7 Kişi de yetmiş

Geçtiğimiz Pazar günüydü. Dinlenme, gezme, ve piknik amaçlı olarak ailecek Bursa merkeze 60 kilometre uzaklıkta olan Sadağı Kanyonu’na gitmiştik.

Haberin Devamı

7 Kişi de yetmiş

Kanyona girişte 7.50 TL giriş ücreti ödenmesi için durdurulduk. Ücreti alan çalışanlardan biri kadın, diğeri de erkekti. Güleç suratlarla: “Günaydın, hoş geldiniz” sözleri sonrasında çok samimi tavır ve konuşmalarıyla kanyon içinde uymamız gereken kuralları anlattılar. İstifade edeceğimiz kullanım alanlarının yerlerini tarif ettiler.

7 Kişi de yetmiş

BUNA HASRET KALMIŞIZ

7 Kişi de yetmiş

Haberin Devamı

Böylesi bir açıklamaya ilk kez rast gelmiştik. Hasret kaldığımız güler yüzlerle, bir sıfır galip başlamıştık huzur kaçamağımıza... Kendimize bir masa seçtik ve eşyalarımızı yerleştirdik. Çevremizdeki fevkalade temizlik dikkatlerimizden kaçmamıştı. Serap görüyoruz sandık! Onlarca masasıyla, mangalıyla, kilometrelerce yürüme alanlarıyla ve elbette yüzlerce ziyaretçisine rağmen en ufak bir çöp dahi olmasın... Şaştık ki ne şaştık! Bi’ara kendimizi Almanya’da sandık!

7 Kişi de yetmiş

‘HEP BERABER ŞOK OLDUK’

7 Kişi de yetmiş

Bunca kusursuz hizmet derken aklıma ortak kullanım alanlarından olan tuvaletler geldi. ‘Onları da göreyim’ dedim... Tuvalete girdiğimde resmen şok olmuştum! Kabinleriyle, zeminiyle, duvarlarıyla, kalebodurlarıyla, lavabolarıyla, fevkalade temizdi. Koku namına da bir şey yoktu ve birinci sınıf tuvalet kağıtları vardı. Erkekler tuvaletinde durum buyken kadınlar tuvaleti de geldi aklıma. İlgili alanın yetkilisini buldum. Kendimi tanıttım. Sonra hep birlikte kadınlar tuvaletine girdik. Burası da aynıydı. Bir şok daha! Şaka gibi... Beş yıldızlı bir otelin hizmetiydi bu!

Haberin Devamı

7 Kişi de yetmiş

Sordum; “Büyük bir başarı. Kim yapıyor bu işleri’ diye. Dendi ki: “Toplamda yedi personeliz. Burasını evimiz olarak görüyoruz ve yaptığımız hizmetten keyif alıyoruz. Bütün mevzu bundan ibarettir...” İnanınız o yedi personelin elini öpesim geldi. Ve gün içinde beş kez tuvaletleri kontrole gittim. Her gittiğimde de aynı mükemmeliyet vardı ortada.

7 Kişi de yetmiş

ÇÖPÜ BIRAKMASALARDI...

7 Kişi de yetmiş

Gün sonuna doğru bir ailenin bu muazzam alanda da çöplerini bırakarak gitmelerine tanık olduk maalesef! Onlar gittikten beş on dakika sonra iki personel geldi ve çöplerini topladı. Etrafı süpürdü. Binlercesi üzücü yayımlarımızın yanında bu güzellikler... Yurdumuzdaki belediyelerin tamamına örnek olacak bir sahiplenme değeri vardı orada. İyi ki varsınız siz yedi kişi...

Haberin Devamı

7 Kişi de yetmiş

Yazarın Tüm Yazıları