Diriye bile yok ki ölüye olsun!

Okurlarımızdan çiftçi kardeşimiz Mustafakemalpaşalı Ali Osman Gürkan’ın e-postasını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

Diriye bile yok ki ölüye olsun

“Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Mustafakemalpaşa ilçesindeki Lalaşahin Mezarlığı’nın ilgisizliğine çok üzülüyoruz. Üzüntümüzü aktaracağımız bir makam bulamıyoruz! Mezarlığımızda bulunan ve amacı belli olmayan odalarda ne iş yapıldığı belli değil! Belli olan odaları ise hurda toplama noktası gibi. Çeşmesi var, musluğu yok. Künyesi var; tam bir rezalet. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü yönetiminde olan ‘mezarlık bilgi sistem’ odası var. Pekâlâ, var da ne işe yarar? Hiç! Ortada sistem yok ki bilgi olsun. Mezarlığın otu, çöpü, ilgisizliği; standardımız oldu!

Diriye bile yok ki ölüye olsun

Haberin Devamı

DUVAR ÖRGÜSÜ YAPMIŞLAR

Ancak öylesine acı olan bir yanı var ki… O da Osmanlı döneminden kalma tarihi mezar taşlarının duvar örgüsü olarak kullanılması. İşte bu acı; değil Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin bir acısıdır. Oysaki her birimizin muhakkak gideceği adres, mezarlıklardır. Ölülerimize sahip çıkmamak ayıplarımızın en büyüklerinden biridir! Bu esnada, aksatılmadan yapılan bir şey var. Bunu da belirtmezsem bu kez ben ayıp etmiş olurum. ‘Ayıp olmasın’ diye belirteyim. Tek aksatılmayan şey; mezarlık girişinde asılı olan tabelanın bakımı ve boyanması!” Gerçekten çok utanç verici bir durum bu Ali Osman Gürkan… Lakin diri olan bizlere dahi değer yokken ölülerimize değer beklemek pek de akılcı değil sanırım! 

 

GEREK VAR MIYDI?

Diriye bile yok ki ölüye olsun

Okurlarımızdan Timur Yuvakuran: “Nilüfer ilçesinde bulunan Dörtçelik Çocuk Hastanesi önüne ekilen delinatörlere gerek var mıydı? Bence yoktu. Olsaydı ekim sonrası kuruyan delinatörlere ilgi olurdu. Hayırlısı olsun!” diyor.

Haberin Devamı

ARILAR DA TAMAM SIRADAKİ GELSİN…

Diriye bile yok ki ölüye olsun

Aydınlatma direğinin klemens yuvası kapağı olmadığı için yuva içine yuva yapan, beraberinde yuvayı ücretsiz olarak kullanan kuşların ve de karıncaların hikâyesini Hürriyet Bursa gazetesi okurları olan siz kıymetli hemşehrilerimiz biliyorsunuz. Bu konuda hayvansever olma özelliğiyle de farkını ortaya koyan UEDAŞ’a teşekkür ediyorum! Bugün bir kez daha teşekkür etmek istiyorum UEDAŞ’a. Çünkü şimdi de Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi 226. Sokak girişindeki duvara astıkları çoklu ıskarta elektrik panosu içindeki katların arılara tahsis edilmiş olmasındaki değerden ötürü coştum. Arılar da tamam. Sıradaki gelsin!

Yazarın Tüm Yazıları