Anladım ki umurlarında değilmiş

Takvimler 23 Temmuz 2020’yi gösteriyordu. köşemde Osmangazi ilçesi, Yeniceabat Köprüsü civarında bulunan (As Outlet karşısı) cadde üzerindeki 9 ayrı kuyuya köşemde dikkat çekmeye çalışmıştım.

Haberin Devamı

Anladım ki umurlarında değilmiş
Anladım ki umurlarında değilmiş
Gerçekten de dikkat çekilmesi şart olan ve sorumsuzlukta sınırları aşan bu vurdumduymazlık için ‘YETKİLİLERİN UMURUNDA MI!’ demiştim. Yayımımızdan sonra da bu başlık biraz ağır oldu diye üzülmüştüm açıkçası... Geçen hafta da o konu aklıma geldi ve söz konusu adrese kontrole gittim. Bir de ne göreyim! O 9 adet kuyu halen üstleri açık vaziyette duruyor olmasın mı? Civar sakinlerine sordum durumu? “Bu kuyularla alakalı olarak gelen giden hiç olmadı mı?” diye... “Hayır kuyular bir yıldır böyle…” cevabını aldım; ve boşuna üzülmüş olduğumu anladım! Benim de dert ettiğim şeye bak!

COVID-19’UN BAĞLANTISINA BAKIN!

Anladım ki umurlarında değilmiş
Adının açıklanmasını istemeyen bir okurumuz, diyor ki: “Sırameşeler Metro İstasyonu girişindeki kaldırım geçtiğimiz yıl kazılmıştı. Kazılana ve kırılana alıştık artık! Nasıl ki Covit-19 salgınıyla alakalı olarak maske takma zorunluluğunu benimseyip maskesiz evlerimizde dahi oturmayı yadırgar duruma geldiysek… O kadar alıştırdınız ki bizi bu kazma ve kırma işlerinize... Ellerinize sağlık! Lütfen her gün her santimetreyi kazın! Ama bir ricamız var lütfen kazdığınız yerleri uygun malzemeyle onarın!”

Haberin Devamı

BİR DE BİZ İSTEYELİM!

Anladım ki umurlarında değilmiş
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi eczacı Rana Temelli, özetimle şöyle diyor: “Atatürk Caddesi ile Namazgâh Caddesi’nin kesişim ve birleşim noktası olan, beraberinde Selçuk Hatun Caddesi başlangıç noktası olan zeminin onarılmasını isteyenlerdeniz. (Kardeşimin işaret ettiği yer) Ama istemekle olmuyor ne yaparsınız? Şayet öyle olsaydı burası üç yıldır böyle durmazdı. Olsun bir de biz isteyelim bakalım. Bakarsın onarırlar!” Rana Temelli. Orada tarihi bir göçme var. Onarılmama sebebi bundandır! Tabi ki istemek en doğal bir haktır!

ŞAMPİYON DA DERTLİ!

Anladım ki umurlarında değilmiş
Hürriyet Bursa gazetesi abonelerinden şampiyon Gökhan Uzuntaş da dertli. Derdini bakınız nasıl anlatıyor: “Bisiklet dalında milli sporcuyum. Türkiye’de onlarca kez birincilik derecelerim oldu. Bunu belirttim çünkü yollara kurulan tuzakların bizlere vereceği etki ile amatör bisiklet kullanıcılarına vereceği etkiler bir olamaz! En azından ben böyle düşünüyorum. Bu sebepten dolayı etkilerin bir olması için Büyükşehir Belediyesi Nilüfer ilçesi Gölyazı girişindeki köprü altında bulunan ızgaraları tamam edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Sahi, bu ızgaralar yıllardır yok. Saygılarımla.” Gökhan Uzuntaş. Üç beş ızgara yok diye bu yaygara niye? (!)

Yazarın Tüm Yazıları