Haydi geçenler görmedi…

İki hafta önceydi. Şehir dışında yaşayan kızımız ziyaretimize gelecekti.

Haberin Devamı

Haydi geçenler görmedi…

Yorucu geçeğini bildiğimiz seyahatini son durağında bari kolaylaştırabilmek adına Bursa Terminali’ne gitmeye karar verdik.
Ardından son zamanlardaki felaket zamlarımız arasında başı çeken akaryakıt fiyatıyla alakalı olarak Maserati MC20 3.0’un yakıt sarfiyatını aratmayan 1.2 motor gücündeki otomobilimizle düştük yola (!)
Rotamızı Armutköy Mahallesi üzerinden yapmıştık. Yolculuğumuz esnasında mahallenin elektrik enerjisini taşıyan 1959 model demir elektrik direğinin devrildiğini görünce şaşırmaktan öte çok da korkmuştuk açıkçası…
Çünkü direğin yere yatmamasını sağlayan, üzerinde taşıdığı enerji yüklü tellerdi. Bu olayın bizden bir iki saat önce olduğunu ve bunun da muhakkak suretle muhatabı olan UEDAŞ’a ihbar edileceğini düşünerek yolumuza devam ettik. Daha sonra kızımızı terminalden alarak ana güzergâh üzerinden dönüşümüzü yaptık.
Derken yine iki gün önce yine oradan geçtiğimde ne göreyim… O direk halen aynı vaziyette duruyor olmasın mı? Hani onu oradan geçen yüzlerce söz ve makam sahibi yetkililer görmedi diyelim de… Tarlanın sahibi de mi bunu görmedi? Ne bileyim; belki de... Her neyse ihtimal çok... Yine de kimse ihbar etmemiştir diyerek ben buradan ihbarımı gerçekleştireyim de an azından günah benden gitsin.

 

Haberin Devamı

 Aracı zarara uğrattı yetmedi ayağı kırdı…

 

Haydi geçenler görmedi…

Okurlarımızdan SSK Taksi Durağı personeli Ekber Açık: “İşaret ettiğim kuyu her geçen gün daha da derinleşerek genişliyor. Sorunu Büyükşehir Belediyesi’ne de Osmangazi Belediyesi’ne de bildirdik. Lakin gelen giden yok. Üç ay önceydi. Bir taksici kardeşimizin aracı bu kuyu yüzünden maddi hasara uğramıştı. Ayrıca geçen hafta da bir vatandaşımızın kuyuya takılması sonucu ayağını kırdığını duyduk…” diyor.
Hiç de hoş olmayan bir durum! Yazık… Yetkililerin ilgisini çekerse adres; Osmangazi ilçesinde olup Hastane Yokuşu Sokağı üzeri.

 

Mezarlık otları tıraşlanmalı

Haberin Devamı

Haydi geçenler görmedi…

Okurlarımızdan olan Harput Holding çalışanı Tamer Samgarlı, diyor ki: “Aile kabristanımızın da bulunduğu Çekirge Mezarlığı içindeki otların tıraşlanması gerekmektedir. Bu konuda ilgili yetkililerin destek vermesini çok önemle rica ederiz. Saygılarımı sunarak selam ederiz.”
Farklı bir konu… Aklıma, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü’nün kıymetli ekibi geldi. Ki, kesinlikle ivedi destek geleceğini düşünerek; Büyükşehir Kent Estetiği Müdürü Yükseler Göktaş’a rica ederek... Şimdiden kolay gelsin zanaatkâr ekip…

 

Artık bunlar aşılmalı…

Haydi geçenler görmedi…

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi emekli ordu mensubu Erhan Şahin: “Osmangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki kaldırımların çoğunda hayatlarımızı kolaylaştırıcı rampalar yok. Mesela gördüğünüz gibi bir ebeveyn içinde bebek bulunan bebek arabasını kaldırıma çıkartırken zorlanıyor. Ya bu kişi engelli aracı kullanıcısı olsaydı? Belediyelerimiz artık bunları aşmalı! Gazetelerde bu konular haber olmamalı…” diyor.

 

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

 

O KUTU SÜS MÜYDÜ?

Haydi geçenler görmedi…

Geçtiğimiz haftaydı. (12 Mayıs 2022) BU İŞ ŞAKAYA GELMEZ FARKINDA MISINIZ? Başlıklı yayımımızdan hemen sonra Pisa Kulesi’nin eğiklik derecesine farkın da farkını atan elektrik dağıtım kutusunun UEDAŞ çalışanlarınca kökten sökülerek kaldırılmış olduğunu gördüm!
Bu arada ilk kez bir ihbarımız yayımımızla birlikte aynı gün içinde giderildi. Sağ olunuz. Ancak şunu anlamadım. Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen! Bildiğim kadarıyla o elektrik dağıtım kutusu civardaki binlerce hemşehrimizin elektrik enerji ihtiyacını karşılıyor. Şimdi o pano söküldüyse civar sakinlerinin pek çoğu karanlıkta kalmalıydı. Erinmedim onu da sordum soruşturdum. Enerjisi kesilen bir kişi dahi yokmuş. Öyle ise o dağıtım kutusu süs olsun diye mi monte edildi oraya? Belki diğerleri de böyle! Neden olmasın?

Yazarın Tüm Yazıları