Caddenin yeni adı kapaksızlar olsun

İsminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf okurumuz şikâyetini şöyle dile getiriyor.

Haberin Devamı

Caddenin yeni adı kapaksızlar olsun
Caddenin yeni adı kapaksızlar olsun
Özetimle: “Muhammet Bey, iki gün önce Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi Bursa Caddesi No. 71 önünde bulunan aydınlatma direğinin eğikliğine ve klemens kapağının eksikliğine yönelik olarak “Kimi çarpsam derdinde” başlığınızla haber yapmıştınız ya... Size bir şey diyeyim mi? Sanıyor musunuz ki sadece o eğik direğin klemens kapağı eksik! Bu caddede bulunan direklerin onlarcasının klemens kapağı yok. Bunlardan sadece sekizinin fotoğrafını çektim. Bu durum UEDAŞ’ın zerre umurunda değil. Hal böyle olunca bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Kapaksız da fena durmuyor hani. Böyle kalsın ancak caddenin adı kapaksızlar caddesi olarak değiştirilsin!”
İşte bu… İç karartıcı olmayan bir şikâyet, tebrik ediyorum kıymetli okurumuzu! ‘Kapak yok’ diye feryat figan giden hemen işi ölümle bağdaştırıyor. Hayata pozitif bakmak varken negatif bakmak niye? Cadde ismini değiştirmek daha mantıklı bir öneri… Kapaklarla uğraşmaktansa cadde levhasını güncellemek daha akılcı! Bakalım başta UEDAŞ olmak üzere ilgili yetkililer önerinize değer verecekler mi?

Haberin Devamı

NE GEREK VAR FAZLA SÖZE…

Caddenin yeni adı kapaksızlar olsun
Caddenin yeni adı kapaksızlar olsun
İnşaat mühendisi Caner Efeli: “Osmangazi ilçesi Çekirge Caddesi üzerinde (Millet Bahçesi ile Reşat Oyal Parkı arasında kalan kısım) hizmet veren kaldırımların üzerine montesi yapılmış olan demir bariyerlerin durumunu gören yok mu? Bu cadde üzerinden her gün gerek Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, gerekse Osmangazi Belediyesi’nde görev yapan onlarca başkanı, müdürü, yetkilisi bir yana Başkan Alinur Aktaş’ı, Mustafa Dündar’ı ve Vali Yakup Canbolat’ı da buradan geçmekte. Hiç mi bu üzücü durumdan rahatsız olup da telefonlarıyla ilgi birimi arayıp ‘Bunları neden görmezsiniz? Derhal gereğini yapınız?’ demezler ki? İşin asıl üzücü yanı burasının yıllardır böyle olmasıdır. Kentimizin en değerli ve en bilindik caddesi bu vaziyette olur ve görmezden gelinirse daha ne gerek var fazla söze!” diyor.

Haberin Devamı

BİLGİ HARİÇ HER ŞEY VAR!

Caddenin yeni adı kapaksızlar olsun
Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden doğa bilimleri yöneticisi Tutku Barkan da dert yanıyor otobüs duraklarını örümcek ağı gibi saran ücretsiz reklam duyurularından. Bakalım BURULAŞ da bu konuyu bir gün sorun olarak değerlendirip müdahale etmeyi düşünecek mi? Nasip diyelim Tutku Barkan! Barkan’ın e-postasını özetimle aktarıyorum: “Osmangazi ilçesi Hürriyet, İstiklal Mahallesi Şirin Caddesi üzerinde ‘Şirin Cad.’ tanımlı belediye otobüs durağında otobüslerin hareket saatlerini gösteren bir tek satır bilgi bile yokken onlarca ilgisiz ve çirkin bildirimlerin var olması gerçekten çok ayıptır. BURULAŞ yönetiminin ilgisizliğini kurumun genel müdürü olan Mehmet Kürşat Çapar’a şikâyet ediyorum!”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Caddenin yeni adı kapaksızlar olsunCaddenin yeni adı kapaksızlar olsun

DİREK KALKTI TEHLİKE GELDİ başlıklı yayımımızdan sonra iki metre derinliği olan kuyunun (Kükürtlü Mahallesi Başaran Sokak) beton dökülerek kapatıldığını gördüm. Başta Kükürtlü Mahallesi sakinleri olmak üzere; geçmiş olsun dileklerimi sunarım kıymetli hemşehrilerimize…

SORUN ALTYAPI ÇALIŞMASIYMIŞ

Nilüfer Belediyesi İYİ Kİ BELEDİYECİ DEĞİLMİŞİM başlığıyla yayınladığımız yazımıza yanıt vermiş: “Şkâyet hakkında gereken inceleme ulaşım hizmetleri ekiplerimiz tarafından yapılmıştır. Şikâyete konu olan Çalı Mahallesi 18. Sokak’taki görüntünün, Superonline tarafından bölgede yapılan altyapı çalışmasından kaynaklandığı, ancak çalışmanın tamamlandığı ve kazdığı bölgenin onarım aşamasına gelen kurumun bu yöndeki çalışmalarını da başlattığı saptanmıştır. Bilginize sunar, kolaylıklar dileriz. Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu”

Haberin Devamı

Dayak yemekten kıl payı kurtulduğum konunun akıbetini bizzat takip edeceğim. Gereği de sizde olsun Nilüfer Belediyesi. Teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları