Ayıp yaptın esnaf kardeş!

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Umut Alıcı: “Ayıp yaptın esnaf kardeş” derken gerçekten ayıp yaptı mı esnaf kardeşimiz? Takdir sizlerin!

Haberin Devamı

 

Ayıp yaptın esnaf kardeş
“Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi 11 Eylül Bulvarı Koza İş Merkezi No. 196 önünden başlayıp devam eden 20 – 30 santimlik çukurlarıyla adeta bomba talim sahası gibi olan toprak alanımız için; ‘civar esnafları olarak şehrin göbeğinde toza bulandık. Bu yüzden de müşteri kaybı yaşıyoruz. Biz de olsak bu tozlu topraklı yere girmezdik. Sonra; ilgili durum bizleri üzüyor. Ayrıca Bursa’mıza yakışmıyor…’ diyerek; Büyükşehir Belediyesi’ne ve Osmangazi Belediyesi’ne başvurduk. Ancak haklı isteğimize yönelik olarak yanıt dahi alamadık.

TAM OLARAK BİTİRMEDİ(!)

“Hepimiz kara kara düşünürken bir esnaf kardeşimiz kendi parasıyla bir kamyon mucur satın aldı ve iş yerlerimizin önüne boşalttırdı. Sonra yine 4 kişiye para ödeyerek o mucurları yaydırdı. Ancak sizin de gördüğünüz gibi bazı alanların çukurları tam olarak örtülmedi. Bu yüzden de diyoruz ki; ‘ayıp yaptın esnaf kardeş. Çok bencilsin! Hem işi neden tam olarak yapmadın? (!)”

Haberin Devamı

ASFALT DA EKSİK

Ben de sizden yanayım ve o esnaf kardeşimize diyeceklerim var! Bak, malzeme yetmemiş. En azından bir kamyonet mucur ilavesi yaptırsaydın bu konu oluşmayacaktı! Yaptığın işin layığıyla bitmesi için uğraşamamış olman da uygun kaçmamış! Hele, bu işlemden sonra bir asfalt firmasını arayıp da buraya asfalt attırmaman da hiç olmamış. Gerçekten ayıp yapmışsın esnaf kardeşim. (!) Ama merak etme seçimlerde alırsın cevabını...

 BUYURUN YAZIN DEDİLER BİZ DE BUYURDUK VE YAZDIK!

Ayıp yaptın esnaf kardeş
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi esnaf okurumuz M. İ.’ye takip ve dikkati için teşekkür ederek e-postasını özetimle aktarıyorum:
“Muhammet Bey. Yerlisi olduğum mahallem olan Çekirge’den selam ederiz. Çekirge Mahallesi Hamamlar Caddesi’nin asfaltının ve kaldırımlarının yenilenmesi sürecindeki uğraşılarınız da ses getirmiş ve caddenin asfaltıyla kaldırımları yenilenmişti. Ancak siz bir yazınızda: (07 Nisan 2020) ‘Aslına bakarsanız geç bile kaldınız! Hamamlar Caddesi’ndeki kazıların devam edeceğini, hatta caddenin; ‘aman kaldırımlar gücenmesin’ diye kazı çalışmalarından kaldırımlarına da pay vereceğini düşündüğüm kazıların devamının geleceğine inanıyor ve eskiden olduğu gibi; yamalı, çukurlu, patlak zeminli alanı göreceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyorum!’ dediğinizde de gülmüştük. Bakın lütfen. Tam da aynı yer geçtiğimiz hafta yine kazılmıştı. Sinirlendik elbette. Derken iki gün önce onarım ekipleri geldi. Asfaltı yamadılar, kaldırımı onarmadılar. Onarılmasını istedik; ‘orası bizde değil’ dediler. Biz de onlara konuyu Hürriyet Bursa gazetesine yazarız dedik. “Buyurun yazın” dediler. Biz de buyurduk ve yazdık! Geç kalmadan gelsinler istedik! Saygılarımızla”

Haberin Devamı

 O KUYUDA BALIK YETİŞİR Mİ?

Ayıp yaptın esnaf kardeş
Okurlarımızdan olan Dora Dilmen, sormuş ben de yanıtlamaya çalışayım: “Osmangazi ilçesinde hizmet vermekte olan Bursa Valiliği Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önündeki yeşil alanda bulunan kuyuda balık yetiştiriciliği yapılamaz mı? En azından o bölgede yaşayanlar için stres atma yeri olur!”
Dora Dilmen, çok güzel bir öneri bu! Umarım ilgililer değerlendirir!

NİKÂH DAİRESİNDE DE…

Ayıp yaptın esnaf kardeş
Okurlarımızdan Aras Batu: “Geçtiğimiz haftaydı. Bir arkadaşımızın nikâh cemiyetine katılmak için Osmangazi ilçesi Çirişhane Mahallesi Merinos Parkı içinde bulunan (Merinos Kongre Kültür Merkezi yanı) nikâh dairesine gitmiştik. Nikâh saatini beklerken çevreyi kolaçan edeyim dedim. Derken salonun duvarındaki mermer kaplamaların düşmüş olduğunu gördüm. Ama şaşırmadım! Merinos Kongre Kültür Merkezi’ne komşu olunca işler böyle oluyor galiba! Malum; kongre merkezinin duvarlarını saran mermerler de bloklar halinde kopuk ya!” diyor. Komşuya tabi olmak gerçekten çok kıymetli bir davranış!

Haberin Devamı

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Ayıp yaptın esnaf kardeşAyıp yaptın esnaf kardeş

 “ ‘BU NASIL İŞTİR’ başlıklı yayımınızda bahsi geçen atıklar ivedi olarak temizlemiştir. Bilginize sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. Mudanya Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Birimi.” Şahit fotoğrafınız içinde ayrıca teşekkür ederim. Ancak; sahaya çıkmışken SAHİPSİZ OLMASAK BİR AY BEKLEMEDİK başlıklı ( 27 Ekim 2020 ) yayımımıza konu olan çöpleri de toplasaydınız. (Okurumdan her gün e-posta alıyorum. “Alınmadı halen…” diyor da... Hayırlısı olsun!

Yazarın Tüm Yazıları