Haftanın filmleri

Bu hafta, yakın tarihin kıyılarında yola çıkıyoruz. Oxford İngilizce Sözlüğü’nün yaratıcılarının şaşırtıcı hikâyesini anlatan “Deli ve Dahi”, Paolo Sorrentino’nun Silvio Berlusconi’nin hayatını konu alan filmi “Loro” ve Colin Firth ve Matthias Schoenaerts ile Kursk denizaltısında yaşananları izleyeceğimiz “Kursk”, tarihe meraklı izleyiciler için sinemalarda.

Haberin Devamı

Sözün sözcüleri
DELİ VE DAHİ/THE PROFESSOR AND THE MADMAN
Yönetmen: Farhad Safinia
Oyuncular: Mel Gibson, Sean Penn, Natalie Dormer
2019-İRLANDA-124’
BİYOGRAFİ, DRAM, GİZEM

İLK BAKIŞTA: Oxford İngilizce Sözlüğü’nün yaratıcılarının hayatı Mel Gibson ve Sean Penn gibi iki büyük aktörü ilk kez aynı filmde buluşturuyor. Game of Thrones’un Margaery Tyrell’ı Natalie Dormer da filmin kozlarından.
NE ANLATIYOR: Dünya tarihinde ilk defa İngilizce kelimeleri bir araya getirip sözlük oluşturmak isteyen James Murray, bu sorumluluğun yükünü tek başına taşımaya çalışırken, bir gün beklemediği bir mektup alır. Mektubu yazan Dr. Minor, sözlüğe 10 bin kelime hazırlamıştır.
SON KARAR: Oyuncuları kadar hikâyesiyle de merak uyandıran film, biyografik filmlere merak duyanların listesine girmeli.

Haberin Devamı

Denizaltında melodram
KURSK
IMDB: 6.5 METACRITIC: 5.3 HÜRRİYET: 4
Yönetmen: Thomas Vinterberg
Oyuncular: Lea Seydoux, Colin Firth, Matthias Schoenaerts, Max Von Sydow
2019-BELÇİKA, LÜKSEMBURG-117’
AKSİYON, DRAM, TARİH

İLK BAKIŞTA: “Dear Wendy”, “The Hunt/Onur Savaşı” filmleriyle Danimarka sinemasının dünyadaki en önemli temsilcilerinden birine dönüşen Thomas Vinterberg’in bir çok ünlü ismi buluşturduğu son filmi, Robert Moore’un “A Time to Die” adlı kitabından uyarlandı.
NE ANLATIYOR: Rus Donanması’na ait K-141 Kursk adlı denizaltı mürettabatı, Barents Denizi’ndeki görevlerinde yaşanan patlamalar nedeniyle mahsur kalırlar.
SON KARAR: Oyuncuların ismi çekiciliğini artırsa da ‘Kursk’, Vintenberg’in filmografisinde en zayıf halkası ne yazık ki.

Berlusconi çıplak!
LORO
IMDB: 6.8 HÜRRİYET: 4
Yönetmen: Paolo Sorrentino
Oyuncular: Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio
2018-İTALYA, FRANSA-104’
DRAM, BİYOGRAFİ

İLK BAKIŞTA: “The Great Beauty/Muhteşem Güzellik” (2013), “Youth/Gençlik” (2014) filmleriyle ve en son enfes “Young Pope” adlı televizyon projesiyle hayranı olduğumuz Paolo Sorrentino’nun son projesi, skandallarıyla anılan İtalya’nın eski başbakanı Silvio Berlusconi’nin hayatına göz atıyor.
NE ANLATIYOR: Film, siyasi kariyerinin yanı sıra ülkesinin en zengin kişilerinden biri olan Berlusconi’nin portresini çizerken çok konuşulan skandalların perde arkasına da bakıyor.
SON KARAR: Sorrentino, önceki filmlerinin aksine sadece İtalyan sınırları içinde konuşulan ve ödüllendirilen bir filme imza atmış. Yine de politik kişiliklerin hayatlarını cazibeli bulanlara önerilir.

Haberin Devamı

Biz korkunun kendisiyiz
KATİL AVCISI/HUNTER KILLER
IMDB: 6.3 METACRITIC: 4.3 HÜRRİYET: 2
Yönetmen: Jordan Peele
Oyuncular: Gerard Butler, Gary Oldman, Common
2019-İNGİLTERE, ÇİN, ABD-122’
KORKU, GERİLİM

İLK BAKIŞTA: Gerard Butler ve Gary Oldman karşı karşıya.
NE ANLATIYOR: Kuzey Buz Denizi’nin metrelerce altında, Yüzbaşı Joe Glass önderliğindeki bir Amerikan denizaltısı, başka bir Amerikan denizaltısının Rusya’ya karşı gizli bir darbe planladığını ve dünya gezenini tehdit ettiğini öğrenir.
SON KARAR: Seyirciyi Soğuk Savaş günlerine geri götüren film, televizyonlarda sıkça karşılaşacağınız vasat denizaltı aksiyonlarından biri sadece.

 

BUNLAR DA VAR

BANA BİR AŞK ŞARKISI SÖYLE
Yönetmen: Mehrdad Ghafarzadeh/2019, TÜRKİYE, DRAM
Emre, arkadaşı Hakan ile birlikte bir restoranın motor kuryesi olarak çalışmaktadır. Güzel sesi olan ve şarkı söylemeyi seven Emre, fırsat buldukça Çocuk Esirgeme Yurdu’nda kalan çocuklara konser verir.

Haberin Devamı

JUMBO
Yönetmen James Snider/2019, ABD, ANİMASYON
Yerel bir kasabada iş adamı olan Bay Hollis, yarışmada bir filin yeğeni Bert’e karşı rakip olacağından dolayı mutlu değildir. Oman doktorundan yardım ister. Doktor, Jumbo için lanetli bir reçete hazırlar ve Jumbo hafızasını kaybetmeye başlar.

Yazarın Tüm Yazıları