Bari siz yapmayın!

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi iş insanı Ömer Gönülkırmaz BESAŞ’ın engellileri nasıl engellediğini şöyle dile getiriyor:

Haberin Devamı

 

Bari siz yapmayın

“Yıllar önce bir çalışanımın ailesi belediyeye BESAŞ satış (Ekmek) büfesi işletmek için başvurmuştu. Belediye yetkilileri açılacak olan büfenin durumunu ve yerini inceleyerek, büfenin uygun şartları oluşturmadığı gerekçesiyle başvurularını iptal etmişti. Bu karara karşı bir itirazları olmamıştı. Ancak bir sorum olacak Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne! Kriterinize uygun olmak için büfenin görme engelli vatandaşlarımızın kullanacağı özel taşların üzerine monte edilmesi mi gerekiyordu? Burası Bursa’nın Fethiye Meydanı!”

DURUM ANLAŞILMAMIŞ!

Ömer Gönülkırmaz, bunu da gördüm ya... Şahsım olarak utandım ve yerin dibine girdim. Bunu derken inanın laf olsun diye demiyorum. Çünkü benzer tarzda yıllardır onlarca yayımlarımız burada yayımlanmıştı. Hatta çoğu, ana sayfada manşet haber olarak değer bulmuştu. Demek ki bunu anlatmayı başaramamışım. Yazıklar olsun bana!

Haberin Devamı

BİR BAŞKAN BUNU DENESİN ARTIK

Bari siz yapmayın

ADININ açıklanmasını istemeyen bir okurumuz, özetimle bakınız ne diyor: “İşaret ettiğim alana dikkatlice bakmanızı rica ediyorum lütfen. Burası Bursa Büyükşehir ili Osmangazi ilçesi Acemler Kavşağı Hayran Caddesi başlangıcı. Bitmek bilmeyen onarım/yenileme çalışması sonrasında yürüme engeli olan (Tekerlekli sandalye ve akülü engelli araç kullanıcıları) vatandaşlarımıza özel olarak bırakılan hayali rampanın (Birleşim yerinde de kanal var) uygun olmadığını çalışan ekibe aktarmıştım. Hatta itiraz dahi ederek ‘Engelli aracını kullanmaya mecbur kalan bir kardeşimiz aracıyla bu kaldırıma nasıl iner ve çıkar biriniz bana göstersin bakalım...’ demiştim.”

KONTROL DE EDİLDİ!

“İlgili çalışan da trene bakar gibi bakmıştı suratıma! Velhasıl belirttiğim gibi iki ay önce çalışma bitmişti. Kontrolörleri de kontrol etti. (Muhakkak etmiştir!) Konuyu fazla uzatmadan diyeceğim şudur. Başkanlardan ya da müdürlerden biri bir engelli aracına binerek buradaki kaldırıma insin ve çıksın yani bunu başarsın...” Beşli yalan taşlarının da karşılamaya serilmiş olması ayrı bir değer olmuş! Bu esnada; kabul ederseniz ben de katılmak isterim yemek davetinize!

Haberin Devamı

EN NET OLAN ŞEYE BAKTIM DA...

Bari siz yapmayın

OKURLARIMIZDAN olan Ayça Gülseren, diyor ki: “Osmangazi ilçesi sınırlarında kalan Esentepe Kavşağı (FSM’ye dönüş) trafik işaretleri görünüm ergonomisinde değildir. Örneğini de aracımdan çektiğim fotoğrafımla sunuyorum. Trafik işaret lambalarını görebiliyor musunuz? Görüş alanıma şak diye giren en net şey dilencilerdir! 14. Bölge Karayolları Müdürlüğü’ne ve de Büyükşehir Zabıta Başkanlığı’na insaniyet namına ihbar ediyorum!”

 

BUNU DA GÖRDÜM YA...

Bari siz yapmayın

ADINI ‘Zehra’ olarak yazmamı isteyen okurumuz özetimle şöyle diyor: “Geçtiğimiz günlerde gazetemiz Hürriyet Bursa’da bir belediye otobüs şoförünün otobüsü içinde yolcularıyla birlikte terk edip kaçması haberini okumuştuk. Benim de diyeceklerim var! 27 Ekim 2021’de 48/A göğüs numaralı ve 16 M 00044 plakalı özel halk otobüsüne (Yönetimi ve kontrolü BURULAŞ’ta) binmiştim. Yola göre ters istikamete bakan koltuğa oturmuştum. Telefonumla meşguldüm. Bir ara otobüs durdu. Trafik yoğunluğu diye düşünürken yolcuların homurdanmalarını duyunca başımı çevirip baktım. Ne göreyim! Sürücüsü otobüsü cadde kenarındaki bir yıkamacıya girmiş ve aracını yıkıyordu... (Saat 07.22) Umarım bir gün biri de metro olmaya özenip ray üstünde gitmeye kalkmaz! Bakalım daha neler göreceğiz...” diyor. İnan bu da çok güzelmiş Zehra!

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

HATA DÜZELTİLDİ

Bari siz yapmayın

ADININ açıklanmasını istemeyen hemşire okurumuz: “NE OLACAK Kİ BU DÖRTÇELİK H. diye tanımlanan hatalı yazı, yayımınızdan sonra Dörtçelik HST. olarak değiştirildi. Buna şükür! Sizlere çok teşekkür ediyoruz...” diyor. Ben de size teşekkür ederim. İşlerinizde kolaylıklar dilerim...

Yazarın Tüm Yazıları