Bu işin kazananı çok

CUMARTESİ sabahı İzmir’deki yaklaşık 12 bin üniversite öğrencisini çok yakından ilgilendiren güzel bir haber geldi.

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararname kapsamında kapatılan Gediz ve İzmir üniversiteleri, ‘Bakırçay’ ve ‘Demokrasi’ isimiyle yeniden açıldı. 26 İzmir milletvekilinin imzasının yer aldığı önerge ve Başbakan Binalı Yıldırım’ın da talimatıyla iki kurum kamulaştırıldı ve devlet üniversitesi olarak yoluna devam edecek. Bu güzel adımın başta öğrenciler olmak üzere birçok kazananı var. Zamanında özellikle Gediz Üniversitesi’ni odağına koyarak Menemen Seyrek’te konut üreten gayrimenkul sektörü de bu kararın kazananlarından.

Bu işin kazananı çok

 

Üniversite artık büyüyebilir

Haberin Devamı

Seyrek’te bin 600 konutluk proje planlayan ve bunun neredeyse yarısını tamamlayan Yücesoy Mühendislik’in Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy da karara sevinenlerden. Yücesoy, “Bölge için önemli bir karar. Üniversitenin arkasında devletin olması ayrı bir vizyon katacak. Çeşitli nedenlerden dolayı üniversite büyüyemiyordu. Şimdi Bakırçay ismiyle büyüme imkanı var. Yanında 160 dönümlük TOKİ arazisi bulunuyor. Üniversite bu alanda büyüyebilir. Bundan da başta Menemen olmak üzere herkes kazançlı çıkar” ifadesini kullandı.

 

YAKLAŞIK 3 BİN KONUT
Yücesoy Mühendislik olarak Seyrek’te bin 600 konutluk projelerinin bulunduğunu hatırlatan Cem Yücesoy, “Biz bunların yarısını tamamladık ve yaşam başladı. Kapatma kararıyla biraz sıkıntı yaşadık. Ama kapatma kararının ardından da kiralama modeli uyguladığımız sistemdeki tüm dairlerimizi kiraya verdik. Üniversite öğrencisi dışında da bu projelerin alıcısı var. Sonuçta sosyal donatılarıyla ekonomik konut seçeneği sunuyoruz. Bununda bir alıcı kitlesi var. Bizim dışımızda da bölgede projeleri olan firmalar mevcut. Toplamda o bölgede üretilen ve üretilecek olan konut ilk etapta 3 bin civarındaydı” bilgisini aktardı.

 

Haberin Devamı

KAMPANYALARA DİKKAT
Düşük faiz oranlarına rağmen konutlarda fiyat artışı yapmadıklarının altını çizen Yücesoy, “Aksine sektöre olan güvenin bir göstergesi olarak kampanya başlattık. Seyrek’teki Studio City’de kampanya düzenledik. Bu kapsamda ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 70 konut kredisi 0.79 faiz oranıyla sunuluyor. Bir diğer ödeme seçeneği olarak yüzde 50’si peşin, kalanı kredi olmak üzere 60 ayda 0 faiz uygulanıyor. Kampanyamız büyük ilgi görüyor. Son 1 haftada bin 200 başvuru aldık. Tabii konut kampanyalarında insanların dikkat etmeleri gereken şeyler var. Öncelikle bu işin arkasında bir garantör banka var mı? Buna mutlaka bakmalılar. Bir diğer konu da firmalar düşük faizden oluşan fiyat farkını daireye yansıtıyorlar mı? Evin gerçek fiyatı mı? Bu fiyat rekabetçi mi? Alan kişiye avantaj sağlıyor mu? Çok iyi araştırılmalı” dedi.

 

Haberin Devamı

İZMİR GÜVENLİ LİMAN
Türkiye’deki inşaat sektörüyle İzmir’i ayırmak gerektiğini de söyleyen Yücesoy, yaşanan terör ve darbe girişimi süreçlerinin İzmir’de direkt etkisi olmadığı için insanların yaşamak için kenti güvenli bir liman olarak gördüğünü söyledi. Yücesoy, “İnsanlar İzmir’de yaşamak istiyor. Bu durum da satışlara olumlu yansıyor. Geçen yıl İzmir 120 bin kişilik göç almış. Bu rakam bu yıl daha da artabilir. Her yıl 30-35 bin yeni konuta ihtiyaç var” diye konuştu.

 

Yazlıkçının
tercihi 2+1

Bu işin kazananı çok


YAKLAŞIK 40 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Vilka İnşaat, İzmir Gümüldür’e yaptığı 46 dairelik ‘Vilka Beach Resort’ projesini tatilcilerin hizmetine sundu. Firma yetkilisi Tolga Kantarcı, “Yaşamın başladığı daireler 2+1. Neden 2+1 dairelerden oluştuğunu birçok kişi soruyor.

Haberin Devamı

Bu işin kazananı çok

En önemli sebebi kullanım süresi. Bir sezonda en fazla 2 ay tatil yapılabiliyor. Bunun için çok yüksek meblağlar ödemek istemeyen çekirdek aileler, daha küçük, temizliği ve bakımı kolay, görsel açıdan kendilerini tatmin edecek, denize yakın, güvenliği olan ve yaz-kış sürekli bakımı yapılan yaşam alanlarını tercih ediyor. Biz de kaliteyi ulaşılabilir rakamlarla sunmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları