İçerisi balık istifi

ÜÇ gün önceydi. Sabah saat 07.30’da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren BURULAŞ’ın kontrolündeki BursaRay’ın, (Metro) yolcusu en az (Vatmanın da içinde bulunduğu ilk vagon) olan vagonuna giriş yaptım.

Haberin Devamı

 

İçerisi balık istifi

İyi ki de yolcusu en az olan vagona girmişim! Kişilerin birbirleriyle temas etmeden seyahat etmeleri mümkün değildi. Bu temastan ben de hem nasibimi aldım, hem verdim! Vay orta vagonların haline...

SOSYAL MESAFE YOK

Hani nerede sosyal mesafe? Var, var; sosyal mesafe var! O da istasyonda sık sık tekrar ettirilen anonslarda “Lütfen sosyal mesafeyi koruyalım” uyarısıyla sosyal mesafe kuralı var! Bir de belli saatlerde yoğun olarak kullanılan istasyonlara girişlerimizi sağlayan basamakların başlangıç noktasında vazifelendirilmiş olan özel güvenlik görevlileri var. Onlar da sosyal mesafeyi koruyalım hasta olmayalım diye basamakları tek yönlü olarak kullanmamızı zorunlu kılıyor. Yani basamakların birisinden sadece çıkışların, diğerinden de inişlerin yapılması kuralı uygulatılıyor!

Haberin Devamı

BİZLERE DE BÖYLE!

Bu mudur sosyal mesafe kuralına uyum planınız? Helal olsun öyle ise sizlere. Yeterli genişlikte olan belediye binalarımıza giriş esnasında her vatandaşımızın tek tek ateşini ölçerek kendi sağlığınızı kontrol altına alırken; umumiyetle dar gelirli vatandaşların kullandığı tıka basa olan metrolarda tedbir olarak basamaklara tek yönlü kullanım mecburiyeti; içerisi balık istifi... Bizlere de böyle! Bir kez daha helal olsun sizlere!

AKSUNGUR VE ŞEHİR ÇÖPLÜĞÜ

İçerisi balık istifi

OKURLARIMIZDAN Ahmet Özkan Çokçetin’in üzüntüsünü özetimle aktarıyorum: “Osmangazi ilçesi Aksungur Köyü’nü ziyarete gitmiştik. Köyü de içine alan ormanın hali perperişan. Sanırsınız burası şehir çöplüğü. Bu çöpleri buraya atanların insanlıktan nasiplerini almadıkları tescilli! Ancak bu tescile onay veren belediye yetkililerine ne dersiniz Muhammet Bey?”
Ne diyebilirim ki; kadere karışmak haddime değil!

 

Haberin Devamı

İL MÜFTÜSÜ MÜFTÜSÜ TURAN’IN DİKKATİNE

İçerisi balık istifi

ADININ açıklanmasını istemeyen okurumuz, özetimle şöyle diyor: “Çekirge Mahallesi’nde Çekirge Meydanı olarak bilinen meydanın tam da ortasında bulunan Lami Çelebi Camii’sinin çeşmelerinin üzerine Arapça olarak yazılmış olan besmele lafzi yapıştırıldı. 1528 yılında yapılan camide 1528 yıldır olmayan besmele lafzinin iki ay önce yapıştırılmasına ne dersiniz? Onda da çerçevenin üst kısmı haftasında yapıştırıldığı yerden ayrılmaya başladı.

İçerisi balık istifi

Yapılan işe besmele çekilerek başlanmamış olsa gerek! Bu esnada o çerçeveyi asarken dikkatlerinize takılsaydı da yalağın çerçevesini oluşturan kopmuş mermerleri de yapıştırmış olsaydınız.

Haberin Devamı

İçerisi balık istifi

Hadi görsel kirliliği geçtim, ancak tekli çeşme önüne atılan mermer parçaları su içenlere ve abdest alanlara engel oluyor da!” diyor. Üzücü bir durum, sorumlusu kimdir bilmem mümkün değil. Bakmışsınız İl Müftüsü İzani Turan bu işe el atar!

GÖREN OLACAK MI!

İçerisi balık istifi

HÜRRİYET Bursa okuru olan emekli Makine Mühendisi Remzi Urgancıgil, özetimle şöyle diyor: “Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi 315 Sokak ile 316 Sokak girişi Nilüfer kimliğine yakışmamaktadır. Hiç sesi soluğu çıkmayan Başkan Turgay Erdem’i, en azından başkanlarını ya da müdürlerini sahada görmek isteriz!”

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ANINDA ONARILDI

İçerisi balık istifi

‘ÖNCE ön sonra arka patladı’ başlıklı şikâyetin sahibi olan emekli İngilizce öğretmeni Remzi Akabay: “Yayımınız sonrasında yıllardır onarılmasını başaramadığım bisiklet yolu (Nilüfer ilçesi Altışehir Mahallesi Müzeyyen Senar Caddesi No:169 karşısı) onarıldı. Hem de yayımınızla birlikte sabahın erken saatlerinde... Pek sağlıklı olmamakla birlikte görselinin de hoş olmadığı gerçeği varsa bile buna şükür edeceğiz artık! Size ve kıymetli Hürriyet Bursa gazetesi ekibine teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.”
Sahiplenme kültürünüzden dolayı ben de size teşekkür ederim öğretmenim...

Yazarın Tüm Yazıları