Köprüde ne yazıyor?

SIRA hangi harfte, başlıklı 28 Aralık 2021 tarihinde yayımlamış olduğumuz konuyla ilgili üst geçidinin durumunu görmek için İstanbul Caddesi üzerindeki Gençosman girişine gittim.

Haberin Devamı

Üst geçitteki yazılarda önce sadece ‘L’ ile, İ’nin ‘I’sı yoktu ya... Şimdi, R, B Ü, Y, Ü, K, Ş, E, H, İ, R, L, E, D, İ, Y, İ harflerinin de yok olduğunu gördüm.

Köprüde ne yazıyor

KAZA OLDU MU ACABA?

Dilenci hala orada... Oldukça iri olan metal harflerin birimizin aracının üzerine düşmemiş olmamasıyla alakalı olarak kazaların olması gerçekten bir mucize. Ya da bir aracın üstüne düştü de kişi; ‘kader’ bu diyerek çekip gittiyse o da ayrı bir mucize!

Köprüde ne yazıyor

ÇÖPLERLE DOLU

Bir husus daha var. Üst geçidin açık kafesli araları tahta, naylon, çöp torbaları gibi malzemelerle doludur. Bunların da araçların üzerine düşmemesi gerçekten çok ilginçtir! Üst geçit üzerinde önceden ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi’ yazıyordu. Şimdiyse; ‘BU SA BE ES’ yazıyor. Kelime oyunu ve bunu bul misali! Burasının adresini tekrar edeyim; burası; İstanbul Caddesi üzerinde, Gençosman girişi!

Haberin Devamı

BURULAŞ’A GELEN ŞİKÂYETLER

BURULAŞ’a yönelik olan şikâyetleri çok kısa özetleyerek sunuyorum:

Köprüde ne yazıyor

1) Suat Onur: “Sırameşeler Metro İstasyonu girişindeki yürüyen merdiven sabah saatlerinde ters istikamette çalışıyor. Bu sebepten dolayı bir kadın feci şekilde düştü. Bizzat tanık oldum. Şikâyet için muhatap bulamadım! Uydurduğumu sanan yetkili olursa telefon numaramı verin lütfen. Beni arasınlar, bekliyor olacağım. (Çok beklersin Suat Onur!)

Köprüde ne yazıyor

2) Hülya Çetinkaya: “18 Ocak 2022 tarihinde saat 07.25’de Yüzüncüyıl Mahallesi’ne gitmek üzere metroya bindim. Metroda sesli ve yazılı uyarı sistemi çalışmıyordu. Yani hangi durakta ineceğimizi nasıl bileceğiz? Hava da zifir karanlık!” (El feneri alın ve yola tutun, sorununuz çözüm bulacaktır!)

Haberin Devamı

Köprüde ne yazıyor

3) Melisa Bulut: “19 Ocak 2022’de saat 07.24’de Paşaçiftliği İstasyonu’nda metro bekliyorduk. Metronun ledlerinde ‘2’ yazıyordu. 2, ne demek? Biz biliyoruz ama yabancı hangi istikamete gittiğini nasıl bilsin?” (Açıkçası ben de bilmiyorum 2’nin hangi istikamete gittiğini...)

4) “Türkçe öğretmeniyim. Metro içindeki led üzerine tanımlanan kayan yazıların üst kısımları kesik olarak sunuluyor. Hatanın giderilmesini rica ederim.”

 

O KUYUDAN BEZDİK

Köprüde ne yazıyor

ADININ açıklanmasını istemeyen Hürriyet Bursa gazetesi okuru özetimle diyor ki: “Nilüfer ilçesi Beşevler Caddesi üzerindeki (No. 48 önüne denk düşüyormuş) kuyudan bezdik artık. Oradan her geçişimde aracımın tekerlerinin o kuyuya girmesi karşısında deliriyorum. Sorumlularını şiddetle kınıyorum!”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ISRARCI YAYINLA KALDIRILDI

Köprüde ne yazıyor

ISRARCI yayımlarımız sonucunda ve en nihayetinde de ‘Çavuşunu bulduk mu kolay’ başlıklı yayımımızdaki (Demirtaşpaşa Metro İstasyonu girişi) malzemelerin alınmış olduğunu gördüm. Umarım hurdacılar almamıştır! Hem bakınız temiz olunca reklamcılara fırsat doğmuş, farklı bir reklam duyusu zaman kaybedilmeden asılmış. Bizlere hayırlı olsun!

Yazarın Tüm Yazıları