Hepimize geçmiş olsun

Basına yansımadı ama bir hafta önce Gökdere Metro İstasyonu’nun altındaki havalandırma kanalı, köprü altını mesken tutan şehir eşkıyalarınca yakıldı.

Haberin Devamı

Hepimize geçmiş olsun

Tıpkı geçtiğimiz aylarda köprü kolonunun ateşe verilmesi gibi… İtfaiyenin müdahalesi ve de polisin incelemesi sonrası hayat yine normale döndü tabi. Ta ki yangının yenisi çıkartılıncaya kadar! Bu süreç hafta mı olur ay mı olur bilemeyiz elbette! Bekleyip göreceğiz.

Hepimize geçmiş olsun

Oluşturulması istenen ziyanın tekrar etmemesi için rallici vandalların gazabına uğrayan korkuluk demirlerinin tamamlanması gerekir diye düşünüyorum. İnsaniyet namına Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni haberdar ediyorum. Hepimize geçmiş olsun!

Haberin Devamı

 Birinin canının yanması mı gerekiyor?

Hepimize geçmiş olsun

Hürriyet Bursa okuru Yeşim Işıksaçan, özetimle bakınız ne diyor: “Yıldırım ilçesinde hizmet veren Bursa Teknik Üniversitesi önündeki aydınlatma direğinde de çok tehlikeli elektrik direk kabloları var. Üstelik şalteri de bedava! Tamamı bir takım olarak işkembesi boşaltılan kurban etinden çıkan bağırsaklar gibi görüntüsü. Hadi görüntüsünü geçtim ama birimizin canı yansa ya da bir çocuk elini oradaki kablolara dokundursa sonuç ne olur? UEDAŞ’a bir sorum olacak. Canımızın yanması size keyif mi veriyor?”

 İki rulo boş elektrik faturası

Hepimize geçmiş olsun

Adının açıklanmasını istemeyen bir belediye çalışanı: “Nilüfer ilçesi Dr. Mehmet Oktay Sokak’ta, tam da sokak ortasında (Seyhan Ekspers karşısı) bulunan elektrik saatinin durum, sunum ve bulunuş itibari ile uygun olmadığını düşünüyorum. Doğal olarak da buna bir anlam veremiyorum. İşin ilginç yanı pano içinde iki rulo boş elektrik faturası var. O boş rulo oraya nasıl girdi kim unuttu o da bir muamma” diyor. ‘Panoyu saatiyle birlikte alana okuma makbuzları bedava’ desenize! Acaba UEDAŞ ne der bu işe?

Haberin Devamı

Anlayan varsa bana da anlatabilir mi?

Hepimize geçmiş olsun

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi iş insanı Nermin Gülbaş’ın: ‘anlayan varsa beri gelsin’ dediği e-postasını özetimle aktarıyorum: “Yıldırım ilçesi Ankara Caddesi üzerinde bir tabela aslı. Tabelada ‘İL NÜFUS VE VAT. MÜD.’ yazılı. Türkçe’min çok iyi olduğunu düşünüyorum. Onlarcası kısaltmanın anlamını da bildiğimi söyleyebilirim. Ancak böylesi bir kısaltmayı daha öncelerde ne gördüm, ne duydum ne de okudum. Bunların anlamını bilen varsa beri gelsin. Ya da nüfus müdürlüğüne kaydını yaptırsın!”

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Bursa devreye girdi Hepimize geçmiş olsun

Hürriyet Bursa gazetesi okuru Serenay Galip’in şikayetini ‘BURULAŞ’TAN FEVKALADE HİZMET’ başlığımla yayımlamıştık. Şikayetinde BURULAŞ D 5267 numaralı durakta, durağın otobüsü olan B 39, Bursa Mobil Kart sistemine sorgulatıldığında, ‘İnegöl Diş Hastanesi’ bilgilerini aldığını aktarmıştı. Biz de bunu 11 Kasım 2021 tarihli köşemizde yayımlamıştık. Yayımımızdan sonra okurumuz olan Seray Galip’ten bir e-posta daha aldım. Bu kez Seray Galip: ‘yayımınızdan sonra İnegöl devre dışı kalarak Bursa devreye girdi. Biz bu yanlışlığı BURULAŞ’a bildirseydik asla düzeltilmezdi. İyi ki varsınız, sizlere çok teşekkür ediyoruz.” Sahiplenmeniz ve benimsemeniz için ben de size teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları