Bir kolu da Avdancık’daymış!

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden beyaz eşya teknisyeni (Arçelik) Sinan Kürekçi, özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

Bir kolu da Avdancık’daymış

“Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyesi’nin Osmangazi ilçesine kayıtlı Avdancık Mahallesi’ne (Köy) gittik. Buradaki yeşil alanın da kent çöplüğünün bir kolu olarak tahsis edilmiş; şaşırmadık. Bilakis yanlış ilde olmadığımızı anladık!" Bir kolu da Avdancık’daymış"Ne diyeceğimizi bilemedik. Ancak şunu çok daha iyi anladık; bazı insanlar cidden çok zalim. Fakat şunu da bir türlü anlayamadık. Bu zalimleri disiplin altına almakla vazifeli olan yetkililer ne iş yaparlar?”

 

GERÇEK BAŞARI BÖYLE BİR ŞEY OLSA GEREK!

Haberin Devamı

Bir kolu da Avdancık’daymış

İsminin belirtilmesini istemeyen hemşire okurumuz: “Yine mesaim sonrasında evime gidebilmek için vazife yaptığım Dörtçelik Çocuk Hastanesi önündeki Dörtçelik Metro İstasyonu’na doğru yola koyuldum. Tarih 07 Ekim 2021, saat 21.13’ü gösteriyordu, istasyondaydım. Işıklı led tabeladaki yayına göre metronun istasyona girmesine 4 dakika vardı. Lakin fotoğrafımda da gördüğünüz gibi metro istasyona erken girmişti! Buradaki karıştırıcılık bu istasyona özel bir uygulama mı? Keza benzeri şikâyetimi son olarak 07 Ekim 2021 tarihli köşenizde “Böyle karıştırmayı nasıl başardınız” başlıklı haberinizde yayımlamıştınız. Gerçekten de gerçek başarı böyle bir şey olsa gerek!” diyor.

 

O BAŞKANLIĞI KURMA VAKTİ GELDİ!

Bir kolu da Avdancık’daymış

Okurlarımızdan olan Yağmur Tutku: “Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi Hayran Caddesi No. 29 karşısında bulunan aydınlatma direğinin klemens yuva kapağı yok. Geçtiğimiz aylarda basında acı bir haber yer almıştı... Başka bir direkte de burada olduğu gibi aynı kapağın bulunmaması yüzünden bir vatandaşımızın elektrik çarpması sonucunda hayatını kaybettiği haberini üzülerek okumuştuk. İşin ilginç yanı köşenizde de onlarca kez benzeri haberi yayımlamıştınız. UEDAŞ’ın pür dikkatle takip ettiği tek şey elektrik faturalarının tahsil edilmesi mi?” diyor. Özetimle şikâyetinizi oluşturdum.
Haklısınız Yağmur Tutku. Ne diyebilirim ki? Bir atasözümüz de “Görünen köy kılavuz istemezmiş” diyor. ‘Haklısınız’ demem de bu yüzdendir. Yok, yok; bu böyle olmayacak arkadaş. Kıymetli UEDAŞ! Daha önceki yayımlarımızda KAPAK BAŞKANLIĞI kurun. Bu başkanlığa bağlı olarak da müdürlük ve şeflik departmanları oluşturun demiştim ya... Zamanı geldi galiba!

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

O AFİŞLER KALDIRILDI

‘İLAN ALMAYAN DİREK YOK’ başlıklı yazınız, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. Zabıta Dairesi Başkanlığımızca, Bursa İl Merkezinde bulunan ana arterlerde izinsiz olarak asılan veya İlan Reklam Yönetmeliğine göre uygun olmayan tabela, duba, totem bez ve kağıt afiş gibi reklam elemanları ile ilgili, Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak planlı ve plansız denetimler yapılarak, olumsuzlukların giderilmesi sağlanmakta yasal işlem uygulanması gerekenler hakkında yasal işlemler uygulanmaktadır. Yazıya konu olan FSM Bulvarı, Tuna Caddesi ve Dikkaldırım Caddesi gibi ana arterlerde, elektrik direk ve panolarına, otobüs duraklarına, ağaçlara izinsiz olarak yapıştırılan kâğıt afişler, Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ortak çalışma yapılarak kaldırılmıştır. İlgililer hakkında da yasal işlemler yapılarak karar alınmak üzere Belediye Encümenine havalesi yapılmıştır. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI”
Açıklamalarınız için teşekkür ediyorum Bununla birlikte şikâyetlerimizin, önerilerimizin ve isteklerimizin daha hassas olarak takip edilmesi hususunda ilgi gösteren, ilgi göstermesinin yanı sıra yayımlarımızı bizzat takibine alan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

İLAÇLAMA YAPILDI

“BİR FAREMİZ EKSİKTİ’ başlıklı yazınız, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. Şikâyete konu olayla ilgili ilgi birimlerimiz tarafından ilaçlama çalışması yapılmıştır.

OSMANGAZİ GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDI

“ ‘ŞU KÖŞE HURDA KÖŞESİ ŞU KÖŞE ÇÖP KÖŞESİ’ başlıklı şikâyete yer vermiştiniz. Yazıda bahse konu olan bölgedeki boş arsa; Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ilgili ekiplerince temizlenmiş olup, söz konusu arsanın sahiplerinin tespiti için ayrıca ilgili ekiplerimiz çalışmaktadır. Arsa sahiplerinin tespitiyle birlikte, gerekli önlemlerin alınması konusunda belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ilgili ekiplerince de tebligat yapılacaktır. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü.”
Açıklamanız ve de şahit fotoğraflarınız için teşekkür ediyorum. Ancak fotoğraflarınız arasında ‘hurda aracın’ bulunduğu köşeyi göremedim! Yoksa ona torpil mi yaptınız? (!)

Haberin Devamı

TEŞEKKÜRLER YILDIRIM BELEDİYESİ

Bir kolu da Avdancık’daymış

“ ‘BATIDA ÇÖPLÜKBEY DOĞUDA ÇÖPLÜDERE’ başlıklı haberinizdeki okur şikayetine istinaden, Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Balıklıdere’de gereken temizlik çalışmasını ivedilikle yerine getirmiştir. Ayrıca etrafa çöp atmamaları hususunda çevre sakinlerine gereken uyarılar yapılmıştır. Bilgilerinize sunarız. Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü”
Açıklamanızla birlikte onlarca personelinizin alandaki zorlu ve meşakkatli temizliğine şahit olan 18 farklı noktalardan çekilen fotoğraflarınız aldım. Teşekkür ediyorum. Ancak sizler bu ziyanlarımıza vesile olan yaratıklara cezai işlem (maddi) uygulatmadığınız müddetçe bu hikâye asla son bulmayacaktır. Üç yıldır da bunu görüyoruz. Bu hikâyenin bitmemesini neden istemiyorsunuz? Aynı hikâyeyi okumaktan bıkmadınız mı? Yoksa bu hikâyeyi dünya klasiklerinin en iyisi olarak mı görüyorsunuz(!)

Yazarın Tüm Yazıları