Uyumsuz’da sona yaklaşırken

2014’te başlayan “Uyumsuz” serisinde sona yaklaşıyoruz.

Haberin Devamı

Uyumsuz’da sona yaklaşırken

Yapımcıların klasik hareketiyle ikiye bölünen son kitap “Yandaş”ta işler iyice tehlikeli bir hal alıyor ve serinin hayranlarını gözyaşına boğan sona doğru bir adım daha atıyoruz. Sarah Jessica Parker’ın oynadığı bir romantik komediye hala tahammülü olanlara “Roma’da Aşk Başkadır”, yerli psikolojik gerilim “Naciye” ve Ozan Güven, Meryem Uzerli, Belçim Bilgin, Okan Yalabık gibi isimleri buluşturan “Annemin Yarası” haftanın diğer seçenekleri.

UYUMSUZ SERİSİ: YANDAŞ (THE DİVERGENT SERIES: ALLEGIANT) 
YÖNETMEN: Robert Schwentke 
OYUNCULAR: Shailene Woodley, Zoe Kravitz, Miles Teller, Theo James 
2016-ABD-121’/MACERA, FANTASTİK, BİLİMKURGU

Haberin Devamı

“The Hunger Games”in edebiyat ve sinema milat olduğuna inandıran bir serinin daha sonuna geliyoruz. Veronica Roth’un “Divergent” (Uyumsuz) üçlemesinin son kitabından uyarlanan “Yandaş”, benzerleri gibi kitabın ikiye bölünmüş haliyle gösterimde. Serinin hayranlarını gözyaşlarına boğan ve Roth’a kızgın mektuplar yağdıran asıl finali, gelecek yıla izleyeceğiz yani. İkinci film “Kuralsız”da, sistemi alt üst eden bilgileri ortaya çıkarıp Şikago’yu çevreleyen duvarların dışına kaçan Tris ve Dört, dünyayı kurtarmak için şehre geri dönüyorlar ve bir anda kendilerini zor kararlar içinde buluyorlar. Yönetmen Robert Schwentke’nin bıraktığı yerden devam ettiği filmde, Shailene Woodley ve Theo James ikilisi savaşın içinde bile aşk yaşamaya devam ediyorlar. Kate Winslet’tan boşalan koltukta ise bu kez Naomi Watts oturuyor.

İLK AŞKIN PEŞİNDE
ROMA’DA AŞK BAŞKADIR(ALL ROADS LEAD TO ROME) 
YÖNETMEN: Ella Lemhagen 
OYUNCULAR: Sarah Jessica Parker, Raoul Bova, Claudia Cardinale 
2016-ABD, İTALYA-90’/AŞK, KOMEDİ

Bekar anne Maggie, kızı Summer’la çıktığı Toskana tatilinde ilk aşkı Luca’yla karşılaşır ve işler karışır. Bir yandan Maggie ve Luca için eski defterler açılırken, bir yandan da Summer ve Luca’nın çılgın annesi Carmen, bu sıkıcı kasaba tatili yerine Roma’ya kaçmayı tercih ederler. Böylece kovalamacalı bir yolculuk başlar. Ortalamanın epey altında seyreden bu romantik komedide Sarah Jessica Parker ve İtalya’nın meşhur aktörlerinden Raoul Bova başrolde.

Haberin Devamı

EVİM, EVİM KANLI EVİM
NACİYE 
YÖNETMEN: Lütfü Emre Çiçek 
OYUNCULAR: Derya Alabora, Esin Harvey, Görkem Mertsöz
2016-TÜRKİYE-81’/GERİLİM, DRAM

Derya Alabora’yı evini kimselere kaptırmamak için elinden geleni ardına koymayan ve ortalığı kan gölüne çeviren Naciye rolünde izleyeceğimiz bu psikolojik gerilim, Lütfü Emre Çiçek’in ilk filmi. Büyülü, cinli yerli korkulardan sıkılanlar için ilgi çekici olabilir.

SIRLAR ORTAYA ÇIKMAK İÇİNDİR
ANNEMİN YARASI 
YÖNETMEN: Ozan Açıktan 
OYUNCULAR: Ozan Güven, Meryem Uzerli, Belçim Bilgin, Okan Yalabık 2016-TÜRKİYE-100’/DRAM, GERİLİM

“Çok Filim Hareketler Bunlar”, “Sen Kimsin?” filmleriyle tanıdığımız Ozan Açıktan’ın BKM ile işbirliği bu kez gerilim dozu yüksek görünen bir dramla devam ediyor. 18 yaşına geldiğinde kayıp ailesini bulmak üzere yetimhaneyi terk edip bir çiftlikte işe başlayan Salih adlı gencin, rastlantılar sonucu geçmişine dair sırları öğrenişini ve çiftlikteki insanların hayatının yerle bir oluşunu konu alan film, “Muhteşem Süleyman”dan meşhur isimleri ve Belçim Bilgin’i bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

5. Dalga (5th Wave) *
Aşk Ve Gurur Ve Zombiler (Pride And Prejudice And Zombies) **
Büyük Açık (The Big Short) ****
Carol *****
Ceberrut *
Çağrılan *
Danimarkalı Kız (The Danish Girl) ***
Deadpool ****
Hesapta Aşk *
Kod Adı: Londra (London Has Fallen) **
Kolpaçino: 3. Devre *
Mısır Tanrıları (Gods Of Egypt) *
Osman Pazarlama *
Room: Gizli Dünya **
Saul’un Oğlu *****

Yazarın Tüm Yazıları