Gözün aydın Nasreddin Hoca!

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Makine Yüksek Mühendisi (Çimtaş/Enka Holding) Kadri Aksoy, özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

 Gözün aydın Nasreddin Hoca
“Onlarca yıldır severek okuduğumuz Hürriyet Bursa gazetesinin Bursa ekindeki köşenizde Nasreddin Hoca Çocuk Oyun Parkı’yla alakalı olan haklı şikâyetimize yer vermiştiniz. Çok teşekkür ediyoruz. Sonrasında da başta Osmangazi Belediyesi’nin başkanları olmak üzere bizi konuşur oldular! Ancak biz eylemlerimize devam ediyoruz. Çünkü değer görmüyoruz! Polisimizin dahi kontrole geldiği eylemlerimiz hız kesmeden devam edecektir. ‘O arsa bizim’ diyoruz, başkanlar: “Orası kimin bilmiyoruz. Araştırıyoruz…” diyorlar halen! Bununla birlikte Osmangazi Belediyesi: ‘330 yeni park kazandırdık’ diye birçok yere duyuru asarken… On binlerce çocuğumuza neşe olan ve kıyamet kopmadıkça da neşe olmaya devam edecek olan 38 yıllık parkı bir gece vakti yok edip gitmek niye? Bir araştırma yapılacaksa şayet ‘Biz bu parkı neden söktük ki’ diye araştırsınlar! Bir dip not. O gün ekipmanların toplanması esnasında ekibe müdahale ettik. ‘Hayırdır, ne yapıyorsunuz?’ dediğimizde: ‘Ekipmanların yenisini getireceğiz o yüzden topluyoruz. Endişe etmeyin’ masalıyla kandırmışlar bizleri meğerse... Parkımız geri gelinceye kadar bizler eylemlerimize davam edeceğiz.”

Haberin Devamı

YANIT MÜJDELİ GELDİ

Gözün aydın Nasreddin Hoca
Kadri Aksoy ve hak arayışında bulunan kıymetli Kükürtlü Mahallesi sakinlerine; yanlış anlaşılma sonucu oluşan bir işle karşı kaldınız sanırım. O yanlış da düzeltildi, gözünüz aydın. Keza Osmangazi Belediyesi tarafıma yaptığı açıklamada: “Muhammet Bey. Hürriyet Bursa gazetesindeki köşenizde yer alan şikâyet yazısınız ilgili müdürlüğe iletilmiş olup, gelen cevap aşağıda sunulmuştur. (Nasrettin Hoca İçin Eylem Yapacağız başlıklı şikâyet yazısı) Kükürtlü Mahallesi 3930 Ada, 1 Parselde Belediyemizce yürütülen herhangi bir inşaat faaliyeti yoktur. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”

Gözünüz aydın olsun Kadri Aksoy ve mahalle sakinleri. Bu esnada kıymetli Osmangazi Belediyesi’ne bir hatırlatmam olacak. Zahmet olacak ama oradan topladığınız çocuk oyun parkı ekipmanlarını geri getirmeyi unutmayın lütfen. Çünkü bunun da takipçisi olacağım...

Haberin Devamı

AYVALI AĞLAMAMALI…

Gözün aydın Nasreddin Hoca
Gözün aydın Nasreddin Hoca
Hürriyet Bursa gazetesi okuru Mehmet Alpsoley, şikâyetini şöyle aktarmış: “Özlüce Ayvalı Deresi üzerindeki tarihi taş köprü bakımsızlıktan yıkılmak üzeredir. Köprü duvarının yanlarından kopan taşlar dahi var. Üzerinden sadece yayaların geçtiği köprü, can güvenliğini tehdit eder duruma gelmiştir. Öyle ki bir ara polis, emniyet bantı/güvenlik şeridiyle buradan geçişi yasaklamıştı. Bu güzel ecdat yadigârının yok olmaması ve bizlerden birilerinin de ziyana uğramaması için yetkilileri bir önce göreve çağırıyoruz.”

Asıl sorumlusu olduğunu tahmin ettiğim Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün ve belediyecilik olarak ilimizin en yetkilisi olan Büyükşehir Belediyesi’yle ilçenin sorumlusu olan Nilüfer Belediyesi’nin de önemlerine…

Haberin Devamı

 FOLLU OLSA NE OLUR FOLSUZ OLSA NE OLUR!

Gözün aydın Nasreddin Hoca
Okurumuz emekli tapu müdürü M. G. özetimle diyor ki: “Nilüfer ilçesi Barış Mahallesi İzmir Yolu Caddesi No 176 önündeki follukta fol olmadığı için tavuklar buraya uğramıyor! İlgili alanın follandırılması için Büyükşehir Belediyesi’ni aradım: “Sorumlusu Nilüfer Belediyesi’dir” dedi. Bu kez de Nilüfer Belediyesi’ni aradım onlar da: “Sorumlusu Büyükşehir Belediyesi’dir” dedi.” Bu tavuklar da çok inatçı çıktı canım. Follu olsa ne olur folsuz olsa ne olur? Bu ne konfor düşkünlüğü böyle!

ALIN SİZE BEDAVA PROJE…

Gözün aydın Nasreddin Hoca
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi emekli itfaiye çavuşu Mustafa Günhen: “Kentimiz ana arterlerine ve parklara ve her yıl yüzlerce milyon liralık çiçek dikiliyor. Dikilen çiçekler en fazla 15 gün sonra solmaya ve kurumaya başlıyor. Sonra aynı nakarat! Boşa giden emekler ve milli servetimiz var. Bir önerim olacak dikkate alınırsa. Üzerinde durduğum doğal yeşil alan süsleri ve yanımda bulunan ağaçlar bizim sitemizin önündedir. İki yılda bir tıraşları harici masrafları yok. Dört mevsimde de ziyan görmüyor. Bize olan maliyet yükü sıfır lira. Diyeceklerim bundan ibarettir. Yazık etmeyin hem bize, hem kendinize, hem de yarınlarımıza…”

Yazarın Tüm Yazıları