Seyrek Bakırçay’ı bekliyor

HİÇ kuşkusuz üniversiteler bulundukları bölge için önemli bir itici güç...

Haberin Devamı

Gelişimin baş aktörlerinden üniversitelerin geliştirdiği bir alan da gayrimenkul sektörü. Ege kentlerinde bunu somut olarak görmek mümkün. İzmir Seyrek de bunlardan biri. Son dönemde üniversitenin de etkisiyle bölgede ciddi konut hamlesi yaşandı. Ama 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Gediz Üniversitesi’nin kapatılmasıyla bu hareketlilik yavaşladı. Neyse ki vakıf üniversitesi olan kurum, Torba Yasa’yla devlet üniversitesi haline getirildi. Adı da Bakırçay Üniversitesi oldu. Kiralık, satılık tabelalarının dikkat çektiği ve bazı konutların boş olduğu Seyrek şimdi yine üniversite kenti olmak için Ankara’dan gelecek güzel haberi bekliyor.

Seyrek Bakırçay’ı bekliyor

Haberin Devamı


Toplam 2 bin 700 konut var

Seyrek’te şu ana kadar yaklaşık 2 bin 700 konutun projelendirildiğini ve bunun da yüzde 75’inin tamamlandığını aktaran Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, bölgedeki son durumu değerlendirdi. Yücesoy, “Yaz sonuna kadar Seyrek’te devam eden tüm inşaatlar tamamlanmış olacak. Bu 2 bin 700 konutun bin 600’ü bizim projelerimiz. Yeni üniversitenin açılmasıyla birlikte kısa vadede bin konutun daha inşaatı başlayacak. Bölgedeki başlıca projeler ise Yücesoy Studiocity, Yücesoy Mahalle, Konsept Seyrek, Kampüslife, Mia Life, Erdil Park, Ege Koop Keyifli Yaşam Evleri” bilgisini paylaştı.

Seyrek Bakırçay’ı bekliyor

 

En büyük beklenti üniversite

Mevcut kampüsün yanında TOKİ’nin ciddi bir alanı üniversite olmak üzere kamulaştırdığını hatırlatan Cem Yücesoy, “Bu alana yeni binalar yapılıp kampüsün büyümesi mümkün. Bir diğer gelişme ise köyün girişindeki eski belediye binasını Yalı Koleji devraldı. Böylelikle Ekin Koleji ile birlikte köydeki kolej sayısı 2’ye çıktı. Yine köyün 6 kilometre ilerisinde yer alan serbest bölge de statü değiştirdi. Deriden çıkıp İzmir Serbest Bölgesi’ne dönüştü. Yeni fabrikalarda çalışan birçok personel yaşamak için Seyrek’i tercih ediyor, köyün ekonomisine katkıda bulunuyor. Bölgedeki yatırımcıların en büyük beklentisi üniversitenin açılması. Ayrıca; Ulukent, Seyrek, Maltepe yolunun duble yol ihalesinin yapılması. Bu gelişmeler kısa vadede gerçekleşirse 2 yıl içinde bölgede yüzde 80’e yakın değerlenme olur” diye konuştu.

 

*****

Haberin Devamı



Dalyan Prestige’de
YAŞAM BAŞLADI

YENİ yıla hızlı başlangıç yapan ve projelerini ardı ardına açıklayan Yunusoğlu İnşaat’ın Çeşme’de gerçekleştirdiği ‘Dalyan Prestige’de yaşam başladı. 20 bin metrekare alanda yer alan projede 3+1’den 5+1’e 7 farklı mimari tipte özel 30 villa yer alıyor. Her ayrıntıyı düşündüklerini ve bambaşka bir hayatın kapılarını araladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yunusoğlu, şu bilgileri paylaştı:

Seyrek Bakırçay’ı bekliyor

 

Lüksün sınırları zorlandı

“Çeşme’nin hiçbir yerinde bulunmayan sessiz ve sakin bir yaşam alanı tasarladık. Duyularınızı harekete geçiren tertemiz bir denizin kıyısında lüksün sınırlarını zorladık, adeta tanımını değiştirdik.

Haberin Devamı

Seyrek Bakırçay’ı bekliyor

İlk bakışta hemen fark edilen geniş ve ferah yaşama alanlarından oluşan mimari tasarımı, Yunusoğlu İnşaat’ın kalite standartlarında inşa edilmiş yapısı, denize sıfır konumu ve doğal güzellikleriyle gerçekten çok zarif bir proje oldu. Üstelik en popüler eğlence mekanlarına ve Çeşme merkeze 5 dakikalık mesafede yer alıyor.”

Yazarın Tüm Yazıları