Denetleyen olmayınca park et gitsin

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan ODTÜ 99 Endüstri Yüksek ve Makine Yüksek Mühendisi Serkan Özgiray, bakınız ne diyor:

Haberin Devamı

Denetleyen olmayınca park et gitsin

“Nilüfer ilçesindeki İhsaniye Semt Pazarı’nda satış yapan disiplinsiz pazar yeri esnafına bir, tam da pazar yerinin karşısında bulunan Nilüfer Belediyesi’ne ve olmayan denetçi ekibine dokuz kez kırgınım! Pazar yerimiz Bursa’mızın en güzel pazar yeridir desem yeridir. Ancak güzellik bize yakışmıyor sanırım! Pazar yerinde satış yapan pazarcıların çoğu araçlarını en müsait gördükleri noktayı kendilerine tahsis edilmiş alan gibi kullanıyorlar.”

Denetleyen olmayınca park et gitsin

ÖZEL OTOPARKI VAR!

Haberin Devamı

“Biri yeşil alanda, diğeri kaldırımda, öteki bisiklet yolunda, öbürkü yol boylarında; hurrraaa! Oysaki bu harika pazar yerini diğer pazar yerlerinden çok farklı kılan bir özelliği var.

Denetleyen olmayınca park et gitsin

O da her satıcıya yetecek büyüklükte ‘pazar alanı özel otopark alanı’ olması. Hem de ücretsiz. Ancak yine mesafe hesabı yapılıyor olsa gerek her alan park alanıymış gibi kullanılıyor. Evet, aynen böyle oluyor. Vatandaş bu, bilmiyor olabilir! Ancak bu bilmeyenleri uyaracak ve bilmelerini sağlayacak belediyenin bilen zabıta ekipleri var! Bir ve dokuz hesabım da bu yüzdendir. Bilenle bilmeyen bir olursa işte böyle olur!”

YUNUS YERİNE HAMSİ DİKİN

Denetleyen olmayınca park et gitsin

OKURLARIMIZDAN olan Asude Aycan’ın teklifi var. Bakalım bu teklif değer bulacak mı? Buyurun o teklifi okuyalım: “Mudanya ilçesi merkezinde bulunan ve bir dönemler Mudanya’nın simgesi olan, simgesi olduğu için de işlevinin yapmasına müsaade verilen Yunuslar Heykeli’nin fıskiyeleri yıllardır çalışmıyor. İşin ilginç yanıysa çalışmamasının nedenini bilen yok. Bunun sebebi su faturalarındaki aşırı yükseklikten dolayı fışkırtılan suda, yunuslarımızı kurutacak kadar köklü bir tasarrufa mı gidildi?”

Haberin Devamı

DAHA AZ SU GİDER!

“Yani bir tek bu geliyor aklıma! Öyle ise şayet o yunusları sökün ve yerine hamsi heykeli dikin! Hamsi Karadeniz’e has bir balık olsa da, kurumaması için gereken su miktarının yunuslarımıza kıyasla çok daha az olacağı su götürmez bir gerçektir. Nasıl teklif ama!” Gerçekten harika teklif Asude Aycan. Bakalım teklifinizi Mudanya Belediyesi nasıl değerlendirecek?

2021 GELDİ AMA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!

Denetleyen olmayınca park et gitsin

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonesi olan Soner Sezgin: “Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi Akademi Caddesi başlangıcına sinyalizasyonlu yaya geçidi oluşturuldu. Gerekli bir hizmetti bu. Teşekkür ediyoruz. Ancak, yaya geçidinin ortasında kalan bordür taşı; engelli aracı kullanıcılarına, bebek arabalı ebeveynlere, pazar aracı taşıyanlara engel olmaktan başka bir şey değildir. Yaya geçidi çizgisi oluşturulurken ilgili ekibe bu durumu anlattık. Anlattık da anlayan kim? Dinleyen kim? 2021 de geldi ama değişen bir şey yok. Yaptık, oldu mantığında eksilme olmadı yine çok şükür!”

Haberin Devamı

CEZA YEMEDEN DÜZELMEZ

Denetleyen olmayınca park et gitsin

ADININ açıklanmasını istemeyen iş insanı olan okurumuz soruyor ben de yanıtlıyorum. Özetimle aktarıyorum: “Muhammet Bey. 7 Kasım tarihli köşenizde benim de rahatsız olduğum ve çalmadığım kapı bırakmadığım bir sorunu yayımlamıştınız. Ancak yayımınız da kâr etmedi! Yani; ne Büyükşehir Belediyesi, ne de Osmangazi Belediyesi sorundan bir haberler! Biz ne yapalım? Lütfen bize bir akıl verin!” Kıymetli okurumuz. O yazımda ayıp yapan ve üstüne üstlük çok bencil de olan esnafa ceza kesin derim. (!)

Yazarın Tüm Yazıları