Suçu hayat kurtarmak

Clint Eastwood’un uçak kazasını engelleyen bir pilotun hayatına odaklanan “Sully”, Tom Hanks’i Oscar yarışına hazırlayan sürükleyici bir dram.

Haberin Devamı

Her filmiyle kalbimizi çalan Ira Sachs’ın etkileyici bir büyüme hikâyesi anlattığı “Küçük Adamlar”, hareketi ve efektleri bol “Ben-Hur”, facebook korkusu “Lanetli Mesaj” ve aksiyon-komedi kırması “Toz Ol”, haftanın diğer seçenekleri…

Sully
Yönetmen: Clint Eastwood
Oyuncular: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney, Anna Gunn
2016-ABD-95’/BİYOGRAFİ, DRAM

Clint Eastwood’un Chesley Sullenberger’in anılarına dayanan “Highest Duty” adlı kitabından uyarladığı film, 15 Ocak 2009’da Sullenberger’in elverişsiz koşullardaki uçağıyla Hudson nehrine iniş yaparak 155 yolcunun hayatını kurtarışı sonrası yaşananları konu alıyor. Bir anda kamuoyu ve medya tarafından kahramana dönüşen Sullenberger, bir süre sonra yetkililer tarafından açılan soruşturma yüzünden işini ve itibarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Eastwood’un IMAX kamerasıyla çektiği ilk film de olan “Sully”, Tom Hanks’i başrole taşıyor.

Haberin Devamı

ÇİN’DEN HONG KONG’A MACERA
Toz Ol
Skiptrace
Yönetmen: Renny Harlin
Oyuncular: Jackie Chan, Johnny Knoxville, Bingbing Fan
2016-ÇİN, HONG KONG, ABD-107’/AKSİYON, KOMEDİ

“Die Hard 2/Zor Ölüm 2”, “Cliffhanger/Dağcı” filmlerinin yönetmeni Renny Harlin, aksiyon ve komediyi buluşturan son filmi “Toz Ol”da, Hong Konglu dedektif Bennie Chan ile bir suç şebekesine karşı koruduğu Amerikalı kumarbaz Connor Watts’ın Moğolistan’dan Çin’e, Makau’dan Hong Kong’a uzanan komik maceralarını anlatıyor. “Jackass” serisinden tanıdığımız komedyen Johnny Knoxville ile meşhur Hong Konglu aktör Jackie Chan’i bir araya getiren film, televizyonda örneklerini sıkça gördüğümüz aksiyon komedilerinden.

ÇOCUKLAR HAKLIDIR
Küçük Adamlar
Little Men
Yönetmen: Ira Sachs
Oyuncular: Jennifer Ehle, Alfred Molina, Greg Kinnear, Talia Balsam
2016-ABD, YUNANİSTAN-85’/DRAM, AİLE

2012’de yönettiği “Keep the Lights On” ile dikkatleri çeken, iki yıl önce de “Love Is Strange/Aşk Başkadır” ile başarısını sürdüren Amerikalı bağımsız yönetmen Ira Sachs, bir kez daha seyircinin kalbine dokunan bir filmle karşımızda. Dedesinin ölümü sonrası ailesiyle onun Brooklyn’deki evine taşınan 13 yaşındaki Jake ile alt katlarında yaşayan yaşıtı Leonard ile olan arkadaşlığı üzerine kurulu olan film, çocukların dostluklarıyla yetişkinlerin hesaplarla dolu dünyasını karşılaştırıyor ve etkileyici bir büyüme hikâyesi anlatıyor. Haftanın en iyisi...

Haberin Devamı

YENİ BİR BEN-HUR’A NE KADAR İHTİYACIMIZ VARDI?
Ben-Hur
Yönetmen: Timur Bekmambetov
Oyuncular: Jack Huston, Toby Kebbell, Morgan Freeman, Rodrigo Santoro
2016-ABD-125’/AKSİYON, MACERA, DRAM

“Night Watch” ve “Day Watch” filmleriyle tanıdığımız Kazak yönetmen Timur Bekmambetov’un 2008’de “Wanted” ile başlayan Hollywood yolculuğu bir kez daha büyük bir projeyle devam ediyor. Bu kez Charlton Heston’la özdeşleşen Ben-Hur’u yeniden perdeye taşıyan Bekmambetov, Roma ordusunda subay olan üvey erkek kardeşi Messsala tarafından haksız bir şekilde ihanetle suçlanan prens Judah Ben-Hur’un epik hikâyesini akisyona boğarak anlatmayı tercih ediyor. Yeni bir Ben-Hur filmine ne kadar ihtiyacımız olduğu sorusunu sordurtan film, perdede hikâyeden önce bolca hareket ve görsel efekt görmek isteyenlere sesleniyor.

Haberin Devamı

FACEBOOK KORKU FİLMİ
Lanetli Mesaj
Friend Request
Yönetmen: Simon Verhoeven
Oyuncular: Alycia Debnam Carey, William Moseley, Connor Paolo
2016-ALMANYA-88’/KORKU, GERİLİM

Alman oyuncu Simon Verhoeven, ülkesinde büyük gişe başarısı yakalayan “Men in the City” komedi serisinden sonra bu kez bir korku filmi için kamera arkasında. Facebook’ta 800 arkadaşı olan, üniversitenin popüler kızlarından Laura’nın bir gün sınıfın dışlanmış öğrencilerinden Marina’nın Facebook arkadaşlık isteğini kabul etmesiyle başlayan film, Marina’nın bu arkadaşlığı bir saplantıya dönüştürmesi ve Laura’nın onu arkadaş listesinden çıkartmasıyla gerilime dönüşüyor. Beklentinizi yüksek tutmadan izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Aşk Uğruna (Equals) **
Hayat Işığım (The Light Between Oceans) ***
Işıklar Sönünce (Lights Out) *
Kan Bağı (Blood Father) ***
Kayıp Balık Dori (Finding Dory) ****
Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV (Kingsglaive: Final Fantasy XV) **
Masal *
Nefesini Tut (Don’t Breathe) ***
Oyun (Nerve) **
Prensim (Mon Roi) ***
Siccin 3: Cürmü Aşk *
Suicide Squad: Gerçek Kötüler **
Suikast (Mechanic: Resurrection) **
Tutmayın Beni *
Veronique’in İkili Yaşamı (The Double Life of Veronique) *****
Yüce Adalet (The Whole Truth) **

Yazarın Tüm Yazıları