Aşağıdan olmazsa yukarıdan!

Adının açıklanmasını istemeyen Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinden olan okurumuzun e-postanı özetle yayımlıyorum;

Haberin Devamı

Aşağıdan olmazsa yukarıdan

“Uludağ Üniversitesi’ne ulaşım için en hızlı ve en güvenli ulaşım aracı olan metroya bindiniz. Son durak olan üniversite istasyonunda indiniz. Metro tünelinden çıkmak için basamakları ya da asansörü kullandınız. Tünelden çıktınız. Zorunlu istikametiniz olan alanın kaldırımında yürümeye başladınız. Özellikle görme engeli olan vatandaşlarımıza yönelik olarak hazırlanmış üst tuzağa (!) bizlerin de takılma ihtimali çok yüksek. Sizlerin de gördüğü gibi birileri pankart bastırmış ve onu da binlerce kişinin kullandığı kaldırımın ortasına asmış gitmiş. Nasıl bir şehirde yaşıyoruz böyle! Her gün aşağıdan olmazsa yukarıdan, yukarıdan olmazsa sağdan, sağdan olmazsa soldan engeller var. Ne olacak bizim halimiz?”
Bir şey olacağı yok hocam. Böyle devam! Ölen ölür kalan sağlar bizimdir...

Haberin Devamı

Bildiğimiz tek şey var o da biz değiliz!

Aşağıdan olmazsa yukarıdan

Okurlarımızdan Furkan Eray, bakınız ne diyor: “Osmangazi ilçesi Karaman Mahallesi Sanayi Caddesi No:140 Sanat Halı ile Aker Halı önüne denk düşen alan her yağmur sonrası bildiğiniz göl oluyor. Bu sebepten dolayı onlarca vatandaşımız ıslanıyor. Mağduriyetimizi Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi’ne birçok kez bildirdik. Büyükşehir: “Muhatabı Osmangazi Belediyesi’dir” Osmangazi de: “Muhatabı Büyükşehir Belediyesi’dir” diyor!
Muhatabı Büyükşehir midir yoksa Osmangazi midir... Bilemeyiz ancak bildiğimiz tek şey var; muhatabı bizler değiliz!

Not. Gördüğünüz su birikintisi 10 gün önce yağan yağmurdan kalmıştır. Hesabını siz yapın artık!”

 Yandı gülüm keten helva

Aşağıdan olmazsa yukarıdan

Adının açıklanmasını istemeyen bir esnaf okurumuz: “Osmangazi ilçesi Bahar Mahallesi Çınar Caddesi üzerindeki parklanmaların önüne geçilmesi gerekmektedir. Bu sorun sadece (geçtiğimiz hafta köşenizde dert yanan) belediye otobüs kaptanlarının derdi değil bu sorun hepimizin derdidir. Caddemiz bazı noktalarda tek şeritli yol gibi daralmaktadır. Böylesine geniş caddemizi gören çoğu vatandaşımız da kafasına göre takılmaktadır! Sonra yandı gülüm keten helva! Yetkililer bizi duyun ve duyduğunuzu ispatlayın!”

Haberin Devamı

Ne meydanmış be!

Aşağıdan olmazsa yukarıdan

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi okurumuz Hamit Dal, diyor ki: “Kent Meydanı zemininin; kırık, dökük, çatlak, patlak ve yamalı olmasına rağmen bu rezilliğe müdahale edilmemesi bizleri canımızdan bezdirdi! Bari orasının adını Kentin Devranı olarak değiştirsinler!” Bir anlamı da ‘kader, felek, yazgı’ olan ‘devran’ kelimesi cidden daha isabet olur!

 

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYÜR

Mudanya Belediyesi

Aşağıdan olmazsa yukarıdan

Mudanya Belediyesi, 27 Ekim 2020 tarihinde gazetemizde “Sahipsiz Olmasak Bir Ay Beklemezdik” başlıklı yazıma istinaden bir açıklama gönderdi. Olduğu gibi aktarıyorum. Öncesi ve sonrası fotoğraf çalışma için de ayrıca teşekkür ediyorum:
“TADİLAT ATIĞI VE ESKİ EŞYALAR; İlçemizde bina önleri, cadde ve sokaklardan ücretsiz olarak toplanmaktadır. Ancak belirli bir miktarın üzerinde ise biriktirildiği uygun alandan, yürürlükte olan Belediyemiz Gelir Tarifesinde belirtilen bedel karşılığında alınmaktadır” Bahse konu olan atıklar ise gazetenizin çıktığı tarihten bir kaç gün sonra, ağaç dalları ise daha geç alınmıştır. Ekte fotoğraflar yer almaktadır. Bilginize sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. Mudanya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi”

Yazarın Tüm Yazıları