyileştirilmesi için aylarca uğraştım. En sonunda da geçen yıl 10 civarında meclis üyesi geldi. Sorunumu şikâyetimin merkezi olan pazar yerinde dinlediler. Cevap olarak da Nilüfer Belediyesi’nde bulunan pazar yerlerini örnek vererek, ‘Buraya da aynısı olur. Pazar alanının altı otopark, üstü yarı kapalı pazar alanı, onun üstüne de yaşları ilerlemiş olan büyüklerimiz için sosyal tesis yapılacak. Tesiste çaylar içilecek ve gazeteler okunacak’ dediler. Ama henüz bir icraat göremedik!”

Haberin Devamı

ÇOCUK PARKI SIKINTISI

“Mahallemizde çocukların ve gençlerin spor aktivitelerini yerine getirebilecekleri alan yok. Çocuklar, Süleyman Çelebi Cami’sinin arka tarafında kalan alanda top oynuyor. Mahallemizde bir basket sahası var ki tam basketlik. 20 yıl önce bir yapılmış ve yapılış o yapılış. Ardından gelelim de bir bakalım saha ve pota ne halde diye sorun yok... Potanın potalığı kalmamış. Çevresindeki tel çitler sallanıyor. Ciddi tehlike var. Mahallemizde, muhtarlık hizmet binamız önündeki park harici elle tutulur çocuk oyun parkımız yok. Keza; köşenizdeki yayımınızla meşhur olan Nasreddin Hoca Çocuk Oyun Parkı’nın durumu belli. Üç kez yayımlamıştınız. Sökülen ekipmanlar halen takılacak! Kervansaray Oteli yanındaki Armutlu Çocuk Oyun Parkı’nın durumu da pek iç açıcı değil. Çok zaman park içinde çeşitli içeceklerin içildiği yönünde ihbarlar alıyorum. Tuvaletleri de tam rezalet! Ana cadde üzerinde bulunan Dünya Göz Hastanesi karşısında Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan büyükçe bir arazi var. Orası için planlanmış olan park projesinin olduğunu duydum. Hatta geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’la yapmış olduğum bir görüşme olmuştu. Görüşmemizde Başkan Aktaş, ‘Canan Muhtarım. Buraya bir park yapalım. Parkın adını da Erhan Keleşoğlu koyalım. Malum Erhan Keleşoğlu (1989 Osmangazi ilçesinin ilk belediye başkanı) burada ikamet etmişti. Onun adını yaşatalım’ demişti...”

Haberin Devamı

KALDIRIMLAR KULLANILAMIYOR

Kükürtlü’de anaokulu yok
“Muhtarlık vazifemin ikinci ayıydı. Caddenin asfaltı yenilenmişti. Bunu yaparken de ara refüjler tamamen kapanmıştı. Ara refüj diye bir şey kalmadı sizlerin anlayacağı... Ne caddesi ne de kaldırımı, belli olan yok. Yol kenarlarında ekili olan erik ağaçları... Onlar da çok büyük sorun. Erikler toplanmadığı ve toplanamadığı için yollara akıyor. Akan erikler de sinek yapıyor ve vatandaşımın üst başlarının kirlenmesine sebep oluyor. Orta refüjlerin bakımı hak getire! İki aydır Osmangazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Cahide Babacan’a yalvarıyorum. ‘Şu boş alanları yeşillendirelim’ Ama duyan yok! Sesimi duyurma hususunda sınıfta kaldım! Kaldırımlarımızı kapatan dolayısıyla yayaların geçişlerine engel olan ağaç dalları var. Bazıları tam da kişilerin göz seviyesinde... Vaziyet böyle olunca da vatandaşımız kaldırımları kullanamıyor. Yürüyüşünü ana caddeye inerek devam ettirmek zorunda kalıyor. Bunu defalarca dile getirdim. Bunda başkanların suçu yok. İlgili amirlerden öte gitmiyor işler. Onlar da bizi takmıyor.”

Haberin Devamı

PROJE VAR, SONUÇ YOK

Kükürtlü’de anaokulu yok
“Mesela Büyükşehir Belediyesi, Kükürtlü Caddesi’nde İklim Sokağı projesi yapılacak dendi. İklim Sokağı projesi ne mi? Anlatayım. Cadde üstlerindeki elektrik direkleri tamamen halojen olacak. Doğaya zararı olmayacak. Kaldırımlar genişleyecek. İnsanlar bisikletlerini çok rahat bir şekilde kullanacak. Otobüs durakları tam modern olacak. Hatta duraklarda telefonlarımızın şarjı dahi yapılabilecek. Yani tamamen doğayla uyumlu olacak olan bir çalışma başlayacaktı. Ancak henüz bir bilgi verilmedi.”

15 BİN SEÇMEN VAR ANAOKULU YOK

“Mahallemizde bir tane bile anaokulu yok. On beş bin seçmen var ve anaokulumuz hayal. Var mı böyle bir şey? Hangi hemşehrimize Kükürtlü Mahallesi desek hemşehirlerimiz; ‘Orada oturanlar çok zengin’ der. Buyurun sorun. Ama o iş öyle değil işte. Bakınız, 1980’li yıllarda cidden Bursa’nın en zenginleri; iş insanları, sanatçılar, sporcular Kükürtlü’de ikamet ederlerdi. Ancak bu tablo değişti. Bursa’nın genç ve orta yaşlı zenginleri artık Nilüfer ilçesine bağlı olan Balat’ta ve Bademli’de. Hepsi oralara kaçtı diyebilirim. Devletimiz burada bizi yalnız bırakmamalı. Zengine de fakire de aynı hizmeti sunmalı. Anaokulu meselesine devam edeyim... Herkesin çocuğunu ya da torununu özel okula gönderme imkânı yok. Velev ki var ama tercihen devlet okulunu değerlendirmek istiyor. Eeee, o zaman nasıl olacak bu iş? Okul yok!”

Haberin Devamı

WAMTES’İN ATILLIĞI

Kükürtlü’de anaokulu yok
“Sosyal tesisle devam edeyim. Sosyal tesis ihtiyacımız giderilmeli. Hem de bir an evvel. Sizin de çok kez kaleme almış olduğunuz Havuzlupark meselesi sanırım giderilecek. Çalışmaların başladığını görüyorum. Sevindim açıkçası. Bir de Havuzlupark trajedisine rakip olan fevkalade mükemmel tesisimiz daha var. Onu da tahmin ettiğinizi düşünüyorum. Wamtes tesisi. Yazık, yıllardır atıl vaziyette duruyor. Bir iki AVM harici mahallemizde esnafımız da yok. Olanlar da çok yüksek fiyatla satış yapıyor. Gerçekten çok büyük bir acı bu. Esnafımız yok fakat Rent a car acenteleri sürüsüne bereket! Mesela; mahallemizle sınır olan Dikkaldırım Mahallesi’nde saç kesim ücreti 30 lirayken bizde 150 lira. Yazık inanın. Pazarcı esnafı; yolun altında aynı satıcı 10 liraya sattığı domatesi bizim mahallemizde sattığında etiketine 30 lira yazıyor. Adımız çıkmış zengin diye. Sonra esnaf burada para kazanamıyor.”

Haberin Devamı

DAVET EDİYORUM

Kükürtlü’de anaokulu yok
“Güzel olan işler de var. Mesela geçen hafta Çanakkale’ye gezi tertip edildi. 95 kişi ücretsiz olarak bu hizmetten faydalandı. Masrafların tamamını Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Küçük bir dokunuşla büyük bir mutluluk... Diyeceklerime ilave olarak başkanları sahada ve de özellikle muhtarlık hizmet binamda ağırlamak isterim. Bakınız, mahallemizde kayınbabası ve kayınvalidesi ikamet eden Osmangazi Belediyesi Başkanı Cem Kürşad Hasanoğlu’nu çok kez davet ettim. “Gelin ve mahalleyi bir görün” dedim. Ancak gelmiyor.”

ADI GİBİ GİZLİ

“Mahallemde Dallas ve Sırameşeler adıyla iki taksi durağımız var. Sırameşeler Durağı’mızda fareler cirit atıyor! Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, ‘Durak yenilenecek’ diye söz verdi. Hayırlısı olsun... Dallas Taksi’nin de belli mesafede yerinin değiştirilmesi lazım. Malum burada sık sık kazalar oluyor. Gizli Bahçe geldi aklıma. Adı gibi gerçekten gizli! Çocuk oyun parkı da olan bu alanda ne haltların yapıldığı belli değil.”

Yazarın Tüm Yazıları