En sonunda onlar da pes etti

Osmangazi ilçesinin belki de Bursa’nın gözden çıkartılmış en acınası sokaklarından birisi olan Mustafa Sokak’ta (Çekirge Mahallesi) hayat yine sil başa döndü!

Haberin Devamı

En sonunda onlar da pes etti

Şöyle ki, en büyük sorunlarından olan dik mi dik, dar mı dar olan sokağın tek yönlü olarak trafiğe açılmasına yönelik yayımlarımız olmuştu. En nihayetinde de küfürlerin, kavgaların, patinaj seslerinin, balata kokularının eksik olmadığı Mustafa Sokak için Osmangazi Belediyesi “… Gözünüz aydın. Araç trafik akışı tek yönlü olarak düzenlenecek” açıklamasını yaptıktan sonra ilgili ‘Giriş Yasak’ levhaları onlarca noktaya çakıldı.

Ancak bu uygulamayla belki de dünyada bir ilke imza atılmış oldu! Çünkü dik mi dik olan sokağın çıkışı değil de inişi yasak edilmişti. Yüz yılın şakası gibi! Derken bu yanlış karara Osmangazi Belediyesi’nin çöp kamyonu sürücüsünden başkasının uymadığı gerçeğiyle karşı karşıya kalındığını gördük.

Haberin Devamı

Ona da hayret etmiştik. Bu kamyon ile o işi nasıl başarıyor diye... Hatta bunu da 04 Mart 2021 tarihli Hürriyet Bursa gazetesindeki köşemde BİR TEK O VAR YASAĞA UYAN başlıklı haberimle yayımlamıştık. Bu anlamsız, mantıksız ve akıl sınırlarını aşan yasağa sadece o uyuyordu. ‘Ödüllendirilmeli o çalışanlar’ diye müracaatım olacak ki; derken onların da pes ettiğini gördüm. Gerçekten de kendin çal kendin oyna yasağı Mustafa Sokak sakinlerine hayırlı oldu!

Sen nasıl bir mimarsın ey Zeynep!

En sonunda onlar da pes etti

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi iç mimar Zeynep Acar: “Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi” diyor ve özetimle: “Geçtiğimiz hafta köşenizde yayımlanan Yeşil Caddesi’ndeki ‘Yeşil Cad. Belediye Otobüs Durağı’ tanımlı alana hizmet olarak sunulan taş üzerine vidalanmış bank yazınızı görünce dâhiyane projeyi çok kıskanmıştım! Derken ben de aynı bankın ultra dâhiyane olanını Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Belediye Otobüs Durağı’nda görünce... 2021 Model banklar böyle mi olacak acaba? Şayet öyle ise inanın kıskanırım bu projeleri! Kendimi sorgularım; ‘sen nasıl bir mimarsın ey Zeynep’ diye!

Haberin Devamı

Üç Fidan Parkı ve açık hava tuvaleti!

En sonunda onlar da pes etti

Okurlarımızdan Mehmet Tohumcu, özetimle: “Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi sakiniyim. Ciddi bir sorunumuz var ve onu dile getirmek istiyorum. Üç Fidan Parkı’nda tuvalet yok. Dolayısıyla binlerce metrekarelik alana hizmet veren parkın her noktası idrar kokusundan yürünemez hale geldi. Nilüfer gibi bir ilçede böyle bir çirkin oluşuma maruz kalmak gerçekten çok utanç verici. Burası açık hava tuvaleti oldu da bizim mi haberimiz mi yok acaba? Ne olur bize de ses olunuz. Çünkü biz sesimizi duyuramıyoruz! Nilüfer Belediyesi’ni kınıyoruz! Yardımlarınızı ve ilginizi rica eder iyi günler dileriz.” diyor.
Umarım sizlere de ses olabiliriz Mehmet Tohumcu. Nilüfer Belediyesi; durum vahim!

Haberin Devamı

Yol mu yüksekte yoksa menhol mü derinde

En sonunda onlar da pes etti

Okurlarımızdan Yurdaer Gezgin’in e-postasını okurken, sorunun yayımımızla birlikte çözümüne kavuşturulacağına inanıyorum. BUSKİ bizi üzmez.
Yurdaer Gezgin’in şikâyeti şöyledir: “Yıldırım ilçesi Davutkadı Mahallesi Yazman Sokak No. 19 önündeki BUSKİ’ye ait olan menholün çevresindeki yükseklik sebebiyle onlarca aracın zarar gördüğüne tanık oldum. Yol mu yüksekte kalmış yoksa menhol mü derinde kalmış onu çözemiyoruz! Bildiğimiz tek şey mağdur oluyoruz!”

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

En sonunda onlar da pes etti

Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü” 100 METREDEN GÖREN YOK başlıklı yazımız için bir açıklama göndermiş ve “Şikâyete konu olan çocuk oyun parkındaki hasarlı salıncak oturakları yenisi ile değiştirilmiştir. Bilgilerinize sunarız” demiş.

Haberin Devamı

En sonunda onlar da pes etti

Şahit fotoğraflarınız için de ayrıca teşekkür ediyorum Yıldırım Belediyesi. Maşallah…

Yazarın Tüm Yazıları