Engelli yoluna 'durak' engeli

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Erol Kobak’ın “Oynatmaya az kaldı doktorum nerde” diyerek girişini yaptığı e-postasını özetimle aktarıyorum.

Haberin Devamı

Engelli yoluna durak engeli

Vesileyle bu sözü zihinlerimize oturtan ünlü müzisyen Fatih Erkoç’a da selam ederim: “Adresteki rezalet; Büyükşehir Belediyesi’ni ve BURULAŞ’ı ilgilendirmektedir. Önce onu belirteyim. Burası Nilüfer ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Şehit Üsteğmen Mesut Beyazıt Caddesi üzerindeki otobüs durağıdır. Sonra da şunu belirteyim. Görme engeli bulunan vatandaşlarımız için özel olarak döşenmiş olan kabartmalı taş yalanlarından bıktık usandık.

BURADA DA DURUM AYNI.

Köşenizde onlarca kez yayımladınız. Böyle olmaz dediniz. Dediniz de ne değişti? Burada da durum aynı. Sözüm ona bir gün kontrollü taşlara güvenerek yürüyen görme engeli olan kardeşimiz güm diye durağa çarpacak! İlgililer yazdıklarınızdan haberdar olmadı belki! Ama özel taşlar üzerine monte edilen belediye otobüs durakları trajikomedisini sağır sultan dahi duymuştur inanın! Sağır sultan duyuyor, görme engeli olan okuyor da bir tek yetkililer duymuyor ve okumuyor yazdıklarınızı sanırım!

Haberin Devamı

 Yetkili olmak demek…

 Engelli yoluna durak engeli

Okurumuz emekli pehlivan İbrahim Acar, isyanını şöyle dile getiriyor: “Mudanya Güzelyalı Altınkum Sahili’ne sızan lağım suları var. Bunları yetkililerin görmesi gerekmez mi? Şayet görmüyorlar ve bilmiyorlarsa alt kadroda çalışanlara sorsunlar; ‘sizler ne iş yaparsınız?’ diye. Bu esnada sahilde bir tabela yatıyor ve tabelada da ‘Büyükşehir Belediyesi çalışıyor’ yazıyor! Söyleyeceklerim bundan ibarettir.” Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve Mudanya Belediyesi’nin dikkatlerine.

Kentsel dönüşüm masalı!

Engelli yoluna durak engeli

İsminin yayımlanmamasını isteyen okurumuz, şikâyetini şöyle anlatıyor: “Nilüfer ilçesi sakiniyiz. Üç yıl önce belediyemizin desteğiyle kentsel dönüşüm masalına inandık. O gündür bugündür yüzlercesi komşularımla birlikte mağdur edildik. Apartmanlarımızı terk ettik. Bekliyoruz bakalım, masalın sonunu. Bahtımıza prens mi düşecek yoksa kurbağa mı?”

Haberin Devamı

2021 model engelli rampası!

Engelli yoluna durak engeli

Okurlarımızdan olan Oya Özbilge, özetimle diyor ki: “Nilüfer ilçesi sakiniyim. Son zamanlarda engelli rampası adı altında sunulan hizmeti görünce sevincimden deli oldum! Farklı ve çok hızlı bir sistemle yapılan hizmet. Bi’el arabası asfaltı at ve geç! 2021’de engelli rampaları böyle mi olacak?” Cidden çok başarılı bir hizmet bu Oya Özbilge! Baksanıza otomobile de takoz olmuş üstelik! ” diyor. Allah sonumuzu hayır eylesin…

Yazarın Tüm Yazıları