Canlar gitmeden tedbir alınmalı

GEÇTİĞİMİZ haftaydı. Ailecek Güzelyalı Sahili’nde yürüyüş yapıyorduk. Mudanya Deniz Liman Polisi ile Mudanya Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait deniz araçlarının park edildiği alanın önüne (Liman girişi) gelmiştik ki...

Haberin Devamı

Canlar gitmeden tedbir alınmalı

Kıyıdan 10-15 metre civarı açıktaki iki kadının boğulmak üzere olduğunu gördük. Derken denize iki kişi atladı. Boğulmak üzere olan kadınları kıyıya taşıdılar.

BİRDEN DERİNLEŞİYOR

Daha sonra bu iki kahramanın oradaki balıkçı limanında görevli olan kardeşlerimiz olduğunu öğrendim. Faciadan kıy payı dönmek böyle bir şey olsa gerek... Olayı soruşturdum. Deniz suyu bir noktadan sonra aniden 4-5 metre birden derinleşiyormuş. (Longuz) Hatta her yıl tam da longuz noktasında birçok kişi boğularak can veriyormuş. Vatandaşların, bu tehlikeli alanda denize girilmemesi için alanın çevrilmesi konusunda yetkililere onlarca müracaatı olmuş ama bir sonuç alamamışlar!

Haberin Devamı

Canlar gitmeden tedbir alınmalı

TEDBİR ALINMALI

Mevzu cidden çok önemli. Biz olanları seyrederken dahi şoka girdik. Bir de o anı yaşayanları düşünüyoruz da... Tedbir almak yetkililerin vazifesidir. Lütfen tedbirlerinizi uygulayınız, uygulatınız! Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa sahillerinin 115 kilometrelik kıyı bandının da sorumlusu olan Büyükşehir Belediyesi’nin önemlerine...

ORMANI AYAKLARINIZIN ALTINA GETİRMİŞLER!

Canlar gitmeden tedbir alınmalı

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonesi olan emekli öğretmen Habibe Kobak’ın e-postasını özetimle aktarıyorum: “Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi sakiniyiz. Üç gün önce Mudanya ilçesi Güzelyalı Siteler Mahallesi Ertuğrul Gazi Caddesi’ne taşınan bir arkadaşıma ‘hayırlı olsun’ ziyareti yaptım. Kaldırımları kullanma konusunda ısrarcı olan ama her seferinde de hüsrana uğrayan biri olarak burada da hüsrana uğramış olmanın kızgınlığı içindeyim!”

YARIŞ İÇİNDELER!

Canlar gitmeden tedbir alınmalı

Haberin Devamı

“Bursa’da kaldırımlar ya araç zaptı ya da esnaf işgaliyle ödüllendirilirken Mudanya’da da orman sunumuyla ödüle layık olma yarışı cidden tam yerinde olmuş! Engelsiz kaldırım hizmeti için Almanya’ya mı gidelim? Seçim zamanı verilen vaatler neden yerine getirilmez?”

ENGELLİ PARKURU

Habibe Kobak. Şehir merkezindeki kaldırımlarımıza maratona hazırlanalım diye engelli yürüyüş parkurları sunmuşlar. Güzelyalı’da da ormanı ayaklarınızın altına sermişler. Daha istiyorsunuz inanın anlamış değilim. (!)

SONRA ÇOK ARARSINIZ BU GÜNEŞİ!

Canlar gitmeden tedbir alınmalı

OKURLARIMIZDAN olan Enis Enginpınar, “Nilüfer ilçesi Beşevler Bölge Parkı Karafatma Meydanı’nda bir keramet var! Fotoğrafıma bakınca anlayacaksınız. Burası bir dinlenme parkı ve gündüz vakti özellikle güneş tam da tepenizdeyken Allah’ın bir kulu (toprak altında yaşayan mahlûkatlar hariç) bu parka gelmiyor. Güneşin kavurucu sıcaklığı var, gölgelik yok. Bu sebepten dolayı parka giremiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ‘sorumlusu Nilüfer Belediyesi’ Nilüfer Belediyesi de ‘sorumlusu Büyükşehir Belediyesi’dir’ diyor! Ne dersiniz bu işe Muhammet Bey?”

Haberin Devamı

FIRSATI KAÇIRMAYIN!

Şöyle derim Enis Enginpınar. Sorumlusu kimdir derdine düşmeyin lütfen. Eczanelerde güneş kremi satılıyor. Alın ve bolca sürün. Bir de şapka giydiniz mi bir şey olmaz. Güneşin keyfini çıkartınız. Önümüz kış, sonra çok ararsınız bu güneşi!

HER ŞEYİ DE BELEDİYEDEN BEKLEMEYİN!

Canlar gitmeden tedbir alınmalı

ADINI “meraklı vatandaş” olarak belirtmemi rica eden okurumuz, özetimle bakınız ne diyor: “İşaret ettiğim kuyuya biriken su, vaziyeti daha da güçleştiriyor. Yani biz bunu istemiyoruz. Burası neresi derseniz; iki adım arkamda gördüğünüz duvar Osmangazi Belediyesi’nin başkanlık duvarıdır. Üstelik iki yıldır bu böyle. Evet, biz bunu istemiyoruz. Belediyenin ilgili başkanlığı gereğini yapmasın diye tavsiyede bulunmak isteriz!”

Haberin Devamı

ÖNERİ: ORAYI SİZ ONARIN

Sayın meraklı vatandaş. Öyle ise şöyle yapın lütfen. Osmangazi Belediyesi civarında birçok yapı malzemesi satan marketler var. O marketlerden birine gidiniz. Yarım torba çimento ile iki kürek kum satın alın ve karın. Karma sonucu oluşacak olan çimentoyla orasını onarın. Vesileyle Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Başkanı Hakan Dursun’a zerre de olsa faydanız olmuş olur. Ayrıca her şeyi de belediyeden beklemeyin canım!

Yazarın Tüm Yazıları