Altı forma üstü sorma!

OKURLARIMIZDAN Semra Boyacı, Yunuseli Kanalı yürüyüş yolunda küçükbaş ve büyükbaş hayvanların gezdirildiğini belirterek şöyle diyor:

Haberin Devamı

Altı forma üstü sorma

“Geçtiğimiz yıllarda ıslah çalışmaları sonrasında bizlere hizmet olarak kazandırılan Yunuseli Kanalı ve (Osmangazi Belediyesi) çevresindeki yürüyüş yolu için geçmiş dönem Büyükşehir belediye başkanlığı yapmış olan Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum. Açılış konuşmasında “Bölgenin çehresi değişerek çevresine prestij kazandıracak...” açıklaması yapılmıştı. Gerçekten de öyle olmuştu. Ta ki iki yıl önce her şey değişti birden.”

Altı forma üstü sorma

UYARDIM AMA...

“Yürüme, koşu ve bisiklet yolunda kuzu / inek sürüsü gezdiriliyor. Şaka değil. Burası şehrin merkezi diyebiliriz. Keza kasabalar da dahi merkezde hayvan sürüsü gezdirmek ve beslemek yasakken... Civardaki apartmanlarda daire fiyatları bir milyon liradan başlıyor ve manzaraya bakınız! Altı forma üstü sorma! Etraf bir gün koyun pisliği, bir gün büyükbaş hayvan pisliğine bulanıyor. Sürü sahibini uyardım. Kadın olmasaydım kesin döverdi beni! Hangi devirdeyiz?”

Haberin Devamı

Altı forma üstü sorma

SİZ YİNE DE BİLDİRİN

“Konuyu belediyemize bildirdim mi? diye sorarsanız; bildirmedim. Çünkü muhatap bulamayacağımı biliyorum. Keles ilçesinin Büyükdeliler Köyü’nde yaşayan bir arkadaşım var. Boş vakitlerinde ziyaretine giderek stres atıyoruz. İnanın orada bile böyle rezalete rast gelmedim. Ki orası köy... Geçimleri de umumiyetle hayvancılık üzerine olduğu halde bile böyle bir şeye rast gelmedim. İlgisiz belediyelerimizi kınıyorum” diyor özetimle Semra Boyacı...
Siz bu konuyu yine de bildirin Semra Hanım.

SALTANATA LAYIK GÖRÜLENE BAK!

Altı forma üstü sorma

Haberin Devamı

HÜRRİYET Bursa okuru olan Ziya Yusuf Yüksel’in e-postasını özetimle aktarıyorum: “Kentimizin turist merkezi olan Tophane semtindeki Saltanat Kapısı girişine 15 metre mesafede utanç verici haliyle hizmet vermeye çalışan elektrik dağıtım panosunu gören yok mu? İddia ediyorum buradan her gün en az 30 bin civarı yaya geçiş yapıyor. Bunların içinde; Japon’u, Alman’ı, Fransız’ı, İngiliz’i Amerikalı’sı da var. Bunları çok iyi tanıyorum. Çünkü rehberim ben. Onca milletin geçtiği yerde herhalde bu dağıtım panosunun sorumlusu ve yöneticisi olan UEDAŞ’ın da sorumlularında birisi geçiyordur! Umarım mevzu anlaşılmıştır!”

DEVRİLME ANINDA ALTINDA BİRİSİ OLSA...

Haberin Devamı

Altı forma üstü sorma

ADININ açıklanmasını istemeyen bir kamu çalışanı diyor ki: “Fotoğrafımdaki reklam panosu, (sanki çok gerekli) işi bittikten sonra ya unutulacak ya da unutulacak ve en sonrasında da hurdacılara gidecek! Bu kısmını geçelim. Hurdacılar da ekmek yesin! Ancak bu demir tabela sert esen rüzgâr sonucu ya da bir çocuğun ittirmesi sonucu devrilecek. (Çevremizde birçok devrik tabela var) Ya o devrilme anında altında bizlerden birisi olsa... Böyle bir sorumsuzluk örneğini sunanlara selam ederim!”

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

UYGUN GÖRÜLMEMİŞ

Altı forma üstü sorma

Sayın Muhammet Kösle, 26 Ağustos 2021 tarihinde köşenizde yayınlanan ‘Vay Garip Vatandaşımızın Haline’ başlıklı konu ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. İlgili yazıda Mudanya İlçesi, Bademli Mahallesi, Bademli Jandarma Karakolu karşısının sokak hayvanları barınma alanı olduğu, bu nedenle söz konusu yerde araçların hızlı seyir etmesinden dolayı, sokak hayvanlarının araçların altında kalarak ezildiği buna bağlı olarak ilgili yere hız kesici set yapılması talep edilmiştir.” Bayındırlık Bakanlığı’nın 13.10.1997, İçişleri Bakanlığı’nın 12.11.1997 tarihli genelgeleri ile UKOME Kurulu’nun 08.06.2005 tarih ve 216 sayılı kararlarında yalnızca okul önlerine ( giriş-çıkış ) TSE standartlarına uygun kasis yapılmasına izin verilmekte olup, ayrıca 2918 Sayılı Karayolu Trafik Kanununa göre yerleşim alanları ve yerleşim alanları dışındaki yollarda hız limitleri belirlenmiş olup, hız limitlerinin aşılmasına ilişkin denetimlerin İl veya ilçe Trafik Denetleme Birimleri tarafından yapılması gerekmektedir” denildiğinden; Yukarıda belirtilen genelgeler ve kararlar doğrultusunda, hız kesici set yapılması talebi uygun görülmemiştir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı”

Yazarın Tüm Yazıları