Keramet’in çamuru asfaltını tuz buz etti!

Hürriyet Bursa gazetesi okuru emekli piyade kıdemli albay Selami Sözer’in: “Evet, zaten sadece inancımız kaldı yitirmediğimiz” diyerek üzüntüsünü dile getirdiği e-postasını özetimle aktarıyorum. Ne diyebilirim ki albayım, ne diyebilirim:

Haberin Devamı

Keramet’in çamuru asfaltını tuz buz etti

“Sevgili Muhammet Bey, merhaba. İzninizle 15 Şubat 2022 tarihinde köşenizde yayımlamış olduğunuz üzüntümü, daha doğrusu ‘şikâyetimi’ kopyaladım ve yapıştırdım. Özetinizle oluşturmuş olduğunuz yayımınızda; “Bursa, Orhangazi ilçesine bağlı olan Keramet Köyü’nün bozuk yolları asfalt yamasıyla kaplandı.

Keramet’in çamuru asfaltını tuz buz etti

Yama, çamurun üzerine atıldı! Çamurun üzerine asfalt tutar mı? Diyordum ki kendi kendime, birden aklıma Merhum Nasreddin Hoca’nın “Ya tutarsa” fıkrası geliverdi. Bu işin hocamızı yâd etmek anlamında yapıldığını düşünüyor ve ilgili yetkililere çok teşekkür ediyorum!” demiştim ya; aynen de öyle oldu.

Haberin Devamı

Keramet’in çamuru asfaltını tuz buz etti

Fıkra kısmında ‘ya tutarsa’ değil de ‘bindiği dalı kesmek’ modeli ortaya çıktı! Ne tesadüftür ki çamurun üstüne atılan asfalt tutmadı! Tahmin deyin, görüş deyin, tespit deyin, sezi deyin, kalp gözü açıklığı deyin, müneccim deyin velhasıl ne derseniz deyin!”

Keramet’in çamuru asfaltını tuz buz etti

SADECE İNANCIMIZ KALDI

“Keza, bu işin böyle olacağını yani çamurun üzerine atılan asfaltın tutmayacağını anlamamak için asfaltın icat edilmediği yıllarda yaşayanlardan olmak gerekir! Öyle birileri de günümüze kadar geldiyse o vakit tamam derim! Diyelim ki ölmediler ve geldiler. Ancak böyle kişileri bu işlerde yetkili kılmak hangi akla hizmettir diye sorarım? Şubat ayında çamurun üzerine atılan asfalt nisan sonunda kendisi de çamur oldu!

Keramet’in çamuru asfaltını tuz buz etti

Haberin Devamı

Ondan sonra reklam panolarında Büyükşehir Belediyesi mührü ve Başkan Alinur Aktaş imzasıyla devasa reklamlar “2021’DE 480 KM YOLUMUZU ASFALTLADIK” Böyle hizmet olmaz, İsraftır, dolayısıyla haramdır, yazıktır ve günahtır. Ekonomik yetkinlik olarak zor dönemden geçtiğimiz şu günlerde böylesi ihtiyatsızlığa sebep olanları esefle kınıyorum. Diyorum ki; sadece inancımız kaldı yitirmediğimiz. Evet, zaten sadece inancımız kaldı...”
Albayım, desenize Keramet’in çamuru keramet’in asfaltını tuz bu etti!

 

ÖVÜNEN SİZ DEĞİL MİSİNİZ?

 Keramet’in çamuru asfaltını tuz buz etti

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Akwel Bursa Turkey Otomotiv çalışanı Gökhan Kurt: “Yıldırım Belediyesi’ne bağlı Gökdere Bulvarı’nda bulunan trafonun son hali, beni üzdü. Ayrıca birçok arkadaşım da üzgün bu durum karşısında. Bursa’nın değerlerinin resmedildiği ve namı Bursa dışında da yayılan; ünlülerimizin fotoğrafları neden mat bir renkle boyanarak örtüldü? Yeni neslin, büyüklerinden Bursa’nın değerlerinin hikâyelerini dinleyerek önünden geçtiği trafonun son halinin, estetik sunumdan çok uzak bir yapıya dönüştürülmesine bir anlam veremiyorum. Trafoları sanatla buluşturduk diye de övünen UEDAŞ’ın böyle bir işe imza atması da çok manidardır! Özetle Gökdere Bulvarı’na renk katan trafonun neden düz bir boya ile boyandığı konusunda bir açıklama bekliyoruz” diyor.
Çok beklersiniz Gökhan Kurt!

 

 

Haberin Devamı

BİR DE RUHSAT ALDINIZ MI…

Keramet’in çamuru asfaltını tuz buz etti

Hürriyet Bursa gazetesi okuru esnaf Temel Işıyan: “Muhammet Bey, 02 Nisan 2022 tarihli baskınızla birlikte yayımlanan köşenizdeki ON NUMARA ÖNÜNDE ON NUMARA KUYU başlıklı yayımınızı (Osmangazi ilçesi, Kazım Baykal Caddesi) okuyunca inanın utandık. Çünkü bu kuyu bizim de iş yerimizin yanında. Yani bizler böylesi tehlikeli durumu fark edemedik. Hadi gel de utanma… Bir arkadaşımın meseleyi gazetenizde okuyarak bize bildirmesi sonucu haberdar olmamız ayıpların da ayıbı çünkü. O gündür bu gündür belediyemiz bu işe el atar diye her gün takip ediyoruz. Ama utanmak onlara has bir özellik değil galiba! Biz de utancımızı az da olsa telafi edebilmek anlamında geçtiğimiz hafta o kuyuyu kendi imkânlarımızla kapattık. Sizce olmuş mu?” diyor.
Ellerinize sağlık Temel Işıyan. Belediyemiz de buna ruhsat verdi mi işte o vakit tam on numara olur!

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

İKİ KEZ MASRAF FAZLA DEĞİL Mİ?

Keramet’in çamuru asfaltını tuz buz etti

YEŞİL TÜRBE’YE KOMŞU OLUNCA başlıklı yayımımızda Yeşil Türbe yanındaki araç alt geçidinin duvarlarına monte edilen dekoratif süslerin eksikliğine dikkat çekmiştik! Yayımımızdan sonra da gerekli çalışmaların yapılmak suretiyle eksik olan dekoratif süslerin tamamlanmış olduğunu gördüm. Hep ‘keşke’ diyorum ama huy işte! Keşke ilk başta kaliteli iş aşamalarından biri olan ‘yapıştırıcı ve sabitleme’ gereksinimini işin öngörüsüne uygun olarak uygulamış olsaydınız da iki kez masraf etmemiş olsaydınız! Bakalım bunlardan da düşen olacak mı? Bekleyip görelim efendim!

Yazarın Tüm Yazıları