T2 Trainspotting sadece !f İstanbul’da!

Ve... Ankaralı sinemaseverlerin yolunu gözlediği !f İstanbul başladı. İş Bankası Maximum Kart’ın ana partnerliğinde düzenlenen 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 5 Mart Pazar gününe dek Cinemaximum Armada’da ‘yılın en iyi bağımsızları’ için sizi bekliyor. Festivalin “Türkiye’den Kısalar” bölümündeki filmler ise ODTÜ, Başkent ve Bilkent üniversitelerinde ücretsiz gösteriliyor. İşte !f İstanbul programından her zevke göre film önerileri...

Haberin Devamı

KLASİKLERİ KAÇIRMAM DİYENLERE

Trainspotting & T2 Trainspotting

Yılın sinema olaylarından desek abartmış olmayız. Hele hele Türkiye’de vizyona girmeyeceğini de düşünürsek izlemek için tek şansınız bu Pazarki gösterimi olacak. Hem 90’ların kült klasiğini hem de onun 20 yıl sonraki devam filmi “T2” bizi Mark Renton ile birlikte Edinburgh’a, eski dostlar Spud, Sick Boy ve Begbie’nin bugünkü hayatlarına götürüyor.

SON TEKNOLOJİYİ TAKİP EDENLERE
Billy Lynn’in En Uzun Yürüyüşü

Usta yönetmen Ang Lee’nin Kristen Stewart, Chris Tucker, Vin Diesel gibi isimleri buluşturduğu son filmi, sinema tarihinde ilk kez uygulanan yeni bir teknoloji kullanarak ultra-yüksek kare hızıyla çekildi.

VAMPİR FİLMİNİN İYİSİNİ ARAYANLARA
Dönüşüm

Michael O’Shea’nın ilk yönetmenlik denemesiyle Cannes’da Altın Kamera ve Belirli Bir Bakış ödüllerine aday gösterildiği film, eleştirmenlerce “Let the Right One In/Gir Kanıma” ile birlikte anılan vampir draması.

Haberin Devamı

TUHAF VE GİZEMLİ HİKÂYELERİ SEVENLERE
Buster’ın Hasta Kalbi

Mr Robot ile ünlenen Rami Malek’in ilk sinema deneyimi de olan film, Kubrick’in “Shining/Cinnet”i ile karşılaştırılan bir gerilim.

İRAN SİNEMASI TAKİPÇİLERİNE
Lantouri

Reza Dormishian’ın günümüz İranının müthiş bir alegorik portresini çizdiği filmi, güçlü oyunculuklarıyla çok konuşulmuştu.

GÖKKUŞAĞI’NDAN VAZGEÇMEYENLERE
Dudağının Altında

Jasmine ve Dallas arasında aniden gelişen tutkulu aşkın, iki kadının da yaşamını kökten değiştirmesinin hikâyesini anlatan film, tartışmasız yılın en cesur ve en seksi yapımlarından.

KORKUNUN HASINI ARAYANLARA
Hamintikam

Ruth yedi aylık hamiledir. Birçok hamile kadın gibi bebeğinin onunla konuştuğunu düşünür – tek fark, bu bebeğin ona insanları öldürmesini telkin etmesidir. Yılın en tuhaf korkularından.

LYNCH TUTKUNLARINA: David Lynch
Yaşam Sanatı

“Eraserhead”, “Twin Peaks”, “Blue Velvet” ve 21. yüzyılın en iyi filmi seçilen “Mulholland Drive” gibi klasiklerin yaratıcısı David Lynch’in hayatına dair bugüne dek yapılmış en kapsamlı belgesel.

VİZYONDA BU HAFTA

Wolverine ile son kez

Haberin Devamı

Logan: Wolverine
Yönetmen: James Mangold
Oyuncular: Hugh Jackman, Doris Morgado, Patrick Stewart
2016-ABD–127’/BİYOGRAFİ, DRAM, TARİHİ
“Logan”, X-Men dünyasının karizmatik mutantlarından Wolverine’in tek başına yola çıktığı film serisinin 3. ve sonuncusu. Dünyadaki mutant nüfusu azalmış, X-Men dağılmıştır. İyileşme gücünü kaybetmeye başlayan Logan, Profesör X ile birlikte Meksika sınırında saklanarak yaşamaktadır. Bir gün Laura adında bir kızı arabayla Meksika sınırına götürmesi istenir. Güçlü ve kötücül bir şirketin peşine düştüğü Laura’nın Logan’la bağları ortaya çıktıkça kaçışları da gitgide zorlaşacaktır. Kamera arkasında James Mangold’un oturmasıyla bugüne dek yapılmış en karanlık ve nihilistik X-Men filmine dönüşen “Logan”, Hugh Jackman’ın da Wolverine’e veda filmi.

Haberin Devamı

MC DONALDS İŞTE BÖYLE DOĞDU

The Founder
Yönetmen: John Lee Hancock
Oyuncular: Michael Keaton, Nick Offerman, John Carroll Lynch
2016-ABD–127’/BİYOGRAFİ, DRAM
Bir önceki filmi “Saving Mr. Banks”te Walt Disney’in yaratıcısının hikâyesini anlatan John Lee Hancock’un son filminin kahramanı ise Mc Donalds’ı bir markaya dönüştüren girişimci Ray Kroc.

ÖZPETEK ROMANTİZMİ

İstanbul Kırmızısı
Yönetmen: Ferzan Özpetek
Oyuncular: Halit Ergenc, Tuba Büyüküstün, Mehmet Günsür, Nejat İşler
2016-TÜRKİYE, İTALYA/DRAM, AŞK
“Hamam”, “Cahil Periler” filmleriyle büyük ilgi gören ama son 10 yıldır kariyeri ciddi düşüşte olan Ferzan Özpetek’in son filmi aynı adlı romanından uyarlama.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Altın (Gold) ***
Aşıklar Şehri (La La Land) ***
Ay Işığı (Moonlight) *****
Gizli Sayılar (Hidden Figures) ***
Halka 3 (Rings) **
John Wick 2 ***
Kara Gün (Patriots Day) **
Karanlığın Elli Tonu (Fifty Shades Darker) *
Karlar Kraliçesi 3: Ateş ve Buz *
Lego Batman Filmi (The Lego Batman Movie) **
Lion ***
Moana ***
Olanlar Oldu *
Parçalanmış (Split) ****
Paterson ****
Recep İvedik 5 *
Resident Evil: Son Bölüm (Resident Evil: The Final Chapter) **
Swiss Army Man ***
Yağmurlarda Yıkansam *
Yaşam Kürü (A Cure for Wellnes) **
Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea) *****

Yazarın Tüm Yazıları