Bir farkınız olsun ‘imece’ usulü yapın

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerinden olan Makine Yüksek Mühendisi Nefi Ozan, şikayetini şöyle dile getiriyor:

Haberin Devamı

Bir farkınız olsun ‘imece’ usulü yapın

“Eskiden imece diye bir şey vardı ülkemizde. Maalesef günümüzde uygulanırlığı olmasa da çoğumuzun imecenin tanımını bildiğini tahmin edebiliyorum. Bununla birlikte müsaadenizle imecenin tanımını tekrar etmek istiyorum. İmece; ‘genellikle kırsal yerleşim yerlerinde, birçok kişinin toplanıp elbirliğiyle bir kişinin tarlasını sürmek, ekinini biçmek, harmanını kaldırmak, mısırını, fındığını toplamak vb. gibi bir işini görmesi ve böylece herkesin bu türden işlerinin sırayla bitirilmesidir.’

3 YILDIR ÖYLE DURUYOR

Bu tanıma uyan değerimiz günümüzde yok olsa da Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi’nde (Nilüfer Nikâh Evi karşısı) imecenin İmece Sokak’ta ismen sürdürülmesi çok güzel. Ama isme yakışan da yapılırsa cidden on numara olur! Hani diyorum da, sokak girişindeki kaldırım üç yıldır darmadağın. Kıymetli İmece Sokak sakinleri; mademki böyle bir isme layık görüldünüz. Öyle ise imece yapın ve o kaldırımları onarın. İmeceden bi’haber olmayın. ‘Biz bu işte yokuz’ diyorsanız da o ismi geri iade edin(!)”
Kıymetli İmece Sokak sakinleri, Nefi Ozan haklı! Değil mi ki o tabela sokak girişinde asılı; farkınız olmalı!

Haberin Devamı

Belediyesi binasına 50 metre mesafede

Bir farkınız olsun ‘imece’ usulü yapın

Adının açıklanmasını istemeyen emekli zabıta memuru olan okurumuz bakınız ne diyor: “Onlarca yıl bize verilen görev bu, biz başkasına karışmayız’ demedim. Vatandaşın rahatına, konforuna ve huzuruna engel teşkil eden her aksaklığa karıştım. Hatta mesai bitimimde dahi... Ancak emekli olunca hesap sorma yetkimiz birden yok oluyor. Bu sebepten dolayı da bizdeki hassasiyetin vazife başında olan zabıta kadrosunda olmasını umuyorum!”

İŞGAL EDİLDİ

“Mesela; Osmangazi’nin ilgili işlerini yöneten komuta merkezi olan Osmangazi Belediyesi’ne 50 metre mesafe uzaklıktaki kaldırımların yeşil alanını dahi bozarak bazı esnaflarca işgal edilmesi ve bunlara da göz yumulması cidden çok düşündürücüdür. Yazımı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözüyle bitirmek istiyorum. “Vazifeyi ihmale uğratan merhamet vatana ihanettir.” Saygılarımı sunarım!”

Haberin Devamı

 Papatyanın ‘pa’sına dahi benzemiyor!

Bir farkınız olsun ‘imece’ usulü yapın

Okurlarımızdan olan ve kendisini “Hem duyarlı, hem sorumlu anne” olarak belirtmemi isteyen S. U.’nun e-postasını özetimle aktarıyorum: “Sözüm ona; ‘Çocuklar Bizim Geleceğimizdir Papatya Çocuk Oyun ve Dinlenme Parkı Nilüfer Belediyesi’ yazılı tabelasıyla papatyanın ‘pa’sına dahi benzemeyen parkı, sizlere şikâyet ediyorum. Şikâyetimin haklılığını da sözüm ona park olan mezbelelikten çekmiş olduğum bazı fotoğraf karelerimle ispatlamak istiyorum.”

Yazarın Tüm Yazıları