Bu ağılın sahibi kimden torpilli?

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Gülizar Yavru’nun öfke, üzüntü ve endişeyle yazmış olduğu ve benim için rekor olan 1516 kelimelik şikâyetini özetimle aktarıyorum.

Haberin Devamı

Bu ağılın sahibi kimden torpilli
Bu ağılın sahibi kimden torpilli
Umarım Keles Belediyesi vesilemizle bari olsa vazifesini yapar! “Muhammet Bey, başım öyle bir dara düştü ki anlatamam. Artık korkmaya bile başladım! En son olarak gazetemizdeki köşeniz geldiniz aklıma. Aslında işin en başında aklımda olan ilk sizdiniz. Çünkü Keles Belediyesi’nin bizi duymayacağını tahmin ediyordum. Görünen köy kılavuz istemezmiş. Ancak köy de belli kılavuz da, yanılmadım! Velhasıl hiyerarşiyi bozmadım ve hava gazını aldım! İki yıl önceydi. Huzur ilçesi diye gazetelerde reklamı yapılan dağ ilçelerimizden Keles’ten bir ev satın almayı düşündük. Nihayetinde Çukur Mahallesi Kayabaşı Sokak’tan 29 numaralı evi satın aldık. Ve o gün bugündür ailecek sinir hastası olduk. Birçok depresyon ilacı kullanmaya başladım.
Olayın hikâyesi şudur: Evimize bitişik olan komşunun göçtü göçecek olan bakımsız ağılında elliye yakın küçükbaş hayvan ve beş köpek barınıyor. Yazın tiksinç kokusu ve yanında gelen promosyon sinek paketinden, kışın da yolumuzu kaplayan çamurundan bıktık illallah ettik. Burası dağ evi ya da yayla değil. Burası ilçenin merkezi… Böylesi bir işin burada yapılması kanunen yasak! Şikâyetimi ağıl sahibine yaptım; terslendim dışlandım! Konuyu hiyerarşiyi bozmadan; Keles zabıta birimine, zabıta müdürüne, müdürlere, başkan yardımcısına, Başkan Mehmet Keskin’e anlattım. ‘İlçe merkezinde hayvan bakımı uygun mu? Buna nasıl müsaade edersiniz?’ diye sordum. Sonra onlarca imzalı dilekçeyle kayıt açtırdık. Belediyede bizi takan olmayınca Keles Kaymakamı Kübra Teymur ile makamında görüşerek derdimizi anlattım. Buradan da sonuç çıkmayınca Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’a ulaşmayı denedim. Ama ulaşmak ne mümkün! Netice; sıfıra sıfır elde var yine sıfır!
Bu kez TC. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi adresine haklı şikâyetimizi aktardık. Buradan da netice çıkmayınca CİMER’e yazdım. Buradan da bir netice çıkmadı. Yok, yok, yok…
Sanırsınız ağıl sahibi ABD Başkanı Joe Biden’den torpilli! Şimdi bir sorum olacak başkanlara. İlçe merkezinde hayvan bakmak serbestse şayet Osmangazi ilçesindeki ikametimizin altı ahır ve ağıl yapımı için müsait. Ben de bir çoban tutayım. Birlikte 4, 5 köpek, 20 – 25 kadar küçükbaş 10 kadar da büyükbaş hayvan barındırayım. Biz niye yolumuzu bulmayalım?”

Haberin Devamı

AYA İLK ÇIKAN TÜRK OLMAK İSTEMİYORUZ

Haberin Devamı

Bu ağılın sahibi kimden torpilli
Okurlarımızdan Kerime Ordulu, bakınız ne diyor: “Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Yeşilcami Sokak’ta bulunan doğalgaz servis kutularının topraklama bağlantılarını bir gece vakti birileri çalmış. ‘Bunları neden çalarlar ki kimin ne işine yarar’ diye sorduğumda da “Hurdacılar çalıyor. Bunlar iki, üç liraya satılıyor” yanıtını aldım ve asıl şok ise bu durumu ihbar ettiğim Bursagaz yetkililerinden aldığım yanıt sonrası oldu! Bursagaz: “Bu bizi ilgilendirmez” demesin mi?
Eeee, yarın buralarda bu sebepten dolayı bir patlama olduğunda ilk gelecek olan kişi siz değil misiniz Bursagaz? Benim belirtmeme gerek mi var? O topraklamalar olası bir elektrik kaçağı anında oluşması çok büyük patlamalara engel olması için vardır. Aya ilk çıkan Türk olmak istemiyoruz!”

Haberin Devamı

 İKİ YIL OLDU NEREDESİNİZ?

Bu ağılın sahibi kimden torpilli
Adının açıklanmasını istemeyen bir mimar okurumuz, bakınız ne diyor: “Çekirge Caddesi başlangıcındaki korkuluk demirlerinden bir bölümü iki yıl önce bir araç çarpması sonucu kopmuştu. Burada oluşan açıklık dalgın olan vatandaşlarımız için tehlikeli bir durum oluşturmaktadır. İlgili yetkililerin iki yıldır bunu görmemiş olması cidden çok ayıptır.”
Büyükşehir Belediyesi’nin dikkatlerine…

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

BUSKİ

30 Ocak 2021 tarihli Hürriyet Bursa gazetesindeki köşemde ARTIK FATURAYI KÂĞIT ALMASAK MI başlıklı yazımdan sonra BUSKİ tarafınca tarafıma ulaşan açıklama neticesinde artık fatura bilgilerinin kısa SMS ya da e-posta kanalıyla yollanacağı bilgisini aldım. Değer ve sahiplenmeniz için teşekkür ediyorum BUSKİ…

Yazarın Tüm Yazıları