Kabakçık kalbinizi kazanacak

Katıldığı festivallerden pek çok kez Seyirci Ödülü ile dönmüş, Avrupa Film Ödülleri’nde de En İyi Animasyon seçilmiş “Kabakçığın Hayatı”, yılın en sıradışı animasyonlarından.

Haberin Devamı

Kabakçık kalbinizi kazanacak

Takipçilerini bir kez daha memnun edecek bir yapıtla karşımıza çıkan Andrea Arnold’un Cannes’da Jüri Özel Ödülü’nü alan son filmi “American Honey” ve Jennifer Lawrence ile Chris Pratt’ı buluşturan bilimkurgu “Uzay Yolcuları” haftanın pişman etmeyecek diğer seçenekleri...

Kabakçığın Hayatı
(My Life as a Courgette)
Yönetmen: Claude Barras
2016-İSVİÇRE, FRANSA–66’/ANİMASYON, DRAM

Cannes’da izleyenleri gözyaşları içinde bırakan “Kabakçığın Hayatı”, yılın en sıradışı animasyonlarından. 9 yaşındaki Kabak, utangaç ve sevimli bir çocuktur. Annesinin ani ölümünden sonra, aynı yaştaki çocukların olduğu bir yetimhaneye götürülür. Bu süreçte sıkı bir bağ kurduğu komiser Raymond, yeni evine alışmakta güçlük çeken Kabak’ı sık sık ziyaret eder. Yeni evine hızla alışan Kabak burada kendisine yeni bir aile bulur. Kalbinizi çabucak kazanacak bu animasyon, çocuklar kadar yetişkinlere de göz kırpıyor.

Haberin Devamı

AMERİKA YOLLARINDA
American Honey
Yönetmen: Andrea Arnold
Oyuncular: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough
2016-İNGİLTERE, ABD–163’/DRAM

“Red Road” ile başlayan ve “Fish Tank”, “Wuthering Heights/Uğultulu Tepeler” gibi her biri ayrı başyapıt niteliğindeki filmlerle dünya sinemasının en önemli yönetmenleri arasında yerini alan Andrea Arnold’un Cannes’da Jüri Özel Ödülü’nü kucaklayan son filmi, evden kaçan Star adlı genç bir kadının ABD’de şehir şehir dolaşan bir grubun peşinde çıktığı yolculuğu konu alıyor. Arnold sinemasına aşina olanların kolaylıkla kapılacakları bu yolculuk, yönetmenle ilk kez tanışacak bazı seyirciler için uzun ve sıradan bir deneyime dönüşebilir, karar sizin. Başrolde izlediğimiz 22 yaşındaki Sasha Lane ise ilk sinema deneyimi olmasına rağmen çok başarılı.

Kabakçık kalbinizi kazanacak

UZAYDA UYANMAK
Uzay Yolcuları
(Passengers)
Yönetmen: Morten Tyldum
Oyuncular: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Laurence Fishburne
2016-ABD–116’/ BİLİMKURGU, AKSİYON, AŞK 

Haberin Devamı

En son “The Imitation Game” ile Hollywood’a sağlam bir giriş yapan Norveçli yönetmen Morten Tyldum’un ilk bilimkurgusu da olan “Uzay Yolcuları”, yolcuları 120 yıl süresince uyutarak dünyadan başka bir gezegene doğru yol almakta olan bir uzay gemisinde geçiyor ve uyanmaları gerekenden 90 yıl önce uyanmış Aurora ve Jim’in yaşadıklarını anlatıyor. “Guardians of the Galaxy”nin Star-Lord’u ve yakında yeni Avengers ve Jurassic Park’ta izleyeceğimiz Chris Pratt, fantastik bilimkurgulardaki başarılı kariyerini bu filmde de sürdürüyor. Patt’in yolcu arkadaşı ise Jennifer Lawrence.

Kabakçık kalbinizi kazanacak

GERÇEK BİR BAŞARI HİKÂYESİ
Queen of Katwe
Yönetmen: Mira Nair
Oyuncular: Madina Nalwanga, David Oyelowo, Lupita Nyongo
2016-ABD–124’/ BİYOGRAFİ, DRAM, SPOR

Haberin Devamı

Ugandalı 10 yaşındaki bir kız çocuğun satranç ile tanıştıktan sonra değişen hayatını konu alan “Queen of Katwe”, gerçek olaylardan uyarlama. Hindistan sinemasının uluslararası alanda en tanınan yönetmenlerinden Mira Nair’in yönettiği film, başarı hikâyelerinden hoşlananlar için…

YILDIZ TABLOSU

Ağ (The Net) **
Anthropoid ***
Assassin’s Creed **
Aşıklar Şehri (La La Land) ***
Aşk Mektupları (From the Land of the Moon) **
Babamın Kanatları **
Ben, Daniel Blake (I, Daniel Blake) ***
Çalgı Çengi: İkimiz *
Çin Seddi (The Great Wall) **
Gizli Güzellik (Collateral Beauty) *
Lanetli Ev (The House on Pine Street) *
Müttefik (Allied) **
Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi (Rogue One: A Star Wars Story) ***
Savaş Vadisi (Hacksaw Ridge) ***
Sebastian: Sevgili Dostum *
Snowden: Dünyanın En Çok Aranan Adamı (Snowden)
Sonsuzluk Ormanı (The Sea of Trees) *
Tereddüt (Clair Obscur) *****

Yazarın Tüm Yazıları