SAYGI

ÖNCE şunu söyleyeyim ki maçın İstanbul’da oynanmadığına sevindim. Chape dramı için maçın başında yapılan saygı duruşu, Rotterdam’da değil de İstanbul’da yapılacak olsaydı, utançtan yüzümüz kızaracaktı, bunu hepimiz biliyoruz.

Haberin Devamı


Bir şey daha var: Van Persie oyundan çıkarken, Feyenoord taraftarlarının onu alkışlaması!

 

Gökhan Gönül’e o hakaretleri yapanların kulaklarını çınlattığımı söylemeliyim. Yıllarca tuttuğunuz takım için ter akıtan bir oyuncu, her zaman saygıyı hak eder, bunu hep aklımızda tutalım. Oyunun başından beri genel gidişi, Fenerbahçe’nin bu maçı kaybetmeyeceğini gösteriyordu. Hollanda ligi, Türkiye ligine göre daha yumuşak bir lig ve buradaki “mücadeleye” alışkın olan bir ekibin, Hollanda’nın lig liderini sahadan silmesi çok zor değil.

 

ADVOCAAT’IN ROLÜ

 

10. dakikada Lens’in pozisyonunda penaltı çalınabilirdi ama hakem bunu atladı. Kjaer’in kafasıyla fark ikiye de çıkabilirdi ancak unutmamak gerekir ki Volkan’ın bir kurtarışı ve bir de direkten dönen top var, ilk yarı berabere de bitebilirdi.

 

Haberin Devamı

Doğrusunu söylemek gerekirse Fenerbahçe’nin öne geçtikten sonra oyunu tutabilme yeteneği, Advocaat’dan beri hayli gelişmiş bulunuyor.

 

Nitekim bu maçta da aynı şey oldu. Fenerbahçe rakibin topu orta sahada eveleyip gevelemesine izin verdi, zamana oynadı ve bulduğu hızlı çıkış şanslarıyla da rakibinin cümle cemaat hücuma çıkmasına engel oldu.

 

Ancak bir şeye de dikkat çekmek gerekiyor: Maçın 70. dakikası geçildikten sonra Alper ve Sow yorgunluktan topu dürtecek halde değillerken, Kuyt, o yaşında neredeyse sahanın her yerindeydi.

 

Bu sezona iyi hazırlanmadan başlamanın bir sonucu ve devre arasında kapatılabilecek bir eksiklik. Van Persie’nin oyunda neden bu kadar uzun süre tutulduğunu merak ediyordum ki bu sorumun yanıtını Emenike’nin oyuna girmesinden sonra aldım. Kenarda bekleyen oyuncu böyle bir Emenike ise, Van Persie’ye tahammül etmek gerekiyor. Sanıyorum Şener karşısında Elia gibi bir şeytanın varlığından çektiği kadar hiç bir rakip oyuncudan çekmemiştir. Elia’yı iki kişinin kapatması gerektiğini anlayana kadar bir 45 dakika geçti.

 

Haberin Devamı

Son bir not Volkan Şen için: Gördüğün sarı kart, bu düzeydeki bir takım oyuncusu için affedilebilecek bir şey değil.

 

Volkan Şen’e bir psikolog tutmak gerek ya da aklının başına geldiği tam olarak anlaşılana kadar kulübede koltuğu ısıtma görevi vermek gerekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları