500 milyon TL’lik üç proje yolda

Anahtar teslim endüstriyel tesis inşaatının ardından geçen yıl konut alanında da çalışmaya başlayan Aryom A.Ş., ilk projesi Aryom Koru’nun ikinci etabına başladı. Firmanın gündeminde 500 milyon liralık üç proje daha var.

Haberin Devamı

 

TEMELLERİ 36 yıl öncesine dayanan Aryom, sanayicilik macerasının ardından adım attığı inşaat sektöründe büyümesini sürdürüyor. Bir yıl olmadan 180 konutun yer aldığı Aryom Koru’nun ilk etabının yüzde 65’ini satan firma, ikinci etabının da startını verdi. 192 konutluk ikinci etabın yüzde 15’ini 1 haftada satan Aryom, yeni yatırımlara odaklandı. Biri Gaziemir’de otel, diğer ikisi ise Çeşme’de rezidanstan oluşan projelerini 2018’de hayata geçirmeyi hedefleyen firma ayrıca Amerikalı ünlü mimarlık şirketi ZNA ile İstanbul’da ofis açmaya hazırlanıyor.

500 milyon TL’lik üç proje yolda

Satışlar belirleyici oldu

Haberin Devamı

Aryom A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günday, hem yatırımlarını, hem gelecek planlarını anlattı, hem de İzmir konut piyasasına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 1+1’den 4+1’e kadar çeşitli tipte konutlardan oluşan Gaziemir’deki Aryom Koru’da önemli bir satış başarısına ulaştıklarını söyleyen Günday, “İlk etapta 4+1 dairelerin satışları bitti. 3+1’de yüzde 90, 2+1’de ise yüzde 80’e varan satış oranına ulaştık. Seçici davrandığımız 1+1’de ise yüzde 50’lerdeyiz. Böyle bir tabloyla birlikte insanlardan talep artarak gelmeye devam edince 2018 Mart’ta başlamayı planladığımız projenin yapımını öne çektik” bilgisini verdi.

500 milyon TL’lik üç proje yolda

O algı 1+1’i kaldırttı

192 konutun yer aldığı ikinci etabı geçen hafta satışa çıkardıklarını ve bir hafta içinde yüzde 15’lik satış başarısına ulaştıkların dile getiren Mustafa Günday, şöyle devam etti: “Biz her ne kadar sıkı bir gözden geçirme yapsak da insanların bu tip projelerde 1+1 daire istemediğini gördük. 1+1’e karşı bazı projeler nedeniyle farklı bakış açısı var. Onun için ikinci etaba 1+1 koymadık. 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde dairelerimiz bulunuyor. Şu an metrekare fiyatlarımızda 6 bin liradan başlıyor.”

Haberin Devamı

TESLİM TARİHİ ÖNE ÇEKİLDİ
TESLİM sürelerini öne çektikleri Aryom Koru’nun ilk etabından ev alanların 10 ay gibi bir sürede yüzde 30 oranında kar ettiğine dikkat çeken Mustafa Günday, “İlk lansmana çıktığımız dönemde birinci etabı 2019 Haziran’da teslim edeceğimizi söylemiştik. Bu daha sonra 2019 Mart oldu. Şimdi ise 2018 Temmuz’da işi bitirmeyi hedefliyoruz. İkinci etapta da 2019 Mart planı vardı ama görünen o ki, ikisini de aynı dönemde bitireceğiz” bilgisini verdi.

BİR OTEL, İKİ REZİDANS
ARYOM’un gayrimenkul alanında rotasının doğayla iç içe projeler üretmek olduğunu ifade eden Mustafa Günday, bu kapsamda üç projenin gündemde olduğunu aktardı. Günday, “Bunlardan biri yine Gaziemir’de 250 yataklı bir iş oteli. Bu duruma göre 400 konutluk projeye de dönüşebilir. Diğer iki projemiz ise Çeşme’de yer alıyor. İki farklı lokasyonda rezidans mantığıyla konutlar üretmeyi planlıyoruz. 2018’de gündemimizde bunlar olacak. Bu üç proje için yatırım tutarımız ise 500 milyon lira” diye konuştu.

Haberin Devamı

500 milyon TL’lik üç proje yolda

ZNA İLE ORTAK OFİS
ARYOM’un bir yönünün yurt dışına baktığını söyleyen Mustafa Günday, “Bu kapsamda uluslararası boyutlarda deneyime sahip Amerikalı ZNA firması ve mimar İlhan Zeybekoğlu’yla birlikte çok özel yapılar, sanat merkezleri, tiyatrolar, üniversite kampüsleri, opera binaları, kültür merkezleri başta olmak üzere bu konseptlerin projelendirme ve uygulamalarıyla ilgili işbirliği içindeyiz. ZNA’nın Amerika’da 30, Çin’de ise 130 mimar çalışan ofisleri var. Şimdi bu iki ofisin tam ortasında üçüncüsünü birlikte İstanbul’a yapacağız. Aryom-ZNA işbirliğiyle çok hassas ve nadir bulunan bir çalışmayla projelendirme ve uygulama süreçlerini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

***
 

Haberin Devamı

Sembol yerleşim
yeri Bornova

FİMAR Holding ve Mevaport İnşat ortaklığında gerçekleşen Trio Sky’da daireler hızla sahiplerini buluyor. 19 bin 600 metrekare inşaat alanında yer alan projede 114 konut ve 2 ticari ünitede bulunuyor. Mevaport İnşaat Genel Müdürü Zekeriya Hazırbulan, “Bugüne kadar Bornova’dan konut alan tüketiciler hem karlı bir yatırıma, hem de kaliteli kent yaşamına sahip olduklarını gördüler. Bölgedeki gelişmelerin yanı sıra artan talep gayrimenkul fiyatlarının yükselmesinde önemli etkenlerin başında geliyor. Bornova’nın önümüzdeki dönemde gerçek anlamda sembol bir yerleşim alanı olarak konumlanacağı kanaatindeyiz. Projemiz İstanbul-Ankara Çevreyolu, Kamil Tunca Bulvarı, AVM, otogar, üniversiteler, hastaneler, özel ve devlet okullarına yakınlığıyla daire sahiplerine avantaj sağlıyor” bilgisini verdi.

Yüksek kazanç

Haberin Devamı

Bornova’nın coğrafi olarak büyük önem arz ettiğini belirten Hazırbulan, “Projemiz bulunduğu bölgeye dinamizm, yatırımcısına da kazanç sağlıyor. Yatırımcıların yıllık 70 bin TL’ye varan kazançla karlı bir yatırıma imza atmalarını sağlıyoruz. 30 yıla yaklaşan tecrübeyle hayata geçirdiğimiz projelerimizde daire sahiplerine yüksek kalitede yaşam ve kazanç sunuyoruz” görüşünü paylaştı.

***
 

Gayrimenkulün prestij
ödüllerine Ege’den 13 talip

GAYRİMENKUL sektörünü en iyiye teşvik etmek ve sektöre farklı bakış açısı kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Sign of the City Awards’ın (SotCA) finalistleri belli oldu. Hürriyet’in öncülüğünde ve Lineadecor proje ortaklığında bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek olan SotCA’a Ege’den 13 proje finale kaldı. 5 ana kategoride yapılan yarışmada 24 ödül 28 Kasım’da sahiplerini bulacak.

Rekor Ege Perla’da

İŞ GYO’nun İzmir’de hayata geçirdiği ‘Ege Perla’ 4 dalda finale kalmayı başardı. Son dönemde hayata geçirdiği çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Yücesoy Mühendislik de iki projesiyle finale adını yazdırdı. Firma; ‘Kuzeyşehir’le devam eden en iyi çok katlı konut alanında, ‘İdeal Ofis’le de en iyi ofis kategorisinde büyük ödül için yarışacak. Aryom da ‘Aryom Koru’ ile en iyi konut dalında finalist oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi ‘Yabancı Diller Yüksekokulu Eğitim Binası’yla en iyi eğitim binası ve en iyi mimari tasarım kategorilerinde yarışacak. En iyi bölgesel merkezli AVM’de ‘Avlu Balıkesir’, en iyi sosyo-kültürel yapıda ‘Denizli Kültür Merkezi’ finale adını yazdırdı. En iyi sosyal sorumluluk projesinde ise ‘Karşıyaka Belediyesi’ ile ‘Muğla Büyükşehir Belediyesi’ finalist oldu.

Yazarın Tüm Yazıları