Direk mi yoldan yol mu direkten!

Okurlarımızdan Şeyma Gülşen bakınız neyi merak ediyor:

Haberin Devamı

 

Direk mi yoldan yol mu direkten

“Fotoğrafımla birlikte ele aldığım ve de çok merak ettiğim soruma cevap arıyorum. Ancak bir türlü cevabını bulamıyorum. Sorum şu; Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi 323. Sokak’ta (Trilye Evleri önü) yol ortasında dikili olan yüksek enerji direği mi yolun ortasında kalmış yoksa yol mu direğin ortasında kalmış?” Açıkçası bunun cevabını ben de bilemedim. UEDAŞ’a bir soralım derim. UEDAŞ, sizce hangisi doğru yanıt olur?

Yolun ortasında yürüyorlar çünkü…

Direk mi yoldan yol mu direkten

Haberin Devamı

Adının açıklanmasını istemeyen bir okurumuz bakınız ne diyor: “Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi’ne çıkan caddelerden birisinde giderken yolun ortasında yürüyen vatandaşa rast gelirseniz; sorgulamayın siz de peşinden gidin! Çünkü bizim buralarda kaldınım denen şey yok da...”

 

BU LASTİK FİKRİ KİMİN?

Direk mi yoldan yol mu direkten

Okurumuz Engin Kuzucu, şikâyetini şöyle dile getiriyor; özetimle: “Osmangazi ilçesine kayıtlı bir vatandaşım. Avrupa Kokartı almış bir şehre layık görülen ya da layık olma durumu görmezden gelinen hizmete bakınız. Tarihi eserlerle de dolu olan; hemen yanı başında (10 adım) Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve 20 metre uzağında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı bulunan alan Mesken Yeşilyayla Dolmuş Durağı için tahsis edilmiş. Bunda sıkıntı yok. Ancak durağın otomobil lastikli süsleri; ne kokartımıza, ne bu alana, ne itfaiye girişine, ne de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na velhasıl yakışmamış üstadım hiç yakışmamış…”
Lastik süslü durak... Hem de ana cadde üzerinde! Yıldırım Belediyesi’nden mi özendiniz? (!) Not: Özenme hikâyesi, ‘Yıldırım Belediyesi ve teker meselesi’ başlıklı (08 Ekim 2020 tarihli Hürriyet Bursa gazetesindeki köşemde) yayımımızda…

Haberin Devamı

Her şey var ama hiçbir şey yok!

Direk mi yoldan yol mu direkten

Emekli sınıf öğretmeni Adem Ceylan, “Her şey var ama…” diyor ve ekliyor: “Belediye otobüs duraklarının hepsinde ilan duyuruları var. Çoğunda da bazıları yanlış olmakla birlikte anlaşılması ASLA mümkün olmayan hareket saati bilgileri var (Mesela, 6/E diyor ve saatleri yazıyor. 6/E nereden geçer, nereye uğrar? Bunu kim bilebilir?). Yani vatandaşa lazım olan ve sunulması zaruri bilgiler yok, gereksiz bilgiler çok!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Hem temizledi hem uyardı

‘SİZLER İNSAN OLAMAZSINIZ’ başlıklı yazı üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur. Bahsi geçen Demirci Mahallesi’ndeki atıklar incelenmiş olup, atan kişiler tespit edilmiştir. Zabıta ekiplerimiz tarafından atan kişiler uyarılarak alanın temizliği sağlanmıştır. Duyarlı vatandaşımıza teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz. Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu.” Teşekkür ederim Nilüfer Belediyesi

Yazarın Tüm Yazıları