Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Kişiye özel hikâyeler

Kutlama dekorlarında farklı olmanın yolu acele etmemekten, araştırma yapmaktan, sıradışı düşünmekten ve biraz da el becerisinden geçiyor.

Haberin Devamı


Evinizin 2015 hikayesini yazmak için değer!


1. Kitap kurtlarına
Kitaplığınıza dalın ve kapağı yeşil renkte bütün kitapları indirin. Ne mi yapacaksınız? Tabi ki ağaç kuracaksınız! Bir masanın üzerinde büyükten küçüğe doğru yatay olarak üst üste sıralayabilir, tam ortalarındaki sayfayı açarak ters çevirip üst üste yığabilir veya boş bir kitaplığa dikey olarak ağaç formu oluşturacak şekilde dizebilirsiniz.


Kişiye özel hikâyeler

2. Sihirli kar küreleri
İçlerinde türlü kış masalları anlatan kar küreleri, çocukluğumuza dair pek çok imgeyi bugüne taşır. Cam kavanozlar içinde suni kar (veya tuz) ve küçük objeler kullanarak yeni yıl için özel bir tasarım yapmaya ne dersiniz? Kimbilir, belki çok sever ve siz de benim gibi koleksiyonunu yapmaya başlarsınız.

Haberin Devamı

3. Yeni bir işlev
Koleksiyonunu yaptığınız ya da elinizde yüksek adette bulunan bir eşyayı yılbaşı ağacı formunda düzenlemek oldukça orijinal olacaktır. Örneğin duvar tabaklarınızı, gümüş aynalarınızı ya da yazlık hasır şapkalarınızı... Altını ve etrafını aynı konseptte doldurmayı ve yanına minik de olsa bir çam ağacı eklemeyi unutmayın.


Kişiye özel hikâyeler

4. O zaten süslenmiş!
Yunanca kırmızı demek olan “kokkino” - yani aralık ayından itibaren çingene sepetlerinde demetler halinde gördüğümüz kokinalar- üzeri minik koyu kırmızı toplarla süslü sivri yapraklı bir çam ağacı görüntüsüne sahipler. Türkçe’de kasap süpürge bitkisi denilen türü de olabilir. Büyük cam vazolara yerleştirip sergileyebilirsiniz.

5. Bir gün değil bütün bir ay
Heyecanı bir gün değil bir ay boyunca yaşamak için Aralık ayına özel bir geri sayım takvimi oluşturabilirsiniz. Hatta her gün için bir dilek, bir hayal de yazabilirsiniz. Eviniz için her gün minicik de olsa küçük bir hediye alabilir, ya da her gün tek bir süs asabilirsiniz.

6. Ağaçla sınırlanmayın
Yılbaşı için kurulan çam ağacının formu evin farklı köşelerinde tekrarlanabilir. Eğer 2014’ün son gecesi için bir sofra kuracaksanız, peçetelerinizi yeşil renk seçip ağaç formunda katlayabilirsiniz (tarifini internette kolayca bulabilirsiniz). Yıldız süsler ve kozalaklar temanızı tamamlar.

Haberin Devamı

7. Olanla yetinmek mi? Asla!
Ev markalarının yılbaşı süsleri arasında sıkışıp kalmak istemiyorsanız, gözünüzü aksesuar ve takı mağazalarına dikin. Örneğin ben Accessorize mağazasının çocuk reyonunda bulduğum parıltılı kelebek tokalardan alıp vazoya koyduğum kuru dallara iliştirdim. Eminim siz farklı pek çok seçenek bulabilirsiniz.

8. Güzel kokuların etkisi
Bir atmosfer yaratırken beş duyuya hitap etmek önemli. En sık kullandığınız oda için özel bir kutlama kokusu ve aromatik mumlar seçebilirsiniz. Sandal ağacı, adaçayı ya da misk gibi... Mekan terapisti Mimar Aslıhan Ekitmen’in yarattığı Alaim-i Sema enerji temizliği setindekilere de göz atmanızı öneririm; benim favorim tatlı amber kokusu oldu. (www.gittigidiyor.com)

Haberin Devamı

9. Sosyal olmak gerek
Yerli ve yabancı blogger’lar aralık ayının başından itibaren buldukları en yaratıcı süsleme fikirlerini paylaşmak için yarış halinde. Sosyal medyada biraz aktifleşerek aklınızdaki temayı bulmanız mümkün. Instagram’da evimdergisi, inspirationsathome ve sahildekiev hesapları işinize yarayabilir.

10. Saksı bitkilerine hücum
Eğer evde ya da mutfak balkonunda saksı bitkisi yetiştirmeye meraklıysanız, çam ağacına alternatif bir süsleme hedefi buldunuz demektir. Hem de bir değil, birkaç tane! Onları bir araya gruplayarak en yüksek olanın başrolü kapacağı şekilde yıldızlar, yaldızlar ve toplarla giydirmek eğlenceli olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları