127 basamaklı rezalet!

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi işletmeci Orkun İmdi, şöyle diyor:

Haberin Devamı

127 basamaklı rezalet
127 basamaklı rezalet
“Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi ile Kükürtlü Mahallesi 6. Park Sokak bağlantısını yapan 127 basamaklı merdivenin (Tarihi Pembe Köşk karşısı) hali içler acısı. Basamakları darmadağın, aydınlatma lambalarının hiç biri yanmıyor, üstü şehir çöplüğü gibi. Özellikle gece korku tünelinden daha korkunç oluyor! Bu sebepten dolayı da bu basamakları gece kullanan bir kişi dahi göremezsiniz. 127 basamaklı rezaleti gören yetkili yok mu?”
Bedava korku tüneli hizmeti almışsınız ve isyan ediyorsunuz Orkun İmdi; oldu mu bu şimdi?

 KAZDIKLARI YERİ KAPATMIYORLAR

127 basamaklı rezalet
Hürriyet okuru öğretmen Ayşen Gençoğlu, özetimle şöyle diyor: “22 Şubat 2022 tarihinde ikamet adresimizin önünde (Çekirge Devlet Hastanesi otobüsü durağı önü/gidiş) bulunan tan/tun sesli sinir bozucu engel teşkil eden menhol meselesi şikâyetimi ‘VATANDAŞ DELİRMEK ÜZERE’ başlığınızla yayımlamıştınız. Daha sonra da konunun peşini bırakmayarak en nihayetinde oradaki iki yıllık sorunun bitmesini sağlamıştınız. Sağ olunuz. Ancak gelin görün ki tam da (Çekirge Devlet Hastanesi otobüsü durağı önü/dönüş) bu menhol kapağının karışışı aylar önce kazıldı. Şimdi de bundan kaynaklı gün boyu başka sesleri dirliyoruz. Sağdan olmazsa soldan, soldan olmazsa önden, önden olmazsa arkadan… Ne meraklılarmış kazmaya anlayamadık gitti...”

 

Haberin Devamı

KALDIRIMI AŞAMADI VE...

127 basamaklı rezalet
Emekli makine ressamı Temel Kurt: “Fotoğrafımda gördüğünüz üzere bir adam, bebek arabasıyla yaya yolu üzerinden geçişini yaparken kaldırımdan ayrılarak yoluna devam etmek zorunda kalıyor. (Sol yanındaki çocuk ve kadın ailesi) Çünkü yaya geçidi kuralına riayet eden ailenin bebek arabasını kullanan olan ebeveyn, arabasıyla kaldırımı aşamayacağı için kaldırımın kenarından geçişini tamamlamak zorunda kaldı. Üstelik bu durum Yeşil Türbe önünde cereyan etti.”

ÇOK MU ZOR?

Haberin Devamı

“Gelişmiş ülkeler gibi kaldırımlarımızın yüksekliği her noktada iki santim civarı olsa bu sorun yaşanmaz sanırım. Hadi bunu yapmadılar ve yapmaya da niyetleri yok diyelim. Ancak kaldırımları yaparken özellikle yaya geçidi olan noktalara engelli rampası oluşturmak çok mu zor?” diyor.
Temel Kurt, eğitim sürecinde puan almış olsaydık sanırım çok kötü not alırdık. Hem öyle iki santim kaldırım işine ben karşıyım! Keza böyleyken kaldırmalar otoparktan beter! Şahsım olarak kaldırımların yükseklikleri 1 metreden az olmamalı. Bu ancak keser bizi! Üstelik böyle olursa rampa yerine her noktaya da asansör hizmeti sunulur. Böylelikle de asansör piyasası canlanır esnaf para kazanır!

Yazarın Tüm Yazıları