Paylaş
İncili Gastronomi Rehberi’ne dahil olmasına karar verdiğimiz 2025 baharından bugüne bölgeyi daha çok ziyaret etme fırsatım oldu. Her gidişimde kendine biraz daha güvenli, turizm ve yeme-içme sektörünün birbirini desteklediği bir anlayışın hâkim olduğunu görüyorum.

Bu süreçte kentine gönülden bağlı genç iş insanlarının ve geri dönen ikinci ve üçüncü kuşağın payı büyük.
Fethiye’yi farklı bir yere taşıyacak, her şey dahil lüks konaklama ihtiyacına cevap verecek tesislerden biri de geçen yaz kapılarını açan spor, eğlence ve iyi yemeği bir araya getiren XO Cape Arnna.

Projenin ardında ticarete kuyumla başlayan zaman içinde enerji, inşaat ve gayrimenkulde yoğunlaşan Fethiyeli Özyer ailesinden Melden Group’un Kurucusu Süleyman Özyer ve oğulları varmış. Liberty Hospitality grubun yarattığı ilk markaları.

Konaklamam sırasında tanışıp sohbet ettiğimiz Metehan Özyer turizm yatırımlardan sorumlu.
Otelin kurucu Genel Müdürü Burç Özarutan da sektörün önde gelen yöneticilerinden. Çok başarılı bulduğum mimari proje de Yeşim Kozanlı’ya aitmiş. XO Arnna’nın en beğendiğim yanlarından biri de ayrı bir ‘çocuksuz gelen ailelere yönelik ‘adult’ bölümü.

Öte yandan çocuklu aileler için de oyun alanları, özel plajları, restoranlarıyla her türlü konfor alanı yaratılmış. Budapeşte’de de otelleri olan grubun bir sonraki hedefi de yeni markalarıyla da yurt dışına açılmak...
SADE LÜKS VE LEZZET BİR ARADA
Tesisin XO Gastro çatısı altında Executive Chef Mustafa Gündüz’ün yönetiminde toplam 13 restoran ve 11 bar var. Üç günlük 23 Nisan Tatili sırasındaki konaklamamda tabii ki tümünü deneyimlemem mümkün değildi.
Sabah, öğle ve akşam açık büfe servis veren ana mutfak, ülkemizin farklı bölgelerinden yemeklerin sunulduğu Şef Eşref Söğüt’ün başında olduğu Kafi, Şef Ferit Dövener yönetiminde uzak doğu restoranı Sun Tzu, Güney Fransa ile İtalya mutfakları esintili şef İlhami Emkin’in yönetiminde The Duchess, bir mixology atölyesi gibi çalışan Alchemy Lab, otelin buluşma noktası GOAT Sports Pub gerçekten de servis, sunum ve lezzetleriyle türünün en iyi örnekleri arasındaydı diyebilirim...
Bir Öğretmenin Hayalleri
Sadece ülkemizin değil dünyanın en iyi bestecilerinden ve piyanistlerinden olan Fazıl Say İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde de 22 yıldır kesintisiniz konser veriyor.

Ama 5 Mayıs Salı akşamki konser hepsinden daha özeldi. Sanatçı, 67 yılı geride bırakan Kültür Eğitim Kurumları Kurucusu ve Onursal Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Fahamettin Akıngüç’ün 100 yaşına ithafen bestelediği “Bir Öğretmenin Hayalleri” başlıklı yapıtını ilk kez yorumladı.
Bu projenin ve unutulmaz gecenin ardında her biri onun yolundan giden kızları Kültür Koleji Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ful Akıngüç, Başkan Yardımcısı Lale Akıngüç, Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver vardı.

Eğitime, kültür ve sanata verdiği öneme, entelektüel birimine hayran olduğum Sayın Fahamettin Akıngüç’ü kısa bir yazıda anlatmak mümkün değil.

İstanbul Kültür Üniversitesi İKÜ Yayınevi tarafından hazırlanan ve 10 yıl önce raflara çıkan ‘Kendini Eğitime Adamış Bir Mühendis’ başlıklı yaşam serüvenini ve hayata geçirdiği ilkleri anlatan, genç yaşlı hepimize ders niteliğinde olan kitabı okumanızı öneririm.

ÇILGIN NAR AĞACI
Her nerede olursa olsun Fazıl Say hiçbir konserinde kendini yinelemez.
Daha önce dinlediğiniz bestelerini bile farklı bir konseptte ve bağlamda sunar.
Tam bir şiir tutkunu olan Say bu kez de Nazım Hikmet’in “Memleketim”, Muhyiddin Abdal’ın “İnsan İnsan” gibi unutulmaz klasiklerinin de yer aldığı, şimdiye dek bestelediği şiirleri kapsayan beş albümünden parçalara yoğunlaşmıştı.
Ardından yakında raflara çıkacak altıncı albümü “Çılgın Nar Ağacı”dan ilk kez şiirlerini bestelediği Murathan Mungan ve Ahmet Telli’nin de aralarında olduğu yeni bestelerinden birkaçına da yer verdi.
Fazıl Say’a gecede Mezzo Soprano Seda Kırankaya muhteşem duyarlı sesiyle eşlik etti.
Paylaş