Everestin zirvesinde

Fragmanı yayınlandığından beri heyecanla beklediğimiz “Everest”, gösterimde. Gerçek olaylardan yola çıkan film, oyuncu kadrosu kadar görüntüleriyle de göz dolduruyor. Labirent serisinin hayranlarına “Labirent: Alev Deneyleri”, tarihi filmlere meraklılar için “Hitler’e Suikast” ve Emily Blunt’lı suç filmi “Sicario” haftanın diğer seçenekleri...

Haberin Devamı

Everest
Yönetmen: Baltasar Kormakur
2015/İngiltere-ABD-İzlanda/121’

Yılın en merakla beklenen filmlerinden “Everest”, dünyanın en yüksek dağının zirvesine tırmanan iki ayrı dağcı ekibinin, korkunç bir kar fırtınasına karşı verdikleri mücadeleyi konu alıyor. 1996’da Everest’te yaşanan gerçek olaylardan yola çıkan filmin Jake Gyllenhaal, Jason Clarke, Keira Knightley ve Emily Watson’dan oluşan oyuncu kadrosu ise, görüntüleri kadar göz dolduruyor. Aksiyonuyla seyircinin heyecanını sonuna kadar ayakta tutan “Everest”, felaket filmlerinden hoşlananların kaçırmaması gereken bir yapım.

Labirent’te ikinci macera
Labirent: Alev Deneyleri
Maze Runner: The Scorch Trials
Yönetmen: Wes Ball
2015/ABD/131’

Geçen yıl ilkini izlediğimiz Labirent serisinde ikinci bölümdeyiz. Labirentten çıkan ve “İsyan” olarak bilinen güçlü organizasyon hakkında ipucu toplamaya çalışan Thomas ve Kayranlı dostları bu kez, kendilerini tahmin edilemez engellerle dolu ıssız topraklarda buluyorlar. Serinin takipçilerine...

Haberin Devamı

Tarih 13 dakika yüzünden değişmedi
Hitler’e Suikast
Elser – 13 Minutes
Yönetmen: Oliver Hirschbiegel
2015/Almanya/114’

2004’te yönettiği ve Adolf Hitler’in son günlerini anlatan “Çöküş/Downfall” filmiyle büyük bir başarı elde eden Oliver Hirschbiegel, Nazi dönemi Almanya’sına geri dönüyor ve bu kez yerleştirdiği bombayla Hitler’i ve kurmaylarını havaya uçurmayı sadece 13 dakikayla kaçıran Georg Elser’in hikâyesini anlatıyor. Başrolde Christian Friedel’in büyük övgüler topladığı film, haftanın en iyilerinden.

Emily Blunt suçluların peşinde
Sicario
Yönetmen: Denis Villeneuve
2015/ABD/121’

En son “Prisoners/Tutsak” ve “Enemy/Düşman” filmlerini izlediğimiz Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve’nin Amerikan sinemasındaki başarısı Sicario’yla devam ediyor. Bu kez Emily Blunt, Benicio Del Toro ve Josh Brolin’i başrole taşıyan yönetmen, uyuşturucu traiğini konu alan bir suç filmine imza atıyor. ABD ve Meksika arasındaki sınırda görevli FBI ajanı Kate Macer, Meksikalı kartelin ölüm evini ortaya çıkarınca bu keşfinin hem global hem de kişisel sonuçları olur. Kate, özel ajan Matt Graver ile birlikte Alejandro adındaki Kolombiyalı ajan tarafından gizli operasyonlara alınır. Kate adalet peşinde olduğuna inanmaya çalışsa da kendini acımasız kartellerin, çılgın suikastçıların ve binlerce masumun içinde olduğu gizli bir savaşın içinde bulur.

Yazarın Tüm Yazıları