Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Trendlerin peşinde

Ünlü fikir avcısı Reiner Evers, günümüzde insanların oksijene koşar gibi trende koştuklarını söylüyor. Zorlu Center AVM’deki Bahar Festivali çerçevesinde bu yılın dekorasyon trendlerini anlattığım sunumda edindiğim izlenim, söz konusu evimiz olduğunda trendler kadar kişisel stillerin de önemli olmasıydı. En doğrusu da bu zaten!

Haberin Devamı

Trend bombardımanı

Trendlerin peşinde

Trend kelimesinin bilfiil kendisi 21’inci yüzyılın trendlerinden biri. Her disiplin kendi trendlerini yaratıyor; moda trendleri, seyahat trendleri, mimarlık trendleri, lezzet, sanat, teknoloji, eğlence veya mücevher gibi... Dekorasyonda da Fransız ve İskandinavların başını çektiği ‘trendsetter’ isimler yılda iki kere ev konseptleriyle ilgili öngörülerini açıklıyor.

Evle uğraşma trendi

Dekorasyon, özellikle 80’lerden sonra insanların ilgi alanına girdi. Şu andaysa ev dediğimiz yerin işi başından aşkın! Temel ihtiyaçlarımızı karşılayacak, rahatlatacak, dinlendirecek, olumlu enerji yükleyecek, eğlendirecek, mutlu edecek... Hem tek başımızayken hem de sevdiklerimizle bir araya geldiğimizde evimizdeki mekânların keyif katsayısının yüksek olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Natüralist temalar

Gerçek bir trend 10-15 yıl boyunca hayatımızda varolur. Bu nedenle ortaya atılan trendlerin zamana karşı ne tepki geliştirdiğini ve nasıl şekillendiğini anlamak çok önemlidir. Bugünün en kapsamlı ve etkili trendinin ekoloji olduğunu rahatlıkla söyleyebiliri. Ekolojik düşünce biçiminin evlerimize girişiyse enerji tasarruflu tasarımlar, organik malzemeler, doğal formlar ve doğayla bütünleşmiş düzenlemelerle gerçekleşiyor.

Mini trendler

Dekorasyon evreni sadece büyük cümlelerle yetinmiyor; tüm coğrafyalarda fırtına gibi esecek mini-trendler de sunuyor. İşte bu yaz için alışveriş listesine alabilecekleriniz: İndigo mavi ve beyaz ikilisi, büyük hasır sepetler içinde bitki düzenlemeleri, dış mekan kilimleri, taş ve kum yüzeyli objeler, alçak mobilyalar ve mermer tasarımlar.

Sunumu izleyen ünlü isimler kendi stillerini paylaştılar...

Ayşegül Toplusoy’un tarzı eklektik

Dekorasyonda beyaz ve tonlarını çok kullandığını, araya vizon rengi kattığını söyleyen Ayşegül Toplusoy, antika objeleri modern tasarımlarla birleştirmeyi seviyormuş: “Yıllardır evimde aynı tarzı korurum. Sezon trendlerinden de kendime uygun olanlarını benimseyip ufak tefek eklemeler ve çıkarmalar yaparım. Bunlar insanın ruhuna da iyi gelen şeyler.”

Haberin Devamı

Begüm Şen feminen evleri seviyor

“Dekorasyon tarzının insanın yaşıyla ve zamanla çok değişebildiğini kendimde de gördüm” diyen Begüm Şen, dekorasyonun zamanla daha rahat ettiğiniz, huzur bulduğunuz, daha modern mekânlar yaratmaya yönelik bir değişime girdiğini belirtiyor. Onun için artık modernlik, rahatlık, özgürlük ama bir o kadar da sıcaklık ön planda. Yaşayan, feminen evleri tercih ediyor.

Sitare Akdilek için tablolar çok önemli

Evin içinde vizon, bej ve siyah gibi daha sakin tonları seven Sitare Akdilek, mekânları fazla eşyayla doldurma taraftarı değil. Kalabalık yaratan küçük objelerdense daha büyük ama özel parçaları tercih ediyor. Ona göre bir evin en büyük aksesuarı kendi zevkinize uygun seçtiğiniz tablolar. Süs gibi duran ‘yaşanmayan yaşam alanları’ndan da hoşlanmıyor. Evinin olmazsa olmazı ise beyaz orkideler...

Haberin Devamı

Funda Filibeli’nin Uzakdoğu tutkusu

Eklektik bir tarzı olduğunu söyleyen çiçek tasarımcısı Funda Filibeli, gri, vizon ve siyahın hakim olduğu bir eve sahipmiş. Özellikle Uzakdoğu ruhunu çok seviyor ve seyahatlerinden aldığı objeleri evin her köşesinde kullanmaktan keyif alıyor.

Yazarın Tüm Yazıları